Puutarha heräilee talviuniltaan

Isyyspakkaus

Puutarhamökin istutushommat eivät ole sujuneet lainkaan suunnitellusti. Kylmät ilmat ovat estäneet tehokkaasti sekä pihakasvien istuttamisen että kasvihuoneen käyttöönoton. Mutta nyt näyttäisi vihdoin paremmalta, ja muutamana päivänä lämpötila on ollut suorastaan kesäinen!

Poikanenkin pääsi ensimmäistä kertaa mönkimään pihanurmelle. Ja maistelemaan multaa.

Puut ja pensaat kasvattavat silmujaan lämmön innoittamina kovaa vauhtia.

Raparperi puskee maasta.

Kukkiakin on jo ilmestynyt penkkeihin. Tunnistan näistä narsissin. Mitäköhän muut lienevät?

Rouvan suureksi iloksi tulppaanitkin näyttävät selvinneen, vaikka vielä pari viikkoa sitten näytti siltä, että metsäkauriit olisivat käyneet popsimassa niitä poskiinsa. Eräs rouva muutaman mökin päästä kertoi menettäneensä kaikki tulppaaninsa kauriille.

Koska kukkien istutushomma ei ole päässyt etenemään, Rouva on ehtinyt kitkeä koko marjapensasrivin.

Vaan voi kun voisi jo kuskata taimet täältä kotikasvihuoneelta mökille. Eikä pelkästään siksi, että kasvit täyttävät ikkunalaudat ja ison osan ruokapöytääkin.

Rouva nimittäin havaitsi kauhukseen, että hänen kallisarvoisissa taimissaan käveli jonkinlaisia punkkeja, jotka imevät kasvit kuoliaaksi. Ongelmaa ei olisi, jos kasvit olisivat ulkona.

Nyt kasveja on sitten sumutettu torjunta-aineella. Kurkun taimi oli saastunut pahiten, joten sen jouduimme heittämään kokonaan pois. Laitetaan se kasvamaan uudelleen suoraan kasvihuoneeseen.

Nyt kyllä näyttää, että menee kesäkuun puolelle ennen kuin taimet uskaltaa tuoda tänne ulkoilemaan. Ensi viikolla yölämpötilat näyttäisivät olevan vielä viiden asteen tuntumassa, joten ei viitsi ottaa riskiä, että jokin yö onkin kylmempi ja taimet paleltuvat. No, eipä siihen kesäkuuhunkaan ole kuin kymmenen päivää jäljellä.

Seuraavaksi pitäisi varmaan pystyttää uudet kasvatuslaatikot kasvihuoneen viereen odottamaan porkkanoiden ja herneiden kylvöä!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Pikarililja, esikkoja ja kevättähtiä taitaa ainakin olla.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hienoa, kiitos!

wannabepuutarhuri (Ei varmistettu)

Näyttäisi olevan myös helmililjaa ja kaihonkukkaa.

Kommentoi