Pizza Bianca

Tunnustan ensin, että suhtauduin hyvin epäileväisesti pizzaan, jossa ei ole tomaattikastiketta. Eihän pizzaa voi tehdä ilman tomaattia?

img_0039.jpg

Ja kuinka väärässä olinkaan. Erityisesti perunalla ja taleggio-juustolla täytetty pizza oli niin herkullista, ettei tomaattikastikkeen lisääminen olisi tullut mieleenkään. Myös suppilovahvero ja mozzarella olivat mainio yhdistelmä. 

img_0045.jpg

Täydellisen pizzapohjan salaisuus on pohjan hidas nostattaminen jääkaapissa vähäisellä hiivalla. Hiivan ja nopeuden lisääminen saattavat muuttaa pohjan paksuksi pullaksi. Mikäs siinä, jos sellaisesta tykkää.

img_9969.jpg

Pizzapohja

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 12,5 g tuorehiivaa (1/4 pakettia)
  • 1 tl suolaa
  • n. 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Valmistaminen

  1. Mittaa kädenlämpöinen vesi leivontakulhoon, murenna hiiva veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut
  2. Lisää suola
  3. Lisää vehnäjauhot vähitellen sekoittaen taikinaa samalla. Uskalla jättää taikina löysäksi
  4. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia, jotta siihen muodostuu hyvä sitko
  5. Lisää lopuksi oliiviöljy ja jatka vaivaamista pari minuuttia
  6. Peitä taikinakulho ja aseta se jääkaappiin yöksi
  7. Seuraavana päivänä jaa taikina kahtia, muotoile taikinasta kaksi palloa ja painele pallot käsin leivinpaperin päälle ohuiksi pizzapohjiksi
  8. Esipaista pohjia ilman täytteitä noin viisi minuuttia.

img_9978.jpg

Pizzan täytteet

img_9991.jpg

Pizza Biancaan ei siis laiteta tomaattikastiketta. Voimakkaat juustot, kuten taleggio, sopivat puolestaan tähän pizzaan erinomaisesti.

Täytä pizzat mielesi mukaan. Kokeile vaikkapa näitä yhdistelmiä:

  • Peruna, punasipuli, kapris, rosmariini, raastettu gouda ja taleggio
  • Suppilovahvero, punasipuli, kapris, salvia, raastettu gouda ja mozzarella.

img_0011.jpg

img_0009.jpg

Paista pizzoja uunissa kovimmalla teholla grillivastuksella noin 10 minuuttia, kunnes niiden reunat alkavat ruskettua ja juusto on sulanut.

img_0029.jpg

Maista ja ylläty!

Kommentit (10)
  1. Pizzakivi on mainio apuväline kotona pizzan paistamiseen. Ja leivän ja sämpylöiden. Pizza paistuu neljässä minuutissa ja leipiin tulee ihana rapea kuori. Suosittele 🙂

  2. Kiitti näistä – kokeilimme ohjetta tänään ja oli hurjan hyvää! Blogisi on muuten upeaa luettavaa, ja justiinsa vasta tänne tieni löysin! Mukavaa viikonvaihdetta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *