Puolukkapaistos
Etkö keksi, mihin käyttää pakastepuolukoita? Entä muistatko vielä mustikkarättänän eli mustikkakukon? Tällä viikolla Rouva nimittäin pyöräytti vastaavan jälkiruoan puolukasta.
Ruistaikinan sijaan kuori on vaaleaa murotaikinaa. Aivan kohtuuttoman hyvää!
Puolukkapaistos
Ainekset
- n. 1/2 l puolukoita
- 3/4 dl sokeria
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
Valmistaminen
- Sulata pakastepuolukat ja valuta ne lävikössä. Äläkä vaan anna mehun valua viemäriin!
- Sekoita sokeri puolukoihin ja levitä ne uunivuokaan
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri taikinakulhossa ja lisää kananmuna
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, lisää ne taikinakulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
- Kastele kätesi, ota taikinasta pieniä nokareita, litistä ne muutaman millimetrin paksuisiksi levyiksi ja peitä puolukat niillä tasaisesti. Kastele käsiäsi välillä uudelleen
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 min, kunnes paistos alkaa ruskettua.
Nauti vaniljalla ja sokerilla maustetun jogurtin kanssa.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.