Pieni Jyväskylän-tuliainen

Kylläpä voikin ärsyttää. Aamulla, kun herättelin tyttöä päiväkotiin, huomasin hänen takareidessään pienen mustan pisteen.

Punkki. Voihan perhanan perhana.

IMG_6513.jpg

Meillä on tapana tehdä kaikille punkkitarkastukset aina iltaisin, kun olemme maalla tai mökillä, mutta nyt se ei jotenkin käynyt mielessä, kun olimme kuitenkin kaupungissa vanhempieni luona.

Mutta todella: mehän leikimme eilen piilosta tytön kanssa vanhempieni pihamaalla, ja hän piiloutui myös metsän reunaan, jossa on kaikenlaista heinikkoa. Ja juuri tällä kertaa hän oli sitten saanut mukaansa mikroskooppisen seuralaisen.

Punkki oli kyllä vielä todella pieni. Niin pieni, että minun piti mennä kirkkaampaan valoon ennen kuin edes näin, että kyseessä todella oli punkki. Ei se siis siinä kovin kauaa ollut ollut. Onneksi Jyväskylä ei myöskään ole puutiaisaivokuumeen riskialuetta, ja tartuntariski sekä siihen että borrelioosiin on muutenkin pieni.

Mutta silti ärsyttää nyt kovasti, että punkki pääsi puremaan. Olisi valinnut edes minut mieluummin. Olemme nimenomaan puhuneet tytölle useasti punkeista ja kertoneet, miten tärkeää on tarkastaa iho iltaisin, ettei punkki pääsisi puremaan.

Muistutuksena siis muillekin: Punkki on Suomen vaarallisin eläin. Muistakaa tarkastaa lapsenne ja itsenne punkkien varalta silloinkin, kun metsässä tai jossain heinikossa on käyty vain aivan lyhyesti kesken muiden leikkien. 

Kommentit (19)
  1. On pakko kommentoida vielä tätä postausta sillä tänään tytön päästä löytyi punkki, ei onneksi vielä kiinnittyneenä (joo punkki, vaikka ekana sain sätkyn että täi ja tein vielä varmuudeksi 30 minutin täikampauksenkin!!)…Ja tämä siis Ruskeasuon pihajuhlista eli ihan kaupunkiympäristöstä! Muistakaa siellä uudella mökillänne vieraillessanne tehdö myös punkkitarkastus! Aika paljon näemmä tänä vuonna noita otuksia sillä muina vuosina en ole löytänyt yhtään ja tänä kesänä jo kahdesti. Toinen kerta Lappeenrannassa miss niitä onkin aika paljon!

  2. Jyväskylässä on borrelioosia ja Muuramesta löytyi tänä vuonna eka puutiaisaivokuumetapaus. Kipinkapin rokotteita ottamaan kaikki! Hampaiden pesun yhteydessä hyvä tehdä punkkitarkastus joka päivä. On kamala hevoskuuri se borrelioosin hoito antibiooteilla, en suosittele kenellekään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *