Pieruhuumorin inflaatio

”Pieru naurattaa aina.”
– Vanha kansanviisaus 

Pieru ei kuitenkaan ollut mukana listalla asioista, joille nauroin viime viikolla. Pierun huumoriarvo on nimittäin kokenut aikamoisen inflaation. Kukaan ei kertonut etukäteen siitä, millaisia ilmapalloja vauvat ovat.

”Sillä, joka pierua pidättää, on muutakin vilppiä mielessään.”
– Vanhempi kansanviisaus

En tiedä, mitä juonia tyttö on viime aikoina hautonut, mutta pieru on ollut hukassa useampana yönä. Vatsavaivat tulivat kuvioihin, kun vauva aloitti kiinteät ruoat.

”Itku pitkästä ilosta, pieru paljosta naurusta.”
Suomalainen sananlasku

Muuttaisin tämän kyllä muotoon: ”Itku pitkästä pieruttomuudesta, uni pienestä pierusta.”

Kun vauva herää keskellä yötä itkemään ja kiehnäämään levottomana, hänen vatsaansa hierotaan ja painellaan ja hänen jalkojaan nostellaan ylös. Pienikin pörähdys saa vanhemmat ennemminkin huoahtamaan helpotuksesta kuin purskahtamaan nauruun. Silloin kaikki saavat taas nukkua.

Eikä edes hymyilytä.

Kommentit (9)
  1. Maalaaminen on kieltämättä todella tyydyttävää puuhaa! Se on yksi ainoita remonttihommia jotka hoidan mielelläni itse alta pois. Talon ulkopuolisen katon maalauksen olen kyllä joutunut jättämään ammattilaisille tapaturmien välttämiseksi.

    https://www.sunkatot.fi/katonmaalaus

  2. Hei,
    suosittelen vauvan vatsavaivoihin visiittiä vyöhyketerapeutille. Heitä on vauvojen hoitoon erikoistuneita, jotka ovat hyviä otteissaan, meidän (silloin) neljän viikon vanha vauvamme katsoa tillotteli tätiä onnessaan, kun täti paineli jalkapohjien pisteitä. Auttoi nimenomaan pierua kulkemaan ja siinä sivussa tyttömme oppi röyhtäisemäänkin (oli tosi tiukassa aiemmin). Kokeilemisen arvoinen jo hoidon lempeyden vuoksi. Meitä helpotti suuresti, kun pieni ei enää itkenyt kippurallaan tuskissaan öitä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *