Pioneista, Pionien kodista ja kotimatkasta

”Niin että mihin mennään?” ihmettelen.
Pionien kotiin, Taivassaloon”, Rouva vastaa. ”Sovimme siitä Sinin kanssa.”
”Ja siellä on..?”

”Pioneja. Tosi paljon pioneja”, saan selitykseksi.
”Ja Sinikö perheineen ajaa ihan niiden pionien takia tänne asti?” hämmästelen.
”No sä voit ajatella, että tämä on Sinin Muumimaailma.

IMG_4403.jpg

Sini on siis ystävämme Sini Kuha, joka kirjoittaa Kasvihormoni-puutarhablogia. Blogi oli aiemmin täällä Lilyssä, mutta Sini blogeineen siirtyi alkuvuodesta bloggaamaan Viherpihan alle.

Sini on saanut istutettua pioni-innostuksen Rouvaankin, ja Rouva perusti jo viime kesänä pionipenkin äitinsä pihaan. Tänä kesänä innostus yltyi niin, että viimeiseen viikkoon hän ei ole juuri muusta puhunutkaan. Voisi jopa puhua hurahtamisesta.

No, me siis olimme Naantalissa, ja molempien pioni-intoilijoiden unelmakohde, Pionien koti, oli sieltä vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Taivassalossa (Hussintie 15, Taivassalo). Poikkesimme ihmettelemässä taimitarhan 130 lajikkeen valikoimaa ja kuulimme lisää sekä pioneista että Pionien kodista.

IMG_4401.jpg

Pioneja voi toki ostaa paikan päältä, mutta niitä voi tilata myös Pionien kodin nettikaupasta ja ne toimitetaan perille Matkahuollon kautta. Ja itse asiassa muissakin puutarhaliikkeissä myynnissä olevista pioneista merkittävä osa tulee Pionien kodista. Nyt mennään kuitenkin niin paljon sivuun omasta harrastuneisuudestani, että lue mieluummin Sinin blogista lisää näistä kukkasista (Kasvihormoni: ”Kesäretki Pionien kotiin”).

Voit myös bongata Rouvan ja tytön eräässä kuvassa pionien takana.

IMG_4405.jpg

Sinin ”Tekninen tuki” ehdotti, että kävisimme lounaalla Uudessakaupungissa, josta hän tiesi kivan paikan. Paikka osoittautui ranta-aitoiksi, joissa oli useampikin ravintola vieretysten. Valitsimme niistä Bistro Bayn (Aittaranta 10).

IMG_1849.jpg

Ilman ollessa suotuisa jäimme terassille, mutta sisätilakin näytti erittäin viihtyisältä.

IMG_1806.jpg

Ruoka oli oikein hyvää. Mm. lammasvartaita, punajuuripastaa, hampurilaista ja ranuja.

IMG_1823.jpg

IMG_1828.jpg

IMG_1836.jpg

Huomaa myös punainen pikkuauto yllä olevassa kuvassa. Kerroimme Sinin tekniselle tuelle, että emme ole ostaneet yhtään pikkuautoa tytölle, joten hän päätti korjata tilanteen ja hakea viereisestä Henrikin tuote -kirpparilta kummitytölleen auton ja helikopterin!

IMG_1840.jpg

Henrikin tuote (Aittaranta 6) oli tosiaan aikamoinen aarreaitta, jossa vanhasta tavarasta innostunut voi viettää hyvän tovin ihmetellessä notkuvia hyllyjä ja tavarapaljoutta.

IMG_1860.jpg

IMG_1864.jpg

Arvoimme vielä hetkisen, voisimmeko jatkaa tätä lomamatkaa ja käydä jossain ennen kotiinpaluuta, mutta olimme sopineet toisten kavereiden kanssa mökkitreffeistä viikonlopulle, joten nyt oli aika kääntää nokka kohti Helsinkiä ja käydä hengähtämässä kotona.

Olipahan aika hauska viikko!

IMG_1790.jpg

 

Kommentit (9)
  1. Pakko hihkaista, vaikkei mitään hihkaistavaa olekaan, kun olette päätyneet lounastamaan omaan kotikaupunkiini. Ugista mä olen maailmalle lähtenyt ja Helsinkin kautta päätynyt toisaalle asumaan, mutta tuttuja ovat nuo kesäiset kuvat Ugin kaupunkinlahden rannalta.

    1. Me muuten – täysin karttaa katsomatta – oletimme, että se vesialue olisi joki, sillä nuo punaiset ranta-aitat toivat mieleen Porvoon. Rouvaa oikaistiin sitten Instagramissa, että kyseessä onkin meren lahti. Todella!

  2. Miten multa on menny tollanen ihan ohi! Asun vartin ajomatkan päässä Taivassalosta, olen ollut siellä töissä ja lisäksi nuoruuteni kesiä viettänyt isoisäni luona siellä! Me ihasteltiin kaupunkilaisina vaan lehmiä ja vasikoita. 😀

    1. En jaa tätä Rouvan kesäkukkainnostusta, joten ymmärrän aivan hyvin 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *