Puolukkapaistos

Etkö keksi, mihin käyttää pakastepuolukoita? Entä muistatko vielä mustikkarättänän eli mustikkakukon? Tällä viikolla Rouva nimittäin pyöräytti vastaavan jälkiruoan puolukasta.

IMG_8496.jpg

Ruistaikinan sijaan kuori on vaaleaa murotaikinaa. Aivan kohtuuttoman hyvää!

Puolukkapaistos

Ainekset

  • n. 1/2 l puolukoita
  • 3/4 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja

Valmistaminen

  1. Sulata pakastepuolukat ja valuta ne lävikössä. Äläkä vaan anna mehun valua viemäriin!
  2. Sekoita sokeri puolukoihin ja levitä ne uunivuokaan
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri taikinakulhossa ja lisää kananmuna
  4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, lisää ne taikinakulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
  5. Kastele kätesi, ota taikinasta pieniä nokareita, litistä ne muutaman millimetrin paksuisiksi levyiksi ja peitä puolukat niillä tasaisesti. Kastele käsiäsi välillä uudelleen
  6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 min, kunnes paistos alkaa ruskettua.

Nauti vaniljalla ja sokerilla maustetun jogurtin kanssa.

Kommentit (12)
  1. Lueskelin tänään useamman sinun postauksen kun tulit täällä vastaan, ja otin heti tämän ohjeen talteen. Yksi kömmähdys vaan sattui – unohdin marjoista sokerin. Tein punaisista viinimarjoista ja puolukoista sekoituksen, ja on aika kirpsakkaa…! Sekoittelin myös marjoista lähteneestä mehusta ja turkkilaisesta jogurtista seoksen, jota söin tuon kanssa. Todella hyvää, suosittelen! Sitä jäi yli niin ajattelin sen syödä huomenna aamupalaksi myslin kanssa 🙂

  2. Kiitos Rouvalle resepteistä. Tämäkin oli super hyvää 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *