Punainen juuressosekeitto ja wasabismetana

Tunnustan syvän rakkauteni punajuurta kohtaan. Se toimii muodossa kuin muodossa, vaikkapa näin juuressosekeittona wasabilla maustetun smetanan kera.

img_2591_1.jpg

Punainen juuressosekeitto ja wasabismetana

Ainekset

  • 4 isoa punajuurta
  • 6 porkkanaa
  • 3 sipulia
  • pieni juuriselleri
  • oliiviöljyä
  • vettä
  • suolaa
  • pippuria
  • timjamia
  • 1 prk kermaa

Wasabismetana:

  • 1 prk smetanaa
  • wasabia
  • valkopippuria
  • suolaa

img_2558.jpg

Valmistaminen

  1. Pilko kaikki kasvikset ja kuullota ne oliiviöljyssä tilavassa kattilassa
  2. Lisää vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät juuri ja juuri
  3. Lisää hieman suolaa ja timjami
  4. Keitä kasviksia, kunnes ne ovat täysin kypsät, noin 20-30 minuuttia
  5. Mausta suolalla ja pippurilla
  6. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella
  7. Lisää kerma
  8. Mausta smetana wasabilla, suolalla ja valkopippurilla makusi mukaan.

 Helppoa, vai mitä?

Kommentit (5)
  1. Sisko-Leena
    29.1.2015, 17:01

    Toimii! Teimme tätä isot satsit viime syksynä lapsemme kastejuhliin, koko suvulle maistui 🙂 Nyt kaivoin reseptin uudelleen esiin, pimppaan sillä mitä kaapista löytyy, mutta toi wasabi-smetana on must. Nam. Tänks.

  2. saatanpa kokeilla joskus 🙂

    kasvissosekeitot ylipäätään on tooosi helppoja tehdä. ja aika edullisiakin. 😛  ja taas ihmettelen, miksi niitä ei sitten tule tehtyä… 😮 pitänee ottaa ”kurinpalautus”… 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *