Pienet taikurit: lautapeli 4-vuotiaalle

Isyyspakkaus

Nyt, kun olemme pelanneet tytön kanssa melko monta kertaa Timanttiponeja ja riittävän monta peliä Haban suosittua Hedelmätarhaa, halusin jotain muuta pelattavaa. Tiedän, tiedän: ei lasten lautapelien ensisijainen tehtävä ole viihdyttää 38-vuotiasta isää, mutta kyllä nuo edellä mainitut pelit alkavat tuntua jo pian 4-vuotiaallekin melko yksinkertaisilta.

Katselin Lautapelit.fi:stä, millaisia lastenpelejä heillä olisi tarjolla, ja sitten etsiskelin hetkisen käytettyjä pelejä Huuto.netistä ja Tori.fistä.

Sitten törmäsin Haban Pieniin Taikureihin. Peli näytti hauskalta, ja seitsemän euron hintakaan ei vaikuttanut pahalta.

Ja meidän pieni taikurimme on ollut pelistä aivan innoissaan. Se ei ole vain pelkkä tuuripeli, vaan mukana on myös muistia vaativa elementti. Ja hauska magneettinen taikasauva!

Pelissä on kolme hammasratasta, joissa jokaisessa on kolme paikkaa eläinhahmoille. Jokaisen eläinhahmon päälle laitetaan pelin alussa taikurin hattu. Sitten heitetään noppaa ja joko liikutetaan taikuri Merliniä laudalla tai pyöritetään hammasrattaita. Kun Merlin liikkuu jonkin eläimen päälle, heilautetaan taikasauvaa ja yritetään muistaa, minkä hatun alla kyseinen eläin lymyilee.

Taikasauva viedään hatun lähelle ja lausutaan taikasanat: "Rupikonnan limaa, suota ja sammalta. Taion esiin lepakon hatun alta!" Hattu napsahtaa kiinni taikasauvaan, ja....

Pelin helpommassa versiossa yhdelle hammasrattaalle laitetaan kolme eriväristä hattua, mutta peli vaikeutuu huomattavasti, kun yhden hammasrattaan hatut ovatkin saman värisiä.

Jees, tästä pelistä isikin tykkää!

(Ja olisin kyllä kovin kiinnostunut muistakin 4- ja 5-vuotiaille tarkoitetuista peleistä, jos sellaisia löytyy käytettynä: Kellotornin kummitukset, Kimble, Carcassonne Junior, Quoridor, Muuttuva labyrintti... Pistä meiliä, jos sinulla on sellaisia ylimääräisinä nurkissa - erityisesti, jos pelit sijaitsevat Helsingissä.)

Kommentit

Jyviä ja ohdakkeita

Afrikan tähteä, Inkan aarretta ja pelikorteilla Unoa on meillä pelattu innokkaasti tuossa iässä, myös Musta Maija ihan tavallisilla pelikorteilla on meidän tytön suosikkeja ollut jo pitkään. Meidän kuopus oli kyllä legendaarinen Unon voittaja jo 2-vuotiaana, vaikka kaikki muut näkivät hänen korttinsa, ja sekös välillä esikoista kismitti. :)

Jyviä ja ohdakkeita

Niin ja tavallinen muistipeli tietenkin, siinähän lapset voittaa yleensä aikuiset 10-0.

Tommi K
Isyyspakkaus

Muistipelit on tosi kivoja! Meillä on parikin erilaista.

Tommi K
Isyyspakkaus

Oi vitsit, Uno olisi kyllä varmasti jo aika kiva! Mulla on kortit... jossain. En muista onko ne kotona vai vanhemmilla. Afrikan tähteä pelattiin joskus viime syksynä, mutta se tuntui silloin vielä vähän vaikealta seteleineen. Ehkä nyt olisi aika kokeilla uudestaan.

Ini (Ei varmistettu)

Skip-bo on tosi hyvä aikuisten versiona mutta myös lasten. Opettaa numeroitakin samalla. Meillä 4v on ihan mestari siinä. Kivoja myös Inkan aarre, domino, muistipelit.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm, Skip-bo on tuttu nimenä, mutta olenkohan mä koskaan pelannut sitä..? Inkan aarre ei ole tuttu. ==> Google.

chaura
Misplaced

Oi muuttuva labyrintti oli ihan klassikko! Meillä taitaa olla ne kaikki (vanhemmilla) vielä tallessa, onneksi mut sisarukset eivät ole vielä hankkimassa lapsia, joten voinen ottaa ne meille lainaan ensin ilman tappelua ja palauttaa sitten kun muita tarvitsijoita ilmenee! Afrikan tähti on kans sellainen mitä nelivuotias jaksaa jo pelata, samoin Uuno (vaikkei lautapeli olekaan). 

Täytyypä käydä penkomassa vanhempieni pelikaappia ja katsoa mitä muita klassikoita sieltä löytyykään!

Tommi K
Isyyspakkaus

Niin, tajusin juuri, etten muistanut lainkaan, että onhan mullakin jotain vanhoja pelejä omien vanhempien luona. Ainakin Kummituslinna :) Se olisi aika jännä.

Piipo79

Legendaarinen Arvaa kuka -peli! Meillä osaa ainakin pelata sutä. Lisäksi nuo eläinpyramidit on sellaisia mitä aikuinenkin jaksaa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Arvaa kuka on tosi kiva! Sen voisin hankkia. Eläinpyramidin löysin jo käytettynä ja saan sen (toivottavasti) keskiviikkona.

Toimitus
Toimitus

Hei asiasta toiseen: täällä huutelee Laura toimituksesta ja kiitän tuhannesti teidän mahtavista Nykin ravintolavinkeistä! Palasin alkuviikosta pääsiäislomalta ja taas kerran käytin teidän vinkkejä! Erityiskiitos Buttermilk Channelista - NAM!

Tommi K
Isyyspakkaus

Eipä kestä, on ilo jakaa matkavinkkejä! Jos ei olisi lasta, voisin ehkä haaveilla matkajournalistin töistä Mondossa ;) Tosi kiva, että tykkäsit Buttermilk Channelista! Olemme käyneet siellä jo ehkä seitsemän kertaa, ja sinne on aina yhtä kiva mennä uudestaan. Muutenhan olen sitä mieltä, ettei samoissa paikoissa voi käydä syömässä monta kertaa, kun on niin paljon muitakin paikkoja, missä voi käydä. Pitää olla jotain tosi spessua.

Salallaa (Ei varmistettu)

Oi, täällä yksi lautapeleihon hurahtshtanut, pelejä on jo kolmehyllyllistä aikuisten pelit mukaan luettuna. Voisin suositella tutustumaan fikurixiin, eläinpyramidiin, mix max, Muumien purnukkajahti. Meillä nelivuotias on vielä melko maltamaton pelaaja, mutta vaihtoehtoja siis ainakin on tarjolla ☺

Tommi K
Isyyspakkaus

Eläinpyramidi oli tuttu nimenä, muut eivät. Mutta mä niiiiiin odotan, että päästään pelaamaan ns. aikuisten pelejä. Tykkään kovasti Settlers of Catanista, ja Civilizationkin olisi kaapissa odottamassa sopivaa hetkeä... Carcassonnea ja Menolippua voi pelata jo vähän aiemminkin ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä lapsi (4v.) on haka Kimblessä. Oon iloinen, koska päästään maailman tylsimmistä lasten peleistä. Mutta koska vaihtelu virkistää just tilasin Afrikan tähden ja Loopin' Louien (tähän olen tutustunut aikuisiällä, mutta uskon että tyttö tykkää, koska tää on kiva ja ei liian vaikea tuuri peli). Muuttuva labyrintti on myös hankinta listalla. Hoh, jostain jemmasta pitäisi löytyä Uno, pitääkin kokeilla sitä lapsen kanssa jonain päivänä (dominoa meillä pelataan ja lotto- ja muistipeleja ja tehdään yhdessä palapelejä).

Tommi K
Isyyspakkaus

Kimble! Sen unohdin, ja se mulla olisi vanhemmilla. Tytön kummitussetä laittoi mulle kans just kuvan, jossa oli pino heidän pojilleen lapsellisiksi käyneistä peleistä, ja siellä oli mm. yksi versio Labyrintistä.

pikkukalanen (Ei varmistettu)

Jos Muuttuva Labyrintti kiinnostaa, nin veikkaampa, että se Junior-versio Frozen-teemalla voisi olla iso hitti pienelle Elsa-fanille :)

http://www.anttila.com/shop/fi/netanttila/rb-muuttuva-labyrintti-frozen-...

Tommi K
Isyyspakkaus

Just kommentoinkin toiseen kommenttiin, että yksi Labyrintti-versio olisi odottamassa jo noutajaa. Mutta tuo Frozen olisi kyllä tosi kiva. Tai saas nähdä, tuossa yhtenä päivänä tyttö yllätti meidät ja ilmoitti: "Mä en enää tykkää Frozenista. Mä tykkään nyt Tähkäpäästä!" :-o Wau.

Vierailija (Ei varmistettu)

Sellainen jo muutaman (todennäköisesti kymmenen) vuoden takainen peli kuin Kummitusportaat on huippu. Siinä piilotetaan tyyppejä haamujen alle ja liikutellaan sikin sokin, jolloin ei tiedä kenen tyyppiä sitä oikeasti liikuttaa. Viihdyttää lasta ja aikuista, varsinkin jos mukana on useampia aikuisia.

Tommi K
Isyyspakkaus

OK, tutustutaan!

Marja-78 (Ei varmistettu)

Kimble löytyy, voin antaa sen jos kiinnostaa. Meillä kun on niitä kaks. Siis ihan sellanen perus kimble. Tosi hyvässä kunnossa.
http://maisuntokamaailma.blogspot.fi/2014/11/lautapeliarvostelu-kimble.html

Lisäksi löytyy Peppi bingo. Muuten ihana peli mutta kaks palaa puuttuu. Voi pelata kyllä ilmankin.
http://maisuntokamaailma.blogspot.fi/2014/11/lautapeliarvostelu-peppi-va...

marja@netti.fi

Tommi K
Isyyspakkaus

No mutta kiitos! Mä tsekkaan ensin sen Kimblen tilanteen vanhemmiltani. Vai olikohan siinä se noppasysteemi rikki..? Kun sen pelin isoimpia viehätyksiä oli se hauska noppakupla.

Mattihr (Ei varmistettu) http://www.xn--kenkkaupat-t5a.fi/

Vaikuttaa kyllä aika hauskalta tuo Pienet Taikurit. Kuinkahan en ole tuohon koskaan törmännytkään.

Kommentoi