Puiset pokat

Kaupallinen yhteistyö: Silmälasikeskus

Yllätys yllätys! Et ehkä tiennyt tätä, mutta minullakin on silmälasit. Ovat olleet itse asiassa jo 20 vuotta.

IMG_7295.jpg

Käytän laseja kuitenkin hyvin laiskasti, sillä näköni on periaatteessa ”ihan hyvä”. Tarvitsisin hajataiton vuoksi lukulaseja, mutta koska vahvuutta laseillani on vain n. +1:n verran, näen riittävän hyvin ilmankin. Silmät tietysti väsyvät siitä.

Toinen syy vähäiseen lasien käyttöön on, että lasini kaipasivat jo päivitystä. Minulla on näemmä tapana uusia lasini tasan kymmenen vuoden välein. Ensimmäiset ostin vuonna 1996, toiset 2006 ja nyt huomasin, että lasini näyttävät jo hieman vanhentuneilta.

Päätin siis, että on aika käydä ainakin tarkastuttamassa näkö ja ehkä katsella uusia kehyksiä siinä samalla. Marssin siis Forumin 3. kerroksessa Kukontorilla sijaitsevaan Silmälasikeskukseen (Yrjönkatu 23 B 19, Helsinki), josta ostin myös edelliset lasini.

IMG_7308.jpg

Silmälasikeskus on toiminut samalla paikalla ja samojen omistajien omistuksessa jo lähes 30 vuotta. Valikoimassa olevat kehykset ovat valtavirrasta poikkeavia, ja malleista löytyy myös voimakkaan värisiä ja erikoisempia kehyksiä. Suurin osa kehyksistä on omaa maahantuontia, ja kaikki kehykset ovat eurooppalaista alkuperää.

Näkö olisi muuten hyvä tarkistaa useammin kuin kymmenessä vuodessa, varsinkin jos silmät tuntuvat väsyvän. Minullakin voimakkuudet vaativat hieman muutoksia, ja molemmista silmistä voitiin vähentää voimakkuutta yhden pykälän verran.

Mutta ne kehykset… Kokeilin tusinan verran erilaisia malleja. Ainoa rajoitteeni oli, että halusin neutraalin väriset lasit.

IMG_7347 (1).jpg

Ei… Ei… No ehkä…

Löysin pari suosikkia, mutta totesin, että lopullinen valinta vaatii makutuomareita. Palataan siis asiaan toisena päivänä.

IMG_7283.jpg

No mitäs tykkäätte näistä?

IMG_7269-2.jpg

Ai että mikä se toinen vaihtoehto oli?

Jaa, sinä voisit ottaa nämä lasit?

IMG_7329.jpg

No mitäs valitsisit äidille?

IMG_7326.jpg

Wau.

Niin, sitten oli tämä vaihtoehto, Woodys Barcelona Dalston 135, mustat puukehykset. Erittäin kevyet ja miellyttävät.

IMG_7297.jpg

Kun Rouva näki nämä lasit, valinta oli selkeä. Hänhän on itse käyttänyt puisia kehyksiä jo muutaman vuoden, ja tämä malli näytti muutenkin skarpilta ja persoonalliselta.

OK, näillä mennään! Ei ehkä kuitenkaan kymmentä vuotta tällä kertaa.

Tilasin lasit lauantaina iltapäivällä ja ne saapuivat jo tiistaina. Tästä voi kiittää Silmälasikeskuksen omaa työpajaa, joka hioo linssit ja takaa nopeat toimitukset!

IMG_7666.png

Jos sinunkin silmälasisi kaipaavat päivitystä, käypä tarkastuttamassa näkösi ja katsomassa uusia kehyksiä.

Silmälasikeskus lupasi lukijoilleni myös 10 % alennuksen normaalihintaisista tuotteista, kun mainitset tulleesi liikkeeseen blogin kautta. Tämä tarjous on voimassa 31.3.2016 saakka.

Kommentit (2)
  1. Lasit on hienot, mattamusta hivelee aina mun silmääni. Vaan kyllä on komia tuo pilkullinen kauluspaitakin! 🙂

    1. Kiitos! Paita on Gitman Brosin vakosamettipaita My O My’sta. Käytän sitä ja toista Gitmanin paitaa käytännössä aina, kun pitää laittaa päälle jotain siistimpää 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *