Rataskaevu 16, uusi suosikkini Tallinnassa

Isyyspakkaus

Tallinnan-matkapostausten tällä erää viimeinen juttu käsittelee vanhassa kaupungissa sijaitsevaa ravintola Rataskaevu 16:ta (nimi paljastaa myös osoitteen). Kävimme ravintolassa lounaalla, ja sehän olikin niin mainio kokemus, että seuraavalla kerralla haluan tänne illalliselle ja pidemmän kaavan mukaan!

Ravintolan vanhat tiiliseinät ja lautalattia kertovat, että rakennus on ollut paikoillaan jo pidemmän aikaa, todennäköisesti useamman sata vuotta. Rouva on käynyt ravintolassa aiemminkin, mutta itselleni kerta oli ensimmäinen.

Jo alkuun tarjoillut leivät lupailivat hyvää. Leipien päälle oli aseteltu pienet keittiön tervehdykset. Muita alkupaloja emme lounaallamme ottaneet, sillä aamupalastakaan ei ollut pitkä aika.

Rouva valitsi ruoakseen uunilohta, peruna-ruohosipulitahnaa, parsaa ja sokeriherneitä ja taimenen mätiä (15,50€). Hän oli annokseensa ja kalan kypsyyteen hyvin tyytyväinen.

Omalla lautasellani oli grillattua lampaankaretta, tattia, fenkolia, bataattia ja valkosipuli- punaviinikastiketta (14,60 €). (Ja lasissa todella Bloody Mary. Se ei kuulunut varsinaisesti ravintolan listalle, mutta se järjestyi kysyttäessä.) Lammas lisukkeineen oli törkeän hyvää, ja varmasti yksi parhaista aterioista, joita olen Tallinnassa syönyt. Liha oli mehevää ja mureaa ja lisukkeet ja kastike hyvin maukkaat.

Mitäs sanot näistä 3,50 €:n lasten annoksista? Kanafilee, peruna-porkkanamuhennosta, tuoretta kurkkua, kirsikkatomaattia ja kermakastiketta.

Pieni pasta, kasviksia, virolaista juustoa ja kermakastiketta. Sanoisin, että hinta-laatusuhden on aika kohdillaan. Harmi vaan, että poikani ei suostunut maistamaankaan omaa ruokaansa.

Tämän lounaan perusteella Rataskaevu 16 nousee ehdottomasti yhdeksi lempiravintoloistani Tallinnassa, ja kuten sanoin, ensi kerralla pitää ottaa sitten pidemmän kaavan mukaan.

Myös palvelu oli todella välitöntä ja iloista, ja kuittiimme kirjoitettujen terveisten jälkeen olin lopullisesti myyty.

Tunnistatko muuten, minkä kappaleen nuotti oli liimattu istumapaikkani viereen?

Kiitos taas Tallinna, olet ihana! Tältä erää varastossa ei ole enempää postauksia, mutta onneksi Tallinnaan pääsee niin helposti milloin vain uudelleen!

 

Lisää tältä Tallinnan-matkalta:

Kommentit

Lillan (Ei varmistettu)

Eikös kappale ole Pähkinänsärkijästä..? En vaan millään saa mieleeni mikä on sen nimi.. Tsaikovskya joka tapauksessa :-) Ja paikka vaikuttaa mielenkiintoiselta!

Tommi K
Isyyspakkaus

Dance of the Sugar Plum Fairy. Ehkä sillä on jokin suomennoskin. Käytin juuri sitä kappaletta, kun tein viimeisimmän Gastronaatti-videomme: Hiljainen jouluporkkanakakku. Olinkin hyvin yllättynyt, kun aloin vain katsella, että mitäs nuotteja tässä seinällä on, ja hyräillä kappaleen alkua nuoteista. Ja se paljastui juuri siksi!

Katri /kotona ja kaupungilla (Ei varmistettu) http://kotonajakaupungilla.blogspot.fi/

Tuo on kyllä ihana ravintola. Itse en ole sinne vielä päässyt, sillä on aina ollut tupaten täynnä ja varauksia ei olla tehty Tallinnassa liikkuessamme, kun ei olla aikatauluista osattu varmaksi sanoa. Monelta kaverilta olen siitä kuullut.

Viimeksikin oli täynnä ja suosittelivat meille ravintolaa ihan kulman takana. Palvelu oli tosi hyvää ja soittivat ja varasivat meille viereisestä ravintolasta viimeisen vapaan pöydän :) Oli siis ymmärtääkseni samaa "ketjua" jotenkin. Ravintolan nimi on Väike, joten kannattaa siellä käydä joskus kurkkaamassa :)

Meillä oli myös laitettu joku kiva viesti laskuun.

http://kotonajakaupungilla.blogspot.fi/

MillaP (Ei varmistettu)

Väike Rataskaevu 16 tarkalleen ottaen se pienemmän ravintolan nimi eli tosiaan samaa yritystä ja alkuperäisen pikkuveli.

Tommi K
Isyyspakkaus

Jees, tuosta luinkin, ei olla käyty.

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuossahan tuo nimi kerrottiinkin :)

Sumo (Ei varmistettu)

Täällä tullut käytyä usein ja ihan paras hinta-laatu -suhde. Myös saman omistajan Pegasosta voin suositella. :P

Tommi K
Isyyspakkaus

Hienoa, kiitos suosituksesta!

Ilargia (Ei varmistettu)

Täältä myös suositus kaikille kolmelle! Palvelu on ollut kaikissa erinomaista ja hinta-laatu tosiaan kohdillaan. Myös sisustus on miellyttävä, Väikessä ja Pegasoksessa sellaista hauskan retrovaikutteista. Pegasos on kokoonsa nähden yllättävän rauhallinen, sillä tila jakautuu useaan kerrokseen (osasta pöydistä on myös komea näkymä Nigulisten kirkon puistoon).

Rataskaevu 16 on tosiaan usein täynnä, pääsimme illalliselle vasta kolmannella pöytävarausyrityksellä. Toisaalta, kahdella ensimmäisellä kerralla saimme varaustiedusteluun vastauksen, jossa pahoiteltiin tilan puutetta ja kerrottiin, että meille on kuitenkin varattu pöytä Pegasoksesta/Väikestä, menu oli linkitetty viestiin. Meidän ei tarvinnut muuta kuin kuitata, haluammeko pitää varauksen. Olin jo tässä vaiheessa aika myyty, koska varsinkin toisella noista kerroista valmis tarjous helpotti elämää paljon. Ja tuli tietysti tosi tervetullut olo verrattuna siihen, että olisi vain käsketty kysellä muualta:)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hienosti konseptoitu palvelu, täytyy sanoa!

Henna / sooloiluja.com (Ei varmistettu) https://sooloiluja.com/rataskaevu/

Törmäsin näihin Tallinna-teksteihisi, kun katselin oliko moni muukin kirjoitellut Rataskaevu 16:sta. Oli tietty, sillä onhan se ihan tosi hyvä ravintola! Ja samoilla omistajilla tosiaan myös Pegasus ja Väike Rataskaevu... mutta nyt myös uusi paikka Tabac vanhassa kaupungissa sekä Ülo lähellä Balti jaamin toria. Kummatkin testattu ja hyviksi todettu.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiva kuulla! Laitetaan muistiin, olisikin kiva käydä Tallinnassa vielä tänä vuonna.

Kommentoi