Ranskalainen kaunotar

Kotiimme muutti eilen ranskalainen kaunotar.

IMG_1613-2.jpg

Ei, emme ottaneet au pairia vaan löysimme vihdoin tytölle isojen tyttöjen sängyn, jota etsimme jo tovin. Tarkemmin sanottuna ison tytön prinsessasängyn

IMG_1606-2.jpg

”Apua, päästäkää minut pois vankilasta!”

Olimme Rouvan kanssa hämmentävän yksimielisiä siitä, että halusimme tytölle vanhan rautasängyn.

Rouva näki joskus muutama vuosi sitten Korkeavuorenkadun Fasaanissa kauniin koukeroisen rautasängyn, mutta silloin sille ei ollut vielä tarvetta eikä myöskään mitään varastotilaa, mihin sen olisi voinut säilöä toistaiseksi.

Nyt katselin läpi nettitorit ja antiikkiliikkeiden tuotesivut ja otin jo alkuvuodesta yhteyttä useampaan antiikkiliikkeeseen, mutta juuri oikeanlaista sänkyä ei tullut vastaan.

Vanhan Patruunan omistaja, Fjalar, kuitenkin kertoi, että hän on lähdössä pian muuutamaksi kuukaudeksi Ranskaan kiertämään antiikkitapahtumia, ja hän katselee matkalta myös sänkyjä.

Maaliskuussa sainkin Fjalarilta kuvia jostain päin Ranskaa. Ensimmäiset eivät olleet aivan sitä, mitä etsimme, mutta sitten vastaan tuli tämä kaunotar. Juuri sellainen, mitä olimme etsineet – tai jopa kauniimpi.

IMG_1661-2.jpg

Sivuissa ja päädyissä on kauniit koukerot ja kyljissä hienot valurautakuviot: toisella puolella leijonavaakuna ja toisella kukkakoriste.

IMG_1623-2.jpg

Leijonapuoli laitetaan kuulemma seinää vasten, sillä tyttö piti enemmän kukkakuviosta.

IMG_1646-2.jpg

Aivan ensin ajattelimme, että sänky maalattaisiin valkoiseksi, mutta nyt kun näimme sen puhdistettuna ruosteesta, sille ei ehkä olekaan tarvetta.

Pitää vielä hangata sänky kauttaaltaan jollain sienellä, ja jos näyttää siltä, että siitä ei perusteellisen puhdistuksen jälkeen lähde enää likaa, se voitaisiinkin säilyttää tällaisena patinoituneena.

IMG_1616-2.jpg

Hintaa sängylle tuli 300 euroa, mikä on varsin kohtuullinen, sillä sänky on kuitenkin kuljetettu Ranskasta asti suoraan meille kotiin ilman, että olen itse joutunut laittamaan muutamaa meiliä enempää tikkua ristiin.

IMG_1633-2.jpg

Seuraavaksi pitäisi löytää sänkyyn patja. Sängyn koko, 80 x 185 cm, ei ole nykystandardien mukainen, mutta löysin jo pari firmaa, jotka tekevät joustinpatjoja mittatilauksena. Kerron myöhemmin, miten kävi. Onko kellään omia kokemuksia?

IMG_1638-2.jpg

Kommentit (19)
 1. Raumalla toimiva vormu tekee myös patjoja muttatilauksena, ehkä tämän olit jo löytänytkin, ihan tyytyväisenä oon heijän patjoilla nukkunut lapsena näin aikuisena kotivisiiteillä.

  1. Siihen en ollut törmännytkään vielä, kiitos!

 2. Ihana sänky! Mietin, että olisin kuullut, ettei pienille lapsille suositella joustinpatjaa. Varmaan vaahtomuovipatja tms. olis ihan riittävä. Ihan Jyskistä saa kokemukseni mukaan hyviä ja kotimaisia patjoja.

  Meillä nyt reilu 2v:llä kuitupatja. Nukkuu vielä pinnasängyssä, saa nähdä kauanko.. Mulla ja miehellä nyt noin 10v vanha joustinsänky. Kun vaihdetaan, haluan jousettoman sängyn. Ihan vaan vaihtelun vuoksi. Tempur tuntuu kovalta, mutta ehkä sit joku muu. Olikos teillä futon?

  1. Me nukutaan itse Ikean jousitetulla perusrunkopatjalla, ja ollaan oltu siihen tosi tyytyväisiä. Myös tyttö on nukkunut jo kolme vuotta Ikean pussijousitetulla patjalla, enkä mä ole kuullut, että sellaista ei suositeltaisi lapsille. Kai se on kiinni jousten jäykkyydestä, ja kuulemma myös jousituksen päällä olevan pehmustekerroksen laatu on olennainen. Vaahtomuovi ei tunnu musta itsestäni niin kivalta vaihtoehdolta, mutta se futon olisi ihan mahdollinen, ja nyt tuntuisi myös korkeuden puolesta jopa paremmalta kuin joustinpatjan.

   1. Mikä ihana prinsessasänky tytöllä! 🙂 Kyllä minullekin kelpaisi! Pakko kysyä tuosta teidän Ikean patjasta, mikä malli se on ja mitä kovuusluokkaa? Minä olen hankkimasta uutta patjaa ja ikea on oikeastaan ainut paikka mistä Englannissa saa 160×200 patjan. Olenkin pähkäillyt kovasti malleja ja puolikovan ja kovan väliltä, olisi kiva kuulla teidän mielipiteenne. 🙂

    1. Voi minua höpsöä, teillähän on runkopatja! No se kovuusluokka minua kiinnostaa silti. 😀 Olen miettinyt ikean luonnonkuituisen ja vähän halvemman version väliltä mutta tässä asiassa et sitten varmaan osaa auttaa. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *