Pikkuasioista ja massiivipuusta

Joskus tekemättömiin pikkuasioihin tarttuminen tuntuu suhteettoman hankalalta. Niin kuin vaikka sen yhden matkalaukun palauttaminen kellariin Italian-matkan jäljiltä. Tein sen vihdoin viime viikolla, noin kolmen kuukauden suunnittelun jälkeen. Siihen meni aikaa noin viisi minuttia.

No sitten oli tämä ruokapöytä, jonka käsittelyä suunnittelin useamman vuoden ajan.

IMG_3395.jpg

Pinnassa oli jo kauan sitten naarmuja, kolhuja ja punaviinirinkuloita. Sitten tuli lapsi, ja eihän pöytää kannattanut silloin alkaa kunnostamaan. Vanhojen kolojen sekaan tulikin lapsen haarukan jälkiä ja mustikkatahroja. Toistuvasta pöydän pyyhkimisestä johtuen puu oli kuivaa ja kärsineen näköistä siinä, missä lapsi istuu.

Vaan ei enää!

IMG_3397.jpg

Yksi hionta karkeudella 240, toinen karkeudella 400 ja pintaan kiillottavaa puuöljyä. Kaikki tarvikkeet löytyivät omasta kaapista, aikaa meni vartti ja pöytä on kuin uusi.

Tässäpä siis myös hyvä syy, miksi sijoittaa massiivipuuhun!

IMG_3443.jpg

Milloinkahan saisin kiinnitettyä takaisin kylpyhuoneen oveen sen peilin, joka ei pysynyt kunnolla paikallaan ja joka on nojannut pianoon jo ainakin vuoden?

Kommentit (9)
  1. Siis ihanaa että muillakin jää asiat roikkumaan! kiitos, tuli heti parempi mieli 😉 nimim. keittiön ovenkarmit laittamatta kolmatta vuotta

    1. Eikä mainita edes lattialistoja… Rouva tuossa myös naureskeli, että mitenköhän pitkään menee, että saan vaihdettua kaksi palanutta lamppua uusiin. Niiden vieressä kun sattuu olemaan toimivat lamput, niin ei ola ihan ihan pakko. 

  2. Tämä on ehkä tyhmä kysymys, mutta mitä kerrostaloasunnossa tehdään hiomisessa syntyvälle pölylle, ettei se joudu joka paikkaan? Vai onko sinulla joku muu tila, jossa teit työn?

    1. Näin pienestä hiomisesta lähtee sen verran vähän pölyä, että en jaksa stressata siitä. Pölyt vaan imuriin hiomisen jälkeen. Sitten voisi toki tehdä niinkin, että pitää imurin suulaketta toisessa kädessä samalla kuin hioo.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *