Ranskalaisia herkkujuustoja

Raskausaikaan liittyi paljon ruokarajoituksia (ks. Vaara lautasella), mutta pahiten Rouvaa taisi harmittaa, että kiellettyjen aineiden listalle sisältyivät lähes kaikki ranskalaiset herkkujuustot. Tämä kielto on nyt yhdeksän kuukauden jälkeen purettu.

img_5245_1.jpg

Lautasella

  • Le Roulé: Taivaallinen yrttituorejuusto
  • Rocquefort Cabriel Coulet: Voimakas, suussasulava sinihomejuusto
  • Sainte-Maure de Touraine – Le Verneuil: Tuhkattu pehmeä vuohenmaitojuusto
  • Comté Rivoire-Jacquemin: Kaksi vuotta kypsytetty, kova ja voimakas juusto.

Taustalla Leipomo Limbun spelttileipää.

Voin lämpimästi suositella kaikkia yllämainittuja tuotteita.

Juustot Hakaniemen hallin Lentävästä lehmästä, leipä Hakaniemen hallin Leipätorilta.

Kommentit (5)
  1. Evira toteaa, että ”Suomessa listerioositapauksia raportoidaan vuosittain 20-45. Tautitapausten ilmaantuvuus Suomessa on EU-maiden korkeimpia.”

    Itse tuhahtelin aikonani listerian välttelylle ja ruoka-aineiden tarkkailulle. Kerran kaverini kommentoi tähän, että hän sai listerian raskausaikana, ja hänen lapsensa oli se toinen Suomessa eloon jäänyt tapaus sinä vuonna. Harvinaista siis verrattuna esim. autokolarikuolemiin, mutta ei kuitenkaan olematon riski.

     

  2. MItenköhän muualla Euroopassa pärjätään tuon listeriariskin kanssa, hysterisoidaanko täällä pohjolassa turhaan, vai onko riski oikeasti huomattava?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *