Pikkuasioista ja massiivipuusta

Isyyspakkaus

Joskus tekemättömiin pikkuasioihin tarttuminen tuntuu suhteettoman hankalalta. Niin kuin vaikka sen yhden matkalaukun palauttaminen kellariin Italian-matkan jäljiltä. Tein sen vihdoin viime viikolla, noin kolmen kuukauden suunnittelun jälkeen. Siihen meni aikaa noin viisi minuttia.

No sitten oli tämä ruokapöytä, jonka käsittelyä suunnittelin useamman vuoden ajan.

Pinnassa oli jo kauan sitten naarmuja, kolhuja ja punaviinirinkuloita. Sitten tuli lapsi, ja eihän pöytää kannattanut silloin alkaa kunnostamaan. Vanhojen kolojen sekaan tulikin lapsen haarukan jälkiä ja mustikkatahroja. Toistuvasta pöydän pyyhkimisestä johtuen puu oli kuivaa ja kärsineen näköistä siinä, missä lapsi istuu.

Vaan ei enää!

Yksi hionta karkeudella 240, toinen karkeudella 400 ja pintaan kiillottavaa puuöljyä. Kaikki tarvikkeet löytyivät omasta kaapista, aikaa meni vartti ja pöytä on kuin uusi.

Tässäpä siis myös hyvä syy, miksi sijoittaa massiivipuuhun!

Milloinkahan saisin kiinnitettyä takaisin kylpyhuoneen oveen sen peilin, joka ei pysynyt kunnolla paikallaan ja joka on nojannut pianoon jo ainakin vuoden?

Kommentit

Jenni H.
Terävät hampaat.

Minäkin ostin uuden mato varmaan kuukausi sitten. Vanha matto on yhä rullalla tuossa olohuoneen nurkassa.

Koska onhan se nyt ihan hirveä homma laittaa pussiin ja viedä yläkerran varastoon hissillä.

Tuulis (Ei varmistettu)

Onhan noita projekteja itselläkin... Mut on se kiva saada niitä sit joskus valmiiksikin :)

Yhdyn myös ylistykseen massiivipuulle. Niitä vaan kannattaa korjata ja huoltaa! Yhteen 50-luvun senkkiinkin itseäni vielä vähän kätevämpi mies taivutti viilusta uudet vetimet hajonneiden tilalle!

Vaikka yritän välttää pätemisen ja lopputuloksesi on varmasti hieno, niin puutöitä tekevän silmään vähän pistää hiomiskuvan naarmujen suunta - kannattaa opetella hiomaan syyn suuntaan jos vain mahdollista, silloin säästyy varsinkin karkeampien papereiden kanssa hankalilta naarmuilta. Käyttämilläsi karkeuksilla ongelmaa ei välttämättä tule. Lakkapinnoille suosittelen hiomisen sijaan siiklausta, sen taidon oppii kyllä nopeasti!

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyvä huomio: yhtään karkeammalla paperilla ei kannata hioa pyörivällä liikkeellä. Kyllä näkee, että ei ole tullut tehtyä puutöitä aikoihin, sen verran perushommaa tuo puunsyiden mukaisesti hiominen on :)

Piipo79

Samaa mieltä, kunnon massiivipuinen pöytä maksaa itsensä takaisin. Meillä on päästy yllättävän pienin vaurioin pikkuneidin kätösissä (ihmettelen!). Tahrojen osalta suosittelen pinnan öljyämistä vähintään puolivuosittain, jolloin pöytä ei ime itseensä tahroja. Meillä taktiikka toiminut, ei rinkuloita tai mustikkatahroja!

Amma
Why you little!!

Krhm, puuseppä tässä, joka on kohta kolme vuotta asunut asunnossa, jossa on massiivipuiset tasot vessassa ja keittiössä. Kertaakaan niitä ei ole öljytty saati hiottu. Ja kohta kolme vuotta se on ollut projektina. Mutta koska lapsi. Ja koska hiomapaperi ja öljy pitäisi ostaa. (Tarkemmin muisteltuani älysin santapaperia kyll älöytyvän..)

ps. ikkunatkin on pesty ehkä kahdesti. Ekan kerran käynnistämään synnytys (onnistui) ja toisen kerran sen teki äitini. Ikuisuusprojektit FTW! Voisin ehkä ottaa uudenvuodenlupaukseksi hoitaa yhden pikkuprojektin loppuun kuukaudessa. Eihän olis paha, eihän?

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä on ehkä tyhmä kysymys, mutta mitä kerrostaloasunnossa tehdään hiomisessa syntyvälle pölylle, ettei se joudu joka paikkaan? Vai onko sinulla joku muu tila, jossa teit työn?

Tommi K
Isyyspakkaus

Näin pienestä hiomisesta lähtee sen verran vähän pölyä, että en jaksa stressata siitä. Pölyt vaan imuriin hiomisen jälkeen. Sitten voisi toki tehdä niinkin, että pitää imurin suulaketta toisessa kädessä samalla kuin hioo.

annemi

Siis ihanaa että muillakin jää asiat roikkumaan! kiitos, tuli heti parempi mieli ;) nimim. keittiön ovenkarmit laittamatta kolmatta vuotta

Tommi K
Isyyspakkaus

Eikä mainita edes lattialistoja... Rouva tuossa myös naureskeli, että mitenköhän pitkään menee, että saan vaihdettua kaksi palanutta lamppua uusiin. Niiden vieressä kun sattuu olemaan toimivat lamput, niin ei ola ihan ihan pakko. 

Kommentoi