Pienet taikurit: lautapeli 4-vuotiaalle

Nyt, kun olemme pelanneet tytön kanssa melko monta kertaa Timanttiponeja ja riittävän monta peliä Haban suosittua Hedelmätarhaa, halusin jotain muuta pelattavaa. Tiedän, tiedän: ei lasten lautapelien ensisijainen tehtävä ole viihdyttää 38-vuotiasta isää, mutta kyllä nuo edellä mainitut pelit alkavat tuntua jo pian 4-vuotiaallekin melko yksinkertaisilta.

Katselin Lautapelit.fi:stä, millaisia lastenpelejä heillä olisi tarjolla, ja sitten etsiskelin hetkisen käytettyjä pelejä Huuto.netistä ja Tori.fistä.

Sitten törmäsin Haban Pieniin Taikureihin. Peli näytti hauskalta, ja seitsemän euron hintakaan ei vaikuttanut pahalta.

IMG_1034.jpg

Ja meidän pieni taikurimme on ollut pelistä aivan innoissaan. Se ei ole vain pelkkä tuuripeli, vaan mukana on myös muistia vaativa elementti. Ja hauska magneettinen taikasauva!

IMG_1038.jpg

Pelissä on kolme hammasratasta, joissa jokaisessa on kolme paikkaa eläinhahmoille. Jokaisen eläinhahmon päälle laitetaan pelin alussa taikurin hattu. Sitten heitetään noppaa ja joko liikutetaan taikuri Merliniä laudalla tai pyöritetään hammasrattaita. Kun Merlin liikkuu jonkin eläimen päälle, heilautetaan taikasauvaa ja yritetään muistaa, minkä hatun alla kyseinen eläin lymyilee.

Taikasauva viedään hatun lähelle ja lausutaan taikasanat: ”Rupikonnan limaa, suota ja sammalta. Taion esiin lepakon hatun alta!” Hattu napsahtaa kiinni taikasauvaan, ja….

IMG_1040.jpg

Pelin helpommassa versiossa yhdelle hammasrattaalle laitetaan kolme eriväristä hattua, mutta peli vaikeutuu huomattavasti, kun yhden hammasrattaan hatut ovatkin saman värisiä.

Jees, tästä pelistä isikin tykkää!

IMG_1051.jpg

(Ja olisin kyllä kovin kiinnostunut muistakin 4- ja 5-vuotiaille tarkoitetuista peleistä, jos sellaisia löytyy käytettynä: Kellotornin kummitukset, Kimble, Carcassonne Junior, Quoridor, Muuttuva labyrintti… Pistä meiliä, jos sinulla on sellaisia ylimääräisinä nurkissa – erityisesti, jos pelit sijaitsevat Helsingissä.)

Kommentit (23)
 1. Vaikuttaa kyllä aika hauskalta tuo Pienet Taikurit. Kuinkahan en ole tuohon koskaan törmännytkään.

 2. Kimble löytyy, voin antaa sen jos kiinnostaa. Meillä kun on niitä kaks. Siis ihan sellanen perus kimble. Tosi hyvässä kunnossa.
  http://maisuntokamaailma.blogspot.fi/2014/11/lautapeliarvostelu-kimble.html

  Lisäksi löytyy Peppi bingo. Muuten ihana peli mutta kaks palaa puuttuu. Voi pelata kyllä ilmankin.
  http://maisuntokamaailma.blogspot.fi/2014/11/lautapeliarvostelu-peppi-varibingo.html

  marja@netti.fi

  1. No mutta kiitos! Mä tsekkaan ensin sen Kimblen tilanteen vanhemmiltani. Vai olikohan siinä se noppasysteemi rikki..? Kun sen pelin isoimpia viehätyksiä oli se hauska noppakupla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *