Potkupukuostoksilla Kampissa ja palkintorullat

Isyyspakkaus

Isi kävi shoppaamassa! Vauvanvaatteita! Ruksi seinään!

Shoppaaminen ei tosiaan ole lempipuuhiani, varsinkin kun on kyse vaatteista ja on akuutti tarve löytää jotain tietynlaista. Tänään minun piti löytyää tytölle yöpuvuksi 74-senttinen potkupuku, jossa on umpinaiset lahkeet. Ei pastellisävyjä, pupuja eikä nalleja. Luulisi olevan aika helppoa, vai mitä?

Varmaan jo arvaat, ettei ollut. Suurin yllätys oli kuitenkin se, että ongelmaksi eivät muodostuneet pastellisävyt vaan ne umpinaiset lahkeet.

Soitin aamulla erääseen liikkeeseen kantakaupungin ulkopuolella ja kysyin, olisiko heillä tiettyä pukua, jonka olin nähnyt aiemmin toisessa kaupungissa. Ei ollut. Minulle kerrottiin myös, että niitä umpilahkeisia ei kuulemma tee enää juuri kukaan ja että sellaisia olisi varmaan lähinnä joidenkin marketien valikoimassa. Että käy vaikka Prismassa. Jaa.

Kierros Kampin keskuksen kolmoskerroksessa ei myöskään tuottanut tulosta, joten päädyin Marimekkoon ja ostin samanlaisen punaisen valkopilkullisen potkupuvun, jollainen meillä oli jo aiemmin. Nyt vain kokoa isompana, että on vähän kasvunvaraa (kuva ylhäällä).

Samalla hankin tytölle Kampin Bebesistä aurinkolasit - sellaiset uimalaseja muistuttavat Real Kids Shades -arskat. Ostin hänelle jo aiemmin Babiators-lasit, mutta eiväthän ne pysyneet lainkaan pienellä naamalla ja lähes olemattomalla nenällä. Toivotaan, että nämä toimisivat paremmin.

Kuvan ottaminen tytöstä lasien kanssa osoittautui mahdottomaksi ja päättyi itkuun.

Kun hain vielä Rouvan pyynnöstä Fredrikinkadun Punnitse & Säästä ...stä monta kiloa erilaisia luomupähkinöitä, -riisejä ja -sokeria, olin mielestäni ansainnut palkinnoksi tästä urakasta Rullan rullia. Rapua, lohta ja härkää, nam.

Vietnamilaistyylisiä rullia tarjoava Rulla on osa Yrjönkatu 30:ssa toimivaa Nudge-nimistä kokonaisuutta, jossa on mukana myös muita yrityksiä. Ihailin samoissa tiloissa toimivan Nosh Organicsin luomupuuvillasta valmistettuja lastenvaatteita, joissa on vinkeät kuosit. Umpilahkeisia potkupukuja ei heilläkään ollut, mutta voisin hyvinkin löytää täältä tytölle jotain, kun hän vähän vielä kasvaa.

Ai, mikäs tuossa seuraavassa kuvassa on? Jotain pientä isillekin. Sneaky Little Hobbitses.

Kommentit

Hampaat irvessä

Jos oot kiinnostunut myymään nuo babiatorsit (ilmeisesti kokoa 0-3 v), laita sähköpostia hampaatirvessa (at)gmail,com.

Piipo79

Shoppaava isi ylittää aina uutiskynnyksen!

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Been there, done that. Umpinaiset lahkeet tuntuvat loppuvan kokoon 62. Höh!

Meidän tytöllä on yksi Nosh Organics mekko (samannäköinen hihaton malli kuin alimmassa kuvassa), ja sain vinkin että kyseiset mekot käyvät myös tunikana lapsen kasvaessa, ja lopulta jopa paitoina. Kätevää!

Piipo79

Meilläkin on tädiltä saadut englannista ostetut yöpuvut käytössä. Name it-kaupasta ostin halvalla kaksi sukkakärkistä yöpukua mutta pesuissa eivät kestä. Pesen kylläkin ohjeen vastaisesti 60 asteessa. Mutta silti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä niin jaan kanssasi tuon terällisten yöpukujen ongelman! Meillä lapsella paha ihottuma ja raapii jalkansa välittömästi verille jos saa paljasta ihoa esille (ja sukathan se repii sekunnissa). Mitä isommaksi lapsi kasvaa, sitä vaikeampaa noita yökkareitä on löytää (nyt olemme koossa 80-86). Olen luopunut jo yöpukujen suhteen kivoista kuosiunelmista, ihan sama:(

Tiiana (Ei varmistettu)

Nuo rullat ovat viime viikkoina olleet esillä monessakin eri mediassa. Ovathan ne maineensa veroisia, ovathan ? :)
Tutta valmistaa noita umpilahkeellisia yöhaalareita melko isoihin kokoihin asti. Vaikka onkin markettimerkki niin vaatteet ovat pesun ja käytön kestäviä reilulla mitoituksella.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä pikkuherra käyttää kokoa 74 ja kyllä meillä on isompiakin kokoja joissa lahkeet umpinaiset.

Elkku
Elkku-Kelkku

Tutta tekee yöpukuja vielä koossa 74 jalkaterillä. Kuosit ovat mitä kausivalikoimassa on. Prismassa myydään suomalaisen Marlonin vaatteita ja siellä on esin valkoruskearaidallinen (tms.) terällinen yöpuku ainakin nähty koossa 74 ja ehkä jopa vielä 80. 

Ylemmän kommentin Emmille voin suositella esim. Kuopus nettikauppaa. Sieltä on ainakin löytynyt röyhelöttömiä mekkoja (the Tiny Universe, Aarrekid, metsola...) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuttan yökkäreitä meilläkin on käytetty ja voin suositella. Välillä niistä löytyy myös kivoja kuoseja :)

Mertsi

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuten yllä jo mainittiinkin, Tutta valmistaa terällisiä yöpukuja, ainakin joissain kuoseissa jopa kokoon 92 asti. Ja niitä löytyy jo mainitun Prisman (ja Citymarketin) lisäksi myös ainakin Anttilasta ja Jesper Juniorista. Kuosit vaihtelee aika tiuhaan, mutta välillä on saatavilla ns. retro-kuoseja, jolloin on tarjolla muutakin kuin pastelliväriä. Ja on niillä verkkokauppakin. ;-) Ja ehdoton bonus sukkaterärien lisäksi on mielestäni melko monessa oleva molemmista päistä avattava vetoketju. Helpottaa vaipanvaihtoa ihan älyttömästi, jos yöaikaan täytyy moiseen puuhaan ryhtyä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Oho, täällähän on nyt jo näin monta kommenttia. Tiianalle piti laittaa, että ainakin minun mielestäni Rullan rullat ovat törkeän hyviä. Raikkaita ja rulladippiin dipattuna miedon tulisen kirpeitä. Ovathan ne aika arvokkaita, eli ei aivan jokapäiväistä lounasruokaa. En ole tsekannut, ovatko ne yhtään edullisempia esim. Anton & Antonin tiskistä kotiin ostettuina.

Tiiana (Ei varmistettu)

thihhihhih... eli mene sinne Prismaan :) sieltä saat sekä Tuttaa että Marlonia.

PS. Tutan tämän hetkinen mallisto: http://www.reimashop.fi/Kategoriat/Tutta/Sis%C3%A4vaatteet/Haalarit/Potk...
Prismasta saattaa löytyä näitä tai sitten viime kauden tuotteita.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meiltä löytyy terällisiå yökkäreitå mm. Tutalta (vetoketjulliset) että H&M:ltä (napilliset). Napitettava toimii meillä paremmin siksi, että vetoketju on liian helppo avata ja yökkäri on kiva itse riisua.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos rulla kommentista. Ehkä mun on ihan pakko lähteä itse testaamaan ja sopia treffit aviomiehen kanssa seuraavaksi sinne.

Mindeka
Ma-material Girl

Hei, me saatiin lahjaksi Tutan värikäs yökkäri, joka on (reilua) 74cm kokoa, joten niiltäkin näköjään löytää terällisiäkin kokoyökkäreitä. Lisäksi siinä on kaksisuuntainen vetoketju, jolloin mahdolliset yölliset vaipanvaihdot on helppoja ja sujahtaahan se helposti myös kitisevän ja venkuilevankin ipanan päälle ;) Verrattuna siis napitettavaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

julbo-aurinkolasit on myös tosi hyvät, eri kokoja löytyy ja meillä ainakin pysyneet hyvin päässä.

Ruupert (Ei varmistettu)

Mua kiinnostaa tuo kovasti lisääntynyt aurinkolasien käyttö lapsilla. Oletteko nähneet jossain puolueetonta tutkimustietoa lasien hyödyistä tai lasittomuuden haitoista Suomen oloissa? Lasit kun näyttävät varsin epämukavilta kapistuksilta, niin ei viitsisi turhaan lapselle niitä laittaa.

Melina G (Ei varmistettu) http://laatikkotalo.com/

Täällä onkin jo Tuttaa mainostettu ja komppaan edellisiä. Jopa meidän 2,5-vuotiaalla on Tutan (ja muiden suomalaisten merkkien) kärjellisiä yökkäreitä koossa 92. Ja kestää hyvin pesua (esikoiselta toiselle lapselle). Parhaat yökkärikaupat tekee marketissa, ei keskustan pikkuliikkeissä.

Noi Nosh Organicsit ovat myös tosi laadukkaita ja kestävät älyttömän hyvin pesua.

tipsu (Ei varmistettu)

Jos omatunto sallii Henkkamaukkaostokset, niin sieltä löytyi ainakin talvella jalallisia yöpukuja kokoon 92 asti.

Suklaamuffinssi

Mä olisin myös vinkannut, kuten Piipo79, että Nameit -merkillä on kokoon 74 asti jalallisia yökkäreitä. Värit ja kuosit voi kyllä sitten muodostua ongelmaksi siinäkin merkissä. En ole huomannut ongelmaa pesun kanssa mutta itse pesen 40 asteessa. Itsekin vältän tytöllä pinkkiä ja vaaleanpunaista sekä kaikkia Hello Kitty yms. kuoseja. Niitä vaan tuntuu ihan ymmärrettävästi olevan kaupat täynnä.

Joo, en kyllä tajua noita jalkaterättömiä yökkäreitä. Meidän poika ainakin potkuttelee yöllä niin, ettei sukat pysy jalassa.

Sitten vinkki: oon ostanu suunnilleen kaikki yöpuvut netistä Next Directiltä. Tulee Englannista nopeammin kotiovelle asti kuin tulisi Suomessa mistä vaan postin välityksellä. Ja ilman postikuluja! Tokihan noista suurin osa on jotain pastelli-nalle-juttuja, mutta on siellä ihan valkoisia. Tulee vaan useamman paketeissa, mutta ei oo silti hinnalla pilattu. Ja nuo on nepparillisia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Emmi Nuorgam: Onko Riiminka tuttu merkki? Meidän tytöllä on oranssi ja rimpsuton Riimingan mekko.

Ja Tommin ei auta kuin siirtyä sinne Prisman valikoimien puoleen Marlonia ja Tuttaa hakemaan. :) Perinteisiä merkkejä, meidänkin lapsilla on ollut käytössä 1970-luvun perintöyöpukuja. Kirpputoreilta löytynee myös.

Vesi tulee kielelle, kun noita Rullia katselee!

Jos haluat hyvät lasten aurinkolasit, osta Julbot. t. optikon vaimo

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos suosituksista, täytyy pitää tuo Tutta mielessä seuraavan kerran, kun tulee vastaava tarve, eli sitten kun se 68-senttinen potkupuku jää pieneksi.

Kävin myös siellä Name Itissä Kampissa, mutta en tykästynyt heidän malleihinsa. Eli kiva kuulla Piipo79, että ei olisi edes kannattanut.

Noshin vaatteissa oli mielestäni kivaa juuri tuo Iksunkin mainitsema pitkäikäisyys. Myös paidat ja housut oli suunniteltu niin, että hihojen ja lahkeiden resorit ovat tuplapikät ja lapsen kasvaessa niitä vain rullataan auki.

Emmi Nuorgam: Rouva joutui luovuttamaan vastaavassa tilanteessa ja teki mekon itse.

Ei minun omallatunnollani ole tipsu mitään ongelmaa H&M:n kanssa. Pitäisikö olla?

Ja Ruupert: Ei minulle ole kyllä tullut edes mieleen kyseenalaistaa aurinkolasien tarpeellisuutta, sen verran paljon UV-säteiden haitallisuudesta on toitotettu viime vuosina. Ja kyllä meidän tyttö ainakin alkaa vääntelehtiä ja valittaa, kun aurinko osuu silmiin vaikkapa rattaissa. Siksi aurinkolasit.

Ananas
Ananas ja Kookos

Lempiaiheeni, lastenvaatteet. Minäkin hehkutin noita Noshin vaatteita joskus ja voin kyllä edelleen suositella. Pitkäikäisiä sekä kokojen että laadun puolesta. Kaksoisnepparibody on nerokas!

HelloAochi

Kannattaa kierrellä myös kirppareita! Mulla eilen päinvastainen ongelma, eli kaikki kivat kirppareilta bongatut yöpuvut olivat juurikin noita terällisiä, joita Kain ei suostu käyttämään (vetää lippoja ja samalla menee hermo :D).

I love mondays

oletko tsekannut Gapin valikoimaa? He kun nykyään toimittavat suomeen ja valikoima on aika laaja lastenvaatteiden osalta. http://www.gap.eu

 

S-S

Taannoin H&M:llä oli mielestäni vain terällisiä yöpotkareita, mä kun nimenomaan etsin terättömiä meidän kuumakallelle.

Ja miten multa on voinut mennä ohi että Gap toimittaa myös Suomeen? N.i.a sä olet vastuussa nyt siitä että meillä tehsdään kohta some serious shopping! Ving ving. :)

Meillä on parin Tutan yöpuvun lisäksi käytössä Aarikan jalkaterällinen yöpuku (koossa 74), jossa myös on se mainio kaksisuuntainen vetskari.

Vierailija (Ei varmistettu)

Henkkamaukasta mekin on juuri ostettu terälliset yökkärit. Aleksanterinkadulla on vielä se lasten Henkkamaukka (suurin piirtein vastapäätä sitä aikuisten ja teinien Henkkamaukkaa), josta löytyy mukavasti lapsille kaikkea! Suosittelen!

Piipo79

Komppaan aiempaa. Se Next oli kätevä, tilasin juuri ennen lähtöämme leppäkerttumekon ja sukkiksia sekä uv-suojapuvun kun kotimaassa ei ollut vielä kaupoissa. Sieltä siis löytyy muutakin kuin vaaleanpunaista unelmaa. Jos kuitenkin tilaat Nextiltä niin tilaa yhden koon suuremmat kuin normaalisti. Sama pätee moneen muuhunkin ulkkarimerkkiin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Jännä kun minä taas en löydä muuta kuin jalkaterällisiä yöpukuja, joita en halua, koska meille jalkaterättömät on kätevämmät. Pojalla on niin suuri jalka että jäävät niistä teristä pieneksi ennenku koko puku muuten olisi sopiva. :) Mutta tosiaan edellä useasti mainittu H&M:lta löytyy ainakin isoja kokoja jalkaterällisiä yöpukuja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuttaa saa myös Sokoksista. Mutta sama kuin yllä olevalla vierailijalla, ei haluta tytölle, jolla on pieni jalka noita terällisiä, koska ne ei ikinä ole sopivia, mutta muita metsästäessä törmää vaan noihin jalkaterällisiin :D

Eräs mutsi (Ei varmistettu)

Just kävin Kampissa tänään samoilla asioilla. Bebesillä oli ainakin Pikkuset-merkin Ivana Helsinki -kuosisia terällisiä pyjamia koossa 74. Minun silmään hienoja!

Vierailija H (Ei varmistettu)

Minä olen löytänyt suurimman osan pojan yöpuvuista kirppareilta (suosin vetoketjullisia jalkaterällisiä ei-söpöily-värisiä). Ovat olleet oikein hyväkuntoisia myös koossa 74, jota nyt käytetään. Lempikirpparini on Vekarakirppis Kumpulassa, sinne pääsee keskustastakin varsin helposti.

Liisa
Osasin!

Äitini on tuonut meille joskus Lindexistä kirkkaan värisellä eläinkuosilla silattuja jalkaterällisiä ja nepparillisia pyjamia. En tosin tiedä, mihin asti kokoja on. (Ovat meillä jääneet käyttämättä, koska pojalle näyttää tulevan kuuma jos ei saa tuuletella varpaitaan.)

Meillä on kakrulle Julbon aurinkolasit. Minusta ne on kivat. Kirkkaan väriset, kevyet ja hihnakin on kapea. Ollaan totuteltu niihin nyt kun on vielä pipo- ja lapaskelit. Pipon takia eivät ehkä tunnu niin paljon ja toisaalta ei pysty repimään niitä pois lapaset kädessä. :) Jospa antasi olla sittenkin kun on lämpimämpi sää.

Ruupert (Ei varmistettu)

Kaivelin tietoa aurinkolasien terveysvaikutuksista. On selvää, että lasit suojaavat uv-säteilyltä, mutta mitä pitkäaikaisvaikutuksia uv-säteilyllä on silmille? Ainoa löytämäni lääketieteellinen tutkimustulos oli, että epäillään aurinkolasien tarjoaman uvb-suojan viivästävän harmaakaihin kehitystä. Siitäkään ei olla kovin varmoja. Australiassa on esitetty arvio, että sikäläisissä oloissa 10% kaihitapauksista saattaa liittyä uvb-altistukseen.

Meillä taitaa tämän perusteella jäädä lasien käyttö etelän rantalomalle ja keväthangille.

Salallaa (Ei varmistettu)

Tutat yöpuvut meilläkin käytössä ja hyviksi havaitut, reilun kokoisia ovat myös ja kokoja riittää kyllä. Meillä tosin saa olla myös niitä nalleja ja pastellin sävyjä. Ja jos ei halua sinne markettiin tai tarjoustaloon ;) lähteä niitä etsimään niin niitä saa tilauttua myös reiman nettikaupasta. Ps. noita noshin ihania printti-trikoita saa myös tilattua kankaina, just ompelin esim. paidan tosta skootteri-trikoosta.

2106loves (Ei varmistettu) http://2106loves.blogspot.fi/

Mä etsin eilen myös terällisiä yökkäreitä koossa 74 :) Löysin H&M:ltä ja Name Itiltä. Kummassakaan kuosit ei miellyttäny, joten jäi ostamatta. Meillä on tällä hetkellä kaksi 23 vuotta vanhaa yökkäriä käytössä. Ne alkaa kieltämättä jo vedellä viimeisiään.

Ananas
Ananas ja Kookos

n.i.a., komppaan S-S, miten en minäkään tiennyt Gapin toimittavan Suomeen? Kiitos ilosanoman jakamisesta. :) Just mietin että olisko kukaan kaveri matkustamassa mihinkään Gapia myyvään maahan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Name it-liikkeessä Kampissa oli kyllä (vielä tänäänkin) jalkaterällisiä yökkäreitä aina kokoon 92 asti. Meillä taas ei haluta niitä terällisiä, poika kun ei tahdo pysyä niillä pystyssä. Illalla ja aamullakin kun saatetaan pyöriä siinä yökkärissä jonkin aikaa, joten sukat ovat paremmat kun pysyvät paikallaan jalassa.

Kommentoi