Perusturistina San Franciscossa

Isyyspakkaus

Olen San Franciscossa ensimmäistä kertaa, ja aikaa on vain yksi ilta ja yksi kokonainen päivä. Eipä siinä ehdi saada hirveän kokonaisvaltaista kuvaa kaupungista, joten päätin keskittyä pyörimään ihan perusturrena muiden turistien joukossa ja ottamaan kuvia samoista paikoista kuin kaikki muutkin.

Otin eilen illalla siis cable carin Fisherman's Wharfiin ja kävin ihmettelemässä merileijonia Pier 39:llä.

Fisherman's Wharfin rannasta näkyivät myös kaupungin suurimmat nähtävyydet Golden Gate ja Alcatrazin vankila. Lähemmäksi Alctrazia ei taida päästäkään tällä varoitusajalla, sillä liput olivat loppuunmyytyjä viikoksi eteenpäin.

Pier 39:n merileijonissa on jotain äärettömän hauskaa. Vielä 25 vuotta sitten niitä ei siellä ollut, mutta vuoden 1990 tienoilla ne vain yhtäkkiä ilmestyivät kuin valkoposkihanhet Helsinkiin, valtasivat vanhan laiturin ja jäivät kaupunkiin pysyvästi. Elo näyttää aika leppoisalta. 

Samalla reissulla oli mahdollista käydä tsekkaamassa pienen kävelymatkan päässä varsinainen epänähtävyys, kaupungin kiemuraisimpana katuna markkinoitu pätkä Lombard streetiä. Näköala mäeltä oli hieno, mutta kaikkein hauskinta oli seurata, miten turistit ajoivat jonossa mäkeä alas, ja lähes jokaisessa autossa oli jokin älypuhelin ikuistamassa tätä kokemusta. 

Paluumatkalla roikuin avoseinäisen raitiovaunun ulkopuolella. Jyrkät mäet olivat kuin vuoristoradassa, ja pitkä lasku alas Washington streetiä toi hymyn aikuisen miehenkin kasvoile.

Illallisen nautin Fish & Farm -nimisessä ravintolassa Union Squaren lähistöllä (339 Taylor St). Merenelävistä koostuva Cioppino oli aika täydellistä.

Nyt aloittelemaan toista päivää, nähdään!

Kommentit

Karoliina (Pieniä juttuja pienokaisesta-blogi) (Ei varmistettu)

Tuttuja maisemia! Olimme juuri vauvan kanssa San Franciscossa 6 viikkoa helmi-maaliskuussa. Lapsiystävällinen kaupunki ja kansa :) Niitä kukkia tarvitsee hiuksiin vaan Haight-Ashburyn alueella, sinne asti et varmaan kerkeä ;)

annemi

Ihanat, tutut maisemat <3 

JonnaH. (Ei varmistettu)

Ihana merileijonat! &lt;3
http://keyword-love.blogspot.fi/

Melina G

Ah, mikä ihana harvinaisuus: työmatkalla omaa aikaa! Nauti! 

 Meillä tilanne on aina se, että miehen työreissun jälkeen ollaan molemmat ihan finaalissa. Miehellä on työmatkalla tappotahti, ja minä valvon yksin kahden lapsen kanssa. 

Tommi K
Isyyspakkaus

Noo, tämä työmatka nyt oli minulle sellainen "työmatka". En kuitenkaan tee tätä blogia ammatikseni, joten harrastuksen piikkiin reissu menee. Oli kyllä kiva nähdä kaupunkia, mutta olisihan se tietysti kaikkien kivintä jos koko perhe olisi mukana ja olisi vähän enemmän aikaa.

Ruuu (Ei varmistettu)

Ehkä yksi hienoimmista kaupungeista missä oon käynyt.

Jos mitenkään ehdit, käy syömässä burgeri täällä: http://www.superdupersf.com/ !! Oikeasti, lupaan että se on sen arvoista. Sijaitsee Market Streetillä, paikalliset osaa kyllä ohjeistaa sut sinne.

Tommi K
Isyyspakkaus

En valitettavasti ehtinyt, kun aikaa oli niin kovin, kovin vähän. En syönyt itse asiassa yhtään burgeria, sillä se ei minulle oikein maistu aamiaiseksi, ja näillä paikallisilla aamiaisilla taas pärjää hyvin illalliseen asti :)

Omenainen

Hauskaa, olet tehnyt melkeinpä samoja juttuja kuin meikäläinen :) No mutta turismi pitää tietysti hoitaa ensin aina alta pois.. China townin ruoka oli täällä aidompaa kuin verrokkinsa euroopassa, Kiina- ja Aasiaentusiastina(kin) siis suosittelen. 

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, matkailu ja uuteen kaupunkiin tutustuminen on vähän niin kuin jonkin taiteen opettelu: ensin pitää osata perusasiat ja sitten vasta lähdetään sooloilemaan :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuolattava tuo merinen ruoka annos!

Kommentoi