Plan B - eli brunssista brunneriksi

Isyyspakkaus

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Plan B -viinit

Ei sitä voi aina ihan kaikkea muistaa. Niin kuin vaikkapa tehdä pöytävarausta sunnuntaibrunssille, vaikka ajankohdasta on sovittu kavereiden kanssa jo viikkoja aiemmin.

Sitten jos ravintolaan ei saakaan enää pöytää, on keksittävä jokin Plan B: Siirretäänkin brunssi meille kotiin ja aloitetaan hieman myöhemmin. Tehdään brunssista brunneri!

Onneksi pöytävarauksen uupuminen huomattiin sen verran hyvissä ajoin, että Rouva ehti hankkia luomubroilerin rintafileitä. Niihin paistettiin nopeasti kauniit pinnat pannulla, jonka jälkeen ne siirrettiin uuniin kypsymään hellästi loppuun. Näin liha pysyi mehevänä.

Broilerit tarjoiltiin alkuruokana salaatin kanssa. Kastikkeena oli yksinkertaisesti sitruunamehua ja oliiviöljyä suolan ja pippurin kanssa, purkissa sekaisin ravistettuna.

Plan B -valkoviini sopi kivasti alkukesän aurinkoiseen iltapäivään. Kuivaa, raikasta ja kepeää. Sopi hyvin ruoalle, mutta maistui myös pelkiltään. 

Pääruoaksi Rouva teki italialaisesta pappa al pomodorosta insipiraationsa saanutta leivällä saostettua tomaattikeittoa, johon on helppo käyttää vanhat leivänkannikat.

Keiton pakollisia aineita ovat sipuli, valkosipuli, säilyketomaatit, tuoreet yrtit ja leipä. Lisää makua siihen saa esim. porkkanalla, varsisellerillä ja aurinkokuivatulla tomaatilla. Hienonnetut vihannekset kuullotetaan ensin öljyssä, sitten lisätään tomaatit, yrtit ja vettä, ja keitto keitetään kypsäksi. Lopuksi keitto maustetaan suolalla ja saostetaan murennetuilla leivänkannikoilla.

Jälkiruoaksi tarjottiin vielä mansikkapaistosta mansikkajäätelön kanssa. Mansikkapaistos oli tehty samalla reseptillä kuin aiemmin julkaisemani puolukkapaistos.

Kyllä tämä monet ravintola-ateriat voitti!

 

Plan B Sauvignon Blanc 2014, Frankland River, Australia. Alkon tuotenumero 549557, hinta 11,84 €.

Alkoholilainsäädännön vuoksi jutun kommentointi ja jakaminen sosiaalisessa mediassa ei ole mahdollista.