Pieruhuumorin inflaatio

Isyyspakkaus

"Pieru naurattaa aina."

- Vanha kansanviisaus 

Pieru ei kuitenkaan ollut mukana listalla asioista, joille nauroin viime viikolla. Pierun huumoriarvo on nimittäin kokenut aikamoisen inflaation. Kukaan ei kertonut etukäteen siitä, millaisia ilmapalloja vauvat ovat.

"Sillä, joka pierua pidättää, on muutakin vilppiä mielessään."

- Vanhempi kansanviisaus

En tiedä, mitä juonia tyttö on viime aikoina hautonut, mutta pieru on ollut hukassa useampana yönä. Vatsavaivat tulivat kuvioihin, kun vauva aloitti kiinteät ruoat.

"Itku pitkästä ilosta, pieru paljosta naurusta."

-
Suomalainen sananlasku

Muuttaisin tämän kyllä muotoon: "Itku pitkästä pieruttomuudesta, uni pienestä pierusta."

Kun vauva herää keskellä yötä itkemään ja kiehnäämään levottomana, hänen vatsaansa hierotaan ja painellaan ja hänen jalkojaan nostellaan ylös. Pienikin pörähdys saa vanhemmat ennemminkin huoahtamaan helpotuksesta kuin purskahtamaan nauruun. Silloin kaikki saavat taas nukkua.

Eikä edes hymyilytä.

Kommentit

Mörrimöykyn pesä

Kuulostaa niin kovin tutulta... 9-viikkoisen, alusta lähtien masuvaivaisen kaverin kanssa on pakko ollut todeta etten koskaan aiemmin ole odottanut pieruja näin hartaudella, eivätkä ne koskaan ole olleet noin arvossaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Auttaisiko luumusose?

VierailijaKirsi (Ei varmistettu)

Oliko se Tahko Pihkala joka mainitsi kaksi pahinta mahdollista ajateltavissa olevaa syntiä: laduilla käveleminen ja saunassa piereminen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin tuttua! Terv. Ummetuksesta usein kärsivän pojan äiti

Kippuralla

Enemmän nestettä ruokiin, omatekemät ruoat on tuhdimpeja kuin kaupan joissa on paljon vettä

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä pienempi pieru on hukassa, niin sitä kovempi itku tulee. Suurimmat paukutellaan itkuitta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi, meillä aamuyön ilmavaivoja helpottanut kun antaa 4 tippaa Cuplatonia illan viimeisen syötön alle. Olen antanut sen teelusikassa äidinmaidon seassa, yleensä aika nopeastikin syötön jälkeen alkaa ilmaa tulla tasaisesti pois.

Meilläkin muuten yöt on muuttuneet huomattavasti rauhattomammiksi viime aikoina, vauva on meillä 6kk ikäinen myös. Tsemppiä!

SatuT (Ei varmistettu)

Hei,
suosittelen vauvan vatsavaivoihin visiittiä vyöhyketerapeutille. Heitä on vauvojen hoitoon erikoistuneita, jotka ovat hyviä otteissaan, meidän (silloin) neljän viikon vanha vauvamme katsoa tillotteli tätiä onnessaan, kun täti paineli jalkapohjien pisteitä. Auttoi nimenomaan pierua kulkemaan ja siinä sivussa tyttömme oppi röyhtäisemäänkin (oli tosi tiukassa aiemmin). Kokeilemisen arvoinen jo hoidon lempeyden vuoksi. Meitä helpotti suuresti, kun pieni ei enää itkenyt kippurallaan tuskissaan öitä.

Kommentoi