Punajuurennaattipiirakka
Jos saat käsiisi tuoreita punajuuria naatteineen, älä ihmeessä heitä naatteja pois! Naatit voi käyttää Gastronaatti-hengessä ruoanlaittoon ja tehdä niistä esimerkiksi tällaisen piirakan. Taikina on sama, jolla Rouva teki aiemmin julkaisemani vaivattoman sienipiiraan.
Punajuurennaatti-piirakka
Ainekset
Pohja:
- 1 dl vettä
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
Täyte:
- 5 punajuuren naatit (tuoreita ja napakoita, mielellään luomua)
- 1 sipuli
- kourallinen lehtipersiljaa
- 1 dl raastettua gruyère-juustoa
- 1/2 dl kuorimattomia manteleita
- n. 50 g fetajuustoja
- maitoa voiteluun (tai kananmunaa)
Valmistaminen
- Hienonna punajuuren naatit, sipuli ja lehtipersilja. Kuullota sipuli paistinpannulla, lisää punajuuren naatit ja lehtipersilja ja hauduta ne kypsiksi
- Mittaa kaikki pohjataikinan ainekset kulhoon. Rutistele taikinaa käsin muutaman minuutin ajan, kunnes siitä tulee venyvä pallo
- Laita taikinapallo leivinpaperin päälle, lisää pinnalle hieman vehnäjauhoja ja painele taikina leivinpaperille pyöreäksi levyksi. Levy saa olla lähes leivinpaperin leyvinen
- Ripottele puolet gruyèrestä taikinalevyn päälle ja lisää sen päälle kypsä punajuurennaatti-sipuli-lehtipersiljaseos
- Rouhi mantelit ja ripottele ne pinnalle
- Murenna pinnalle vielä fetajuustoa ja ripottele viimeiseksi loput gruyèrestä
- Käännä reunat täytteen päälle ja voitele ne maidolla (tai kananmunalla)
- Paista piirakkaa 200-asteisessa asteessa noin puoli tuntia, kunnes taikinakuori on muuttunut kauniin kullanruskeaksi.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.