Perusturistina San Franciscossa

IMG_0827 1.jpg

Olen San Franciscossa ensimmäistä kertaa, ja aikaa on vain yksi ilta ja yksi kokonainen päivä. Eipä siinä ehdi saada hirveän kokonaisvaltaista kuvaa kaupungista, joten päätin keskittyä pyörimään ihan perusturrena muiden turistien joukossa ja ottamaan kuvia samoista paikoista kuin kaikki muutkin.

Otin eilen illalla siis cable carin Fisherman’s Wharfiin ja kävin ihmettelemässä merileijonia Pier 39:llä.

IMG_0815 1.jpg

img_5154_1.jpg

Fisherman’s Wharfin rannasta näkyivät myös kaupungin suurimmat nähtävyydet Golden Gate ja Alcatrazin vankila. Lähemmäksi Alctrazia ei taida päästäkään tällä varoitusajalla, sillä liput olivat loppuunmyytyjä viikoksi eteenpäin.

IMG_0861 1.jpg

IMG_0868 1.jpg

IMG_0874 1.jpg

Pier 39:n merileijonissa on jotain äärettömän hauskaa. Vielä 25 vuotta sitten niitä ei siellä ollut, mutta vuoden 1990 tienoilla ne vain yhtäkkiä ilmestyivät kuin valkoposkihanhet Helsinkiin, valtasivat vanhan laiturin ja jäivät kaupunkiin pysyvästi. Elo näyttää aika leppoisalta. 

IMG_0890 1.jpg

IMG_0908 1.jpg

IMG_0912 1.jpg

IMG_0916 1.jpg

IMG_0882 1.jpg

Samalla reissulla oli mahdollista käydä tsekkaamassa pienen kävelymatkan päässä varsinainen epänähtävyys, kaupungin kiemuraisimpana katuna markkinoitu pätkä Lombard streetiä. Näköala mäeltä oli hieno, mutta kaikkein hauskinta oli seurata, miten turistit ajoivat jonossa mäkeä alas, ja lähes jokaisessa autossa oli jokin älypuhelin ikuistamassa tätä kokemusta. 

IMG_0925 1.jpg

IMG_0844 1.jpg

Paluumatkalla roikuin avoseinäisen raitiovaunun ulkopuolella. Jyrkät mäet olivat kuin vuoristoradassa, ja pitkä lasku alas Washington streetiä toi hymyn aikuisen miehenkin kasvoile.

IMG_5204.jpg

Illallisen nautin Fish & Farm -nimisessä ravintolassa Union Squaren lähistöllä (339 Taylor St). Merenelävistä koostuva Cioppino oli aika täydellistä.

img_0951_1.jpg

Nyt aloittelemaan toista päivää, nähdään!

Kommentit (10)
  1. Kuolattava tuo merinen ruoka annos!

  2. Hauskaa, olet tehnyt melkeinpä samoja juttuja kuin meikäläinen 🙂 No mutta turismi pitää tietysti hoitaa ensin aina alta pois.. China townin ruoka oli täällä aidompaa kuin verrokkinsa euroopassa, Kiina- ja Aasiaentusiastina(kin) siis suosittelen. 

    1. Joo, matkailu ja uuteen kaupunkiin tutustuminen on vähän niin kuin jonkin taiteen opettelu: ensin pitää osata perusasiat ja sitten vasta lähdetään sooloilemaan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *