Punajuurilasagne

Rakastan punajuurta ja syön sitä mielelläni kaikissa mahdollisissa muodoissa paitsi etikkaan säilöttynä. Harmi, että juuri etikkapunajuuret ovat tehneet niin monelle kammon koko raaka-ainetta kohtaan, sillä punajuuret ovat kuitenkin yksi monipuolisimmista juureksistamme. 

IMG_8032.jpg

Halusin ehdottomasti lihattoman lokakuun resepteihin jotain punajuuriruokaa, joten päätin valmistaa punajuurilasagnea, joka on suurta herkkuani. Samaa lasagnea on valmistettu toisinaan myös jauhelihallisena versiona, mutta tämän postauksen resepti sopii myös kasvissyöjille.

Punajuurten kuoriminen on muuten helpointa keitettynä: kypsien punajuurten kuoret irtoavat, kun niitä hieroo kämmenien sisällä. Ja sitten ei pidä ahdistua siitä, että väri ei lähde aivan parilla pesukerralla pois sormista.

IMG_7968.jpg

Punajuurilasagne

Ainekset

  • 1 kg punajuuria
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tuoreita yrttejä (tässä ruohosipuli ja oregano)
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 3 dl soijarouhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (vettä)
  • n. 1/2 pkt lasagnelevyjä
  • juustoraastetta
  • (mozzarella-juustoa)

IMG_7961.jpg

Valmistaminen

  1. Pese punajuuret ja keitä ne tilavassa kattilassa kypsiksi. Punajuuret vaativat melko pitkän keittoajan, joten muista tarkistaa välillä, että vesi ei ole kiehunut pois (nimim. Kokemusta on)
  2. Jäähdytä, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi
  3. Valmista seuraavaksi tomaattikastike: Hienonna sipulit, valkosipulit ja yrtit. Kuullota sipuleita hetki tilavassa kattilassa ja lisää valkosipuli, punajuuret, yrtit ja tomaattimurska. Keitä tomaattikastiketta 15 – 20 minuuttia, mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää soijarouhe. Jatka keittämistä ja anna soijarouheen turvota. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike tuntuu liian kuivalta
  4. Laita muutama kauhallinen valmista kastiketta uunivuoan pohjalle ja lado kerros lasagnelevyjä kastikkeen päälle. Laita niiden päälle lisää kastiketta ja jatka näin, kunnes vuoka on täynnä
  5. Lisää juustoraaste ja (käsin revityt) mozzarellapalaset viimeisen kastikekerroksen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa n. puoli tuntia, kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä.

IMG_7984.jpg

Kokeile lisätä tomaattikastikkeeseen myös muita kasviksia kuten porkkanaa.

Myös vuohenjuusto ja sinihomejuusto sopivat hyvin punajuuren seuraksi.

Kommentit (15)
  1. Tätä syötiin tänään, kiitos ylipäätään ideasta punajuuri lasagnessa!!! Omaan makuun oli hieman kuivaa ja ’tiukkaa’ tavaraa, jäin kaipaamaan juustokastiketta tai muuta määrittelemätöntä pehmeyttä 🙂 Soijarouhe hyvä proteiinilisä tässä, antaa myös suutuntumaa. Taidan kokeilla joskus pyöristää kastiketta esim kermalla tai maito-koskenlaskijakastike ajamaan juustokastikkeen asemaa.
    Löysin vasta tänne blogiisi ja tämän lisäksi maksalaatikko ohralla kokeiltu ja erinomaiseksi testimaistettu! Teinipoika ihastui täysin ja taitaa alkaa satelemaan tilauksia 😉

  2. Kiitos ohjeesta, vallan maistuvaa oli! Tein miehen mieliksi lasagnen jauhelihasta ja mozzarellan jätin pois.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *