Pii-tää! Pii-tää!

Isyyspakkaus

Olemme löytäneet tytön kanssa lisää yhteisiä kiinnostuksen kohteita: piirtämisen. Olin itsekin lapsena kova piirtämään ja vietin silloin useamman tunnin, päivän tai kuukauden piirrellen sitä, mikä milloinkin oli pinnalla: muumihahmoja, Roger Rabbitia, Alfia...

Sittemmin piirtäminen on jäänyt, mutta nyt on ollut hauska huomata, että myös tyttö on kiinnostunut piirtämisestä.

Itse asiassa niin kiinnostunut, että viimeisen viikon aikana ensimmäinen asia, jonka olen kuullut hänen suustaan sekä aamuisin herätessä että iltapäivisin päiväkodista noudettaessa, on ollut: "Pii-tää! Pii-tää!" Ja sitä onkin tehty sitten joka ilta. Yhdessä tietysti.

Sarjassa Kummallisia pelkoja pääsimme kylläkin jaksoon Iik! Värikynää sormenpäissä! Tyttö on nimittäin pari kertaa säikähtänyt sitä, kun hän on liannut peukalonsa ja etusormensa värikynillä. Tussi omissa sormenpäissä sai hänet itkemään ja vahaliitu isin sormissa kirkumaan. Voi hyvä ihme sentään.

No mutta nyt kun tähän piirtämisen makuun on päästy, pitää laittaa välineet kuntoon. Älkää nyt kertoko hänelle, mutta voipi olla, että joulukuusen alle ilmestyy sekä uudet puuvärikynät että vahaliidut. Sellaiset, joissa on paperi päällä.

Ja sellaiset, joita isikin voisi lainata vähän...

Kommentit

Dukanette

kannattaa ennemmin ostaa esim. tiimarista sellaset, mitä voi "ruuvata" esiin sen verran ku tarvii. Muuten ainakin meillä keskityttiin katkomaan niitä kyniä. Tosin, kyllä se yhen tollasenkin sai katki.... Ja sit ei tulis välttisti niitä pelottavia sormisotkuja :)

Dukanette

Siis väriliidut

Tommi K
Isyyspakkaus

Hei, kiitos vinkistä! Kuulostaa hyvältä ajatukselta, ja pitää käydä tutustumassa vaihtoehtoihin. 

Cpop

Meidän napero kanssa rakastui kerta rysäyksellä piirtämiseen kun ostin hänelle sellaiset vesiliukoiset, myrkyttömät jne. tussit joskus vuoden ikäisenä (: Hän ei sitä aiemmin innostunut piirtämään kuin mustekynillä, kun niistä lähti paremmin väriä kuin esim. puuväreistä, mutta en oikein tykännyt ajatuksesta jos se kynä menee suuhun tms.

Nyt kun hän on 20kk iässä, on tullut kuvioihin askartelu ja maalaus. "Aali! Iima!! Alla(tarra)!!" Saksien käyttö ei vielä luonnistu, eikä tarvitsekaan kyllä.

Mutta ne tussit oli tosi hyvät ja hän vieläkin tykkää eniten piirtää tusseilla. Tiimarista ostin jossain vaiheessa sellaiset puuvärien näköiset vahaliidut! Niissä on siis se liituosa upotettuna sellaiseen kynään, mikä vähentää sormien sotkemista jne (: Meillä nimittäin lähtee paperit aika äkkiä läiskimään liiduista.

Cpop

Ja unohdin sanoa että meillä ei sillon yks veenä välitetty sotkuista mitään, vähän vaan ihmeteltiin, mutta nykyään alkaa kauhia kitinä ja vänkääminen jos on sormet sotkussa! Sormilla maalatessakin se on mukavaa vaan niin kauan kunnes napero tajuaa että "mitä, nyt mun sormet on likaset! IIIK!" Ei meillä itku ala, mutta kyllä valitusta tulee ja jos äiti/isi/tms ei ole tarpeeksi nopeana tarjoamassa pyyhettä tai paperia niin sitten pyyhitään vaatteisiin, tukkaan, pöytään, ihan mihin vaan :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Tussit mäkin haluaisin. Sellaisen setin, jossa väreistä on vielä eri vaaleusasteita ja kynissä on kaksi päätä: toisessa terävä kärki ja toisessa sivellin. Näin sellaisia töissä. Pitää käydä tutkimassa niitäkin. Hmm, Rouva kyseli joululahjatoivetta... :)

KaHeVi
Life Time Story

Hienoja piirustuksia! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh, thanks :) Pikaisia töherryksiä enemmänkin :)

KaHeVi
Life Time Story

Jos on pikaisesti tehtyjä 'töherryksiä' niin annan vielä suuremman arvon niille :)

Melina G

Meillä on myös jokin aika sitten auennut tämä askartelun maailma. On oikein pitänyt etsiä helppoja 1-2-vuotiaalle sopivia askarteluohjeita. 

Tuo Angry Bird on hieno - ootko harjoitellut sen piirtämistä töissä? :-) 

Tommi K
Isyyspakkaus

Mäkin oikein odotan sitä, että pääsee leikkelemään ja liimaamaan papereita tytön kanssa! Vielä hän on siihen ihan pikkuisen liian pieni. 

Ja ei, valitettavasti firma ei ole tarjonnut piirustuskurssia, vaan mun taiteenlaji on ihan toinen :)

Nea P. (Ei varmistettu)

Piirtäminen on kyllä kivaa! Meidän neiti (nyt 3v) innostui piirtämisestä ekojen synttäreidensä kieppeillä, sen jälkeen kuvioihin on tullut myös maalaus, muovailu ja askartelu, viimeisimpänä kirjoittamisen treenaaminen. On ihan huippua nähdä oman lapsen oppivan ja kehittyvän, siinä ihan aina hämmästyy :)

Ja tuo "apua, sormet sotkussa" on kai ihan normaalia. Meillä lapsi meni suunnilleen paniikkiin, kun oli jotain sormiväriä käsissä. Siinä olikin sitten kunnon paniikkikohtaus päällä, kun kerhossa oli maalauspäivä :D "Möhnäkäsi", totesi hän.

maijakoo (Ei varmistettu)

Nousipa elävästi mieleen, miten ala-asteella eräs Tommi istui erään allekirjoittaneen pulpetissa musiikintunneilla ja piirrusteli pulpetinkanteen teipattuun paperiin jos minkäkinlaisia piirrustuksia. Lohikäärmeitä ja jotain kummallisia ölliäisiä siinä taisi olla, mutta hienoja ne olivat, ja oli jännä palata aina itse luokkaan teidän tunnin jälkeen katsomaan miten pulpetinkansi on koristunut poissaolleessani. Notta terveisiä vaan. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi vitsit, en mä tuollaista pulpettin teipattua paperia edes muistanut. Lohikäärmeet kylläkin :) Mutta aikaahan siihen piirtämiseen oli, sillä musiikintunteja oli monta viikossa - ja musiikin teoriaa oli paljon. Terkkuja ;)

Nii-ina (Ei varmistettu)

Heippa! Kokeileppas mehiläisvahaliituja!

katsa (Ei varmistettu)

Mehiläisvahaliitujen puolesta liputan minäkin! Niitä saa "steiner-kaupasta" eli Kirjokannasta onkos se nyt sitten Kalevankadulla. Kirkkaat värit, vaikka värittäisi väriä toisen päälle. Eikä haittaa mitään jos tekee mieli maistaa.

Kommentoi