#PIGinJAPAN

Isyyspakkaus

Oh, tämä on kyllä NIIN jännää. Ei sitä ihan joka päivä pääse johtamaan maailman tunnetuimman mobiilipelibrändin uuden tuotteen globaalia julkistusta, vieläpä pelin tuottajana.

Angry Birds Fight! on Rovion uusi peli, joka on vienyt suurimman osan työajastani - ja osan yöunistanikin - viime syksystä asti. Päädyin produktioon oikeastaan jo vuosi sitten vähän toisessa roolissa, mutta vähän niin kuin puolivahingossa minusta tuli pelin tuottaja. Ensin epävirallisesti ja sittemmin oikeasti.

Peli on tehty yhteistyössä japanilaisen Kiteretsun kanssa, joka on tunnettu Zookeeper-peleistään. Pelin kehittäjät ja Rovion vastaava tuottaja ovat siis Tokiossa, ja minun roolini on ollut manageerata projektia ja pitää sen eri osa-alueiden lankoja käsissäni niin, että hommat etenevät sekä Espoossa että Tokiossa.

Peli on yhdistelmä "match kolmosta" ja roolipeliä, mutta pelin varsinainen pihvi on, että siinä pelataan toista pelaajaa vastaan reaaliajassa. Pelaajilla on 45 sekuntia aikaa yhdistellä lintuja, ja vahvemman pelaajan lintu voittaa.

Linnuilla on erilaisia varusteita ja päähineitä, jotka antavat lisävoimaa ja etua matseissa.

Linnut liikkuvat saarelta toiselle ja kohtaavat toisinaan merellä uiskentelevia mutanttipossuja. Siis aivan täysin kahjoa, ja juuri siksi niin hauskaa!

Peli julkaistiin APAC-maissa jo toukokuussa, ja nyt on lännen vuoro liittyä tappeluun!

Ja katsopas, mitä uudella ystävällämme on sanottavaa! Ian, "Steve Sanders" Ziering, ole hyvä!

#PIGinJAPAN

Ja sitten syvä huokaus. Työt eivät todellakaan lopu tähän, sillä julkaisu on vasta alkua todelliselle taistelulle.

 

Pelaa Angry Birds Fightia: http://rov.io/playabfight

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Pieni lukijan palaute: tykkään paljon blogistasi, mutta näin tksityiskohtaiset työasiat voisi jättää sen ulkopuolelle.
Ei liity oikein mitenkään blogin muuhun aihepiiriin ja tulee mainosmainen tunne.

Ainahan voi skipata postauksen, jos ei nappaa :).

Tommi K
Isyyspakkaus

Päin vastoin, pitäisi kirjoittaa enemmän. Aiemmin en ole voinut kirjoittaa mitään työasioista, sillä en tehnyt asioita, joista olisi voinut tai saanut kirjoittaa. Nyt olen kirjoittanut muutamassa jutussa siitä, mitä olen tehnyt työkseni. Ei se varmaan kaikkia kiinnosta, mutta jotkut lukivat ovat kiitelleet. Ajatelepas hommaa niin päin, että nämä ovat niitä asioita, joita oikeasti ajattelen ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla, ja esimerkiksi tämän tuotteen kanssa olen työskennellyt päivittäin tai lähes päivittäin jo vuoden ajan. Olen aidosti innoissani siitä, että se on saatu vihdoin ulos miljoonille pelaajille. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä on yksi suosikkiblogeistani juuri monipuolisuutensa vuoksi; teksteissä käsitellään elämää monelta eri kantilta. Miksi blogien pitäisi olla tiukasti kategorisoitu johonkin tiettyyn aiheeseen: ruoka. perhe jne. Minusta on omassa arjessani kiva lukea blogeista toisten ihmisten arjesta ja siihenhän kuuluu asioita laidasta laitaan. Tärkeintä on elämänläheinen, taitava ja koukuttava kirjoitustyyli kuten tässä blogissa. Itselläni ei esim. ole vielä lapsia ja olen huono kokki, mutta silti inspiroidun näistä teksteistä vaikka nuo edellä mainitut ovat keskeisiä teemoja.
Koin myös tämän työtä koskevan postauksen ajankohtaisena ja mielenkiintoisena. Ensinnäkin on hienoa jos on onnistuttu yhteistyössä japanilaisen kumppanin kanssa. Oman työn kautta olen kokenut, että välillä yhteistyö voi olla vaikeaa kahden suomalaisen, toisiaan maantieteellisesti lähellä olevien organisaatioiden välillä. :) Toiseksi minusta on kaikkien suomalaisten etu, että Rovion kaltaisilla yrityksillä menee hyvin. Kyllähän tällaisten keskeisten etappien maininta on perusteltua. Tämän voi ajatella niin että saa ensikäden vinkkiä hyvistä peleistä. :)
Yritän kaiketi tällä kommentilla sanoa sitä, että toivon Tommin kirjoittavan niistä aiheista jotka kulloinkin ovat sydäntä lähellä, olivat ne sitten mitä hyvänsä.

HeidiÄs (Ei varmistettu)

Mä olen ihan samaa mieltä tuosta blogien liian tiukasta kategorioimisesta (onko se sana??). En ylipäätään jaksa lukea jos joka päivä on geneerinen juttu tyyliin "mitä puin päälleni ja mitä leikkokukkia hankin kotiin + lounassalaatti". Ainoa mitä kaipaan tähän blogiin lisää on remppajutut, mutta ymmärrän ettei niitä tule ilman remonttia..

Vielä mainostamisesta, en ymmärrä että mitä eroa on kertoa pelistä tai esim ravintolasta? Tai siitä että on ostanut vaatteet Stockalta/Henkkamaukasta? Ylipäätään aika vähän tässä blogissa on mainostusta verrattuna moneen muuhun. Mun mielestä on vaan mielenkiintoista lukea behind the scenes-juttuja, jotenkin sitä ajattelee että pelit vaan tulla tupsahtaa AppStoreen :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Kirjoitan jatkossakin mistä sattuu. Niin taisin joskus luvatakin, ja ainoa rajaukseni oli työasiat. Nyt sitäkään rajausta ei enää ole.

Vierailija (Ei varmistettu)

Completely original concept. Blääh :(

Kiitokset tästä postauksesta. Menin sen pohjalta kertomaan miehelleni, että Roviolta on tullut uusi peli, josta hän voisi tykätä.. Mies latasi sen. Ja pelasi. Ja on pelannut nyt viikon. Ja minä autoin. Ja nyt mietin, että pitäisi ladata peli omallekin pädille. Ja pitäisi tässä järjestellä vähän häitäkin.. Eli kiitos, tosi hyvän pelin teitte! :D 

Kommentoi