Mehua kansalle, joka janoisena vaeltaa + kesäisiä menovinkkejä Helsingissä

Kaupallinen yhteistyö: Raikastamo

Koko perhe on ollut tämän viikon kesälomalla, ja Rouva ja lapset ovat viettäneet aivan koko viikon puutarhamökillä.

Itse yövyin viime sunnuntain kotona, kun kävin hoitamassa vielä illalla pari asiaa vuokra-autolla ja palauttamassa auton. Viikon puolivälissä olin myös yhden yön omilla teilläni, sillä olimme sopineet kahden päivän mittaiset bänditreenit bändini kanssa ensimmäiselle lomaviikolleni.

Muuten viikon teema onkin ollut helle, ja yhtä yötä lukuun ottamatta myös yöt ovat olleet trooppisia, siis ulkolämpötila ei ole laskenut yölläkään alle 20 asteen. Juotavaa kuluu siis runsaasti, ja lapsiakin on muistuteltava jatkuvasti siitä, että he joisivat riittävästi.

Sain Raikastamolta laatikollisen uusia Pikkujätti-mehutiivisteitä, jotka sopivatkin erityisen hyvin näin mökkikäyttöön, jossa kylmäsäilytystilaa on rajallisesti. Yhdestä tiivistepurkillisesta tulee litran verran mehua, mikä on juuri hyvä kerta-annos, eikä avatulle mehutiivistepakkaukselle tarvitse etsiä tilaa pikkuruisesta jääkaapista.

Pikkujätti-mehujen makuja on neljä: Omena, Appelsiini (+mandariini), Vadelma (+rypäle) ja Tropiikki, joista kolme ensimmäistä ovat myös luomumehuja. Kaikki mehut ovat säilöntäaineettomia eikä niissä ole lisättyä sokeria.

Mökillä olo on ollut aika leppoisaa ja naapurimökkien lapsista on ollut seuraa omillemme, mutta yöt ovat olleet melko hikisiä. Lastemme kerrossänky on käynyt jo hivenen pieneksi tyttärellemme, joten pohdin tässä, että seuraavalle mökkirupeamalle pystyttäisin teltan pihalle ja nukkuisin siellä tyttären kanssa. Ensi kesäksi pitää keksiä jokin uusi nukkumaratkaisu.

Mutta nyt olisi tarkoitus mennä pariksi päiväksi kotiin pesemään vaatteita ja katselemaan, mitä kaikkea muuta tekemistä keksimme kaikille lomalaisille.

Tässäpä siis muutamia enemmän tai vähemmän kesäisiä menoja sekä itselleni muistiin että muille vinkeiksi:

 • Linnanmäki, tietty. Emme ole tänä kesänä käyneet Lintsillä vielä kertaakaan, ja paine on kertynyt aikamoiseksi.
 • Uimastadion. Jos näillä keleillä ei käy Stadikalla uimassa, milloin sitten?
 • Allas Sea Pool. Pienempi ei ole vielä käynyt kertaakaan Altaalla!
 • Helsinki Biennaali -taidetapahtuma Vallisaaressa. Somen perusteella näyttää, että kaikki muut ovatkin jo käyneet siellä.
 • Kasarmitorin jättiterassi. Viime vuonna emme ns. ehtineet käydä Senaatintorin jättiterassilla kertaakaan, joten jospa tänä vuonna sitten.
 • Kaisaniemen kasvihuone. On taas jättilumpeen kukkimisaika. Ensimmäiset kukat kukkivat jo, mutta lisää nuppuja oli ilmeisesti avautumassa.
 • Eläinmuseo. 5-v on kysellyt jo pitkään, milloin voidaan mennä katselemaan taas dinosaurusten luurankoja. No, nyt kun eläinmuseo on taas auki, teoriassa minä päivänä tahansa. Paitsi maanantaisin, kun museo on suljettu.
 • Aku Ankka -näyttely Päivälehden museossa. Koska Aku Ankka!
 • Raija Malka & Kaija Saariaho: Blick -näyttely Amos Rexissä. Musiikillinen, tilallinen ja taiteellinen kokemus kuulostaa kiinnostavalta.
 • Ilja Repinin näyttely Ateneumissa. Tämä venäläisklassikko on nähtävä!
 • Seikkailupuisto Korkee. Olemme käyneet Korkeessa vasta kerran tänä vuonna, ja poika ei ole päässyt kiipeilemään kertaakaan. Ehkä odotellaan kuitenkin ensin, että kovimmat helteet väistyvät.
 • Ravintola Kuurnan popup-lippakioskit. Lemppariravintolan popupit ovat vallanneet jo kolme lippakioskia: Liisanpuistikko (Tacos), Eiranpuisto (Yakitori) ja Johanneksenpuisto (Sandwich).
 • Hernesaarenrannan Birgitan burgerit. Tänne pääsee nykyisin myös raitiovaunulla 6 lähes viereen!
 • Lonna. Suomenlinnaan kuuluvassa mutta erillisessä saaressa on mainio ravintola ja hieno sauna! Saunaa en niin kaipaa, mutta ravintolaan olisi kiva tehdä retki.
perhe lapset vanhemmuus ruoka-ja-juoma
Kommentit (3)
 1. Riippumatto pienellä katoksella..

  1. Tommi Koivisto
   8.8.2021, 22:05

   Ai ulkona nukkumiseen? Juu ei, hyttysiä kyllä oli. Onneksi helteet väistyivät.

 2. Onpa Sadulla kauniit hiukset.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *