Punajuurennaattipiirakka

Jos saat käsiisi tuoreita punajuuria naatteineen, älä ihmeessä heitä naatteja pois! Naatit voi käyttää Gastronaatti-hengessä ruoanlaittoon ja tehdä niistä esimerkiksi tällaisen piirakan. Taikina on sama, jolla Rouva teki aiemmin julkaisemani vaivattoman sienipiiraan.

IMG_2677.jpg

Punajuurennaatti-piirakka

Ainekset

Pohja:

  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa

Täyte:

  • 5 punajuuren naatit (tuoreita ja napakoita, mielellään luomua)
  • 1 sipuli
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • 1 dl raastettua gruyère-juustoa
  • 1/2 dl kuorimattomia manteleita
  • n. 50 g fetajuustoja
  • maitoa voiteluun (tai kananmunaa)

Valmistaminen

  1. Hienonna punajuuren naatit, sipuli ja lehtipersilja. Kuullota sipuli paistinpannulla, lisää punajuuren naatit ja lehtipersilja ja hauduta ne kypsiksi
  2. Mittaa kaikki pohjataikinan ainekset kulhoon. Rutistele taikinaa käsin muutaman minuutin ajan, kunnes siitä tulee venyvä pallo
  3. Laita taikinapallo leivinpaperin päälle, lisää pinnalle hieman vehnäjauhoja ja painele taikina leivinpaperille pyöreäksi levyksi. Levy saa olla lähes leivinpaperin leyvinen
  4. Ripottele puolet gruyèrestä taikinalevyn päälle ja lisää sen päälle kypsä punajuurennaatti-sipuli-lehtipersiljaseos
  5. Rouhi mantelit ja ripottele ne pinnalle
  6. Murenna pinnalle vielä fetajuustoa ja ripottele viimeiseksi loput gruyèrestä
  7. Käännä reunat täytteen päälle ja voitele ne maidolla (tai kananmunalla)
  8. Paista piirakkaa 200-asteisessa asteessa noin puoli tuntia, kunnes taikinakuori on muuttunut kauniin kullanruskeaksi.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.