Pikkis seikkailee jälleen!

Voi miten lapsukainen ilahtui, kun kerroin, että Katja Lahden Pikkis, rohkea pikku mörökölli on saanut jatko-osan! Pikkiksen tähän astisen elämän suurin seikkailu jatkaa tarinaa siitä, mihin edellinen kirja päättyi.

Pikkiksen tähänastisen elämän suurin seikkailu-1.jpg

Pikkis pääsi kirjahyllyymme jo vuosi sitten, ja siitä tuli yksi tytön suosikkikirjoista. Hän halusi jopa ottaa sen mukaan eskarin kirjapäivänä, jolloin jokainen lapsi saa tuoda mukanaan jonkin lempikirjansa. Mietimme, että monikaan ei ehkä tuntisi kirjaa, ja olisi hauskaa suositella sitä myös hänen kavereilleen. Voi, miten väärässä olimmekaan! Pikkis oli tuttu ainakin kolmelle muulle tytölle samassa ryhmässä, mikä oli tietysti todella kivaa kuulla.

Nyt luimme Lahden uutukaisen, Pikkiksen tähänastisen elämän suurin seikkailu, heti, kun saimme kirjan käsiimme.

Pikkiksen tähänastisen elämän suurin seikkailu-2.jpg

Pikkis on pieni mörökölli, joka elää metsässä perheensä kanssa ja hoitelee perheineen metsän asioita. Ensimmäisessä kirjassa Pikkis kerää jymykiviä, joita jokaisen nuoren mörököllin on ansaittava tekemällä asioita, jotka saattavat tuntua vähän jännittäviltä tai vaikeilta: uskaltaa tehdä oikein, kokeilla jotain uutta, tutustua johonkuhun uuteen, pyytää apua, osata pyytää anteeksi, auttaa jotakuta tuntematonta ja uskaltaa olla oma itsensä.

Eivätkös kuulostakin sellaisilta asioilta, joita myös aikuisten olisi hyvä oppia uudelleen?

Uudessa kirjassa Pikkiksen on määrä tavata kevään tullen paras ystävänsä Kirppa, mutta Kirppa ei saavukaan sovittuun paikkaan sovittuna aikana. Pikkis huolestuu ja pelkää, että Kirpalle on tapahtunut jotain pahaa. Jotain todella onkin hullusti, ja Pikkis lähtee seikkailulle metsän halki kohti Kirpan kotia ottamaan selvää, mistä on kyse.

Pikkiksen tähänastisen elämän suurin seikkailu-3.jpg

Vauhdikas, hauska ja vähän jännittäväkin tarina oli lapsesta niin kiva, että sitä ei olisi malttanut lopettaa iltaisin. Lukemista riitti useammalle päivälle, mutta lopulta luimme lähes puolet kirjasta yhtenä iltana, sillä emme voineet jättää tarinaa enää kesken. Kyseisenä iltana nukkumaanmeno taisi venähtää vähän liian myöhäiseksi, mutta se, että hyvä kirja vie menessään on paras mahdollinen syy siihen.

Ensimmäisen kirjan tavoin tässäkin kirjassa on Annukka Palménin tunnelmallinen kuvitus.

Ja tästä kirjasta pidettiin vähintään yhtä paljon kuin edellisestä: ”Minä haluan viedä tämän heti seuraavana kirjapäivänä eskariin”, arvioi tyttö. Tämä taitaa olla suurin kunnianosoitus, jonka kirjailija voi saada.

Pikkis-kirjat ovat Katja Lahden omakustanteita, ja niitä voi ostaa Pikkiksen putiikista. Itse olen saanut molemmat kirjat arvostelukappeleina kirjailijalta.

Kommentit (2)
  1. Hei, kiva kirja, voisi olla hyvä valinta pukinkonttiin! Jos vähän pidemmälle ajattelee, niin ollaan mietitty, että mikä olisi paras tapa saada kivoja kirjoja kiertoon. Miten te olette ratkaisseet tämän ongelman? Ainakin joskus mainitsit, että haette kirjoja kierrätyskeskuksesta, niin viettekö sinne tai jonnekin muualle myös omia? Nimim. Kierrätysvinkkejä etsivä 🙂

    1. Hahaa, tämä on meilläkin vielä vähän ratkaisematta! Toistaiseksi olemme vain keränneet kirjoja lastenhuoneen hyllyyn, ja vasta nyt alamme luopua kaikkein lapsellisimmista kirjoista. Ne menevät todennäköisesti joko johonkin kirpparille tai juurikin sinne Kierrätyskeskukseen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *