Pressopannu saapui keittiöön

Keittiöömme on ilmestynyt jotain uutta. Se on pressopannu eli French Press

IMG_2749.jpg

Hankin ensimmäisen pressopannumme joskus kauan, kauan sitten, kun Rouva oli kesätöissä Helsingissä, ja asuimme pienessä opiskelija-asunnossa, jossa ei ollut kahvinkeitintä. Rouva ei vielä silloin juonut kahvia, ja itsellänikin pannu jäi käyttämättä, kun palasimme kotiin. Joskus vuosia myöhemmin, kahden muuton jälkeen, päätin viedä sen mökille, mutta pannulla ei ollut sielläkään käyttöä pitkään aikaan.

Sittemmin Rouva löysi espresson, ja aloimme keitellä kahvia mocca- eli mutteripannulla, ja vähitellen hän totuttautui myös suodatinkahviin. Muutama vuosi sitten mökillä ollessamme muistin jälleen pressopannun olemassaolon, ja keitimme sillä kerran kokeeksi kahvit. Ja miten hyvältä se maistuikaan!

Koska kahvijauhe on pidempään vedessä, kahvi on täyteläisempää kuin suodatinkahvi. Rouva ihastui kahviin kertaheitolla, ja otimme pressopannun mökillä aktiivikäyttöön.

Sen jälkeen Rouva on puhunut pitkään, että samanlainen pannu pitäisi hankkia myös kotiin. Yksinkertaisimpien haaveiden toteuttaminen kestää kuitenkin joskus kaikkein pisimpään.

Vietimme nyt elokuussa kolmattatoista hääpäiväämme, ja hoksasin, että minulla on kerrankin jokin idea hääpäivälahjaksi! Kurvasin Liisankadun Cremaan ja hain mukaani Bodumin pressopannun ja pussillisen siihen sopivaa kahvia. Lahjan sisältö tuli yllätyksenä, mutta se oli todella mieluinen.

IMG_2718.jpg

Kahvin keittäminen pressopannulla on hyvin suoraviivaista ja varmasti helpompaa kuin millään muulla laitteella.

Pannun mukana tuli pieni mittalusikka, ja mittailin, että sopiva määrä kahvia on, kun kahdeksan kupin pannun pohjalla on pari senttiä jauhetta.

IMG_2731.jpg

Päälle kaadetaan lähes kiehuva vesi.

IMG_2737.jpg

Kansi päälle ja annetaan hautua muutama minuutti.

IMG_2741.jpg

Lopuksi mäntä painetaaan alas ja kaadetaan kahvi kuppeihin. Aika kätevää vai mitä? Toimii missä vain, missä pystyy kuumentamaan vettä. Vaikka metsäretkellä.

Mutta mitenkäs nyt täällä kaupungissa, jääköhän Moccamaster-kahvinkeitin nyt sitten käyttämättä?

Kommentit (14)
  1. Me ostettiin kesällä ihan sama kapistus, kun jenkkiemäntämme meidät siihen totutti. Ihan mahtava. Kesä muuten tosiaan myös tiskikoneen, vakuutteli myyjä, siitä iso plussa, kiirehommissa ainakin. Ollaan laitettu usein tiskariin, ja ainakin vielä on ihan priimana tosiaan säilynyt.  Aeropressin kanssa arvottiin tosi kauan, ehkä joskus sellainenkin, jos oikein aletaan hifistelemään. Moccamasterillakin vielä käyttöä, keitän arkiaamukahvit bebe kainalossa, kun ei ennätä ”hienostella” 🙂

    1. …siis kestää tiskikoneen, ei kesä. vaikka ikävä sitä onkin jo nyt 🙂

  2. Millainen tuo on puhdistaa? Ukolle joskus keittelen mutterikahvit ja se pitää kyllä tehdä puhtaasti hyvästä sydämestä koska inhoan mokoman tiskaamista. Ja sanovat että tiskiainetta ei saisi mutteriin käyttää, millä sen muuten saa puhtaaksi :O

    1. Tosi helppo. Kaikki osat lähtevät irti, itse kahvikannu on lasia, ja se puhdistuu hyvin helposti tiskiharjaa pyöräyttämällä.

      Mutteripannua ei kyllä meilläkään pestä kuin vedellä ja harjalla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *