Rataskaevu 16, uusi suosikkini Tallinnassa

Tallinnan-matkapostausten tällä erää viimeinen juttu käsittelee vanhassa kaupungissa sijaitsevaa ravintola Rataskaevu 16:ta (nimi paljastaa myös osoitteen). Kävimme ravintolassa lounaalla, ja sehän olikin niin mainio kokemus, että seuraavalla kerralla haluan tänne illalliselle ja pidemmän kaavan mukaan!

Rataskaevu 16 Tallinn - 04.jpg

Ravintolan vanhat tiiliseinät ja lautalattia kertovat, että rakennus on ollut paikoillaan jo pidemmän aikaa, todennäköisesti useamman sata vuotta. Rouva on käynyt ravintolassa aiemminkin, mutta itselleni kerta oli ensimmäinen.

Rataskaevu 16 Tallinn - 02.jpg

Jo alkuun tarjoillut leivät lupailivat hyvää. Leipien päälle oli aseteltu pienet keittiön tervehdykset. Muita alkupaloja emme lounaallamme ottaneet, sillä aamupalastakaan ei ollut pitkä aika.

Rataskaevu 16 Tallinn - 05.jpg

Rouva valitsi ruoakseen uunilohta, peruna-ruohosipulitahnaa, parsaa ja sokeriherneitä ja taimenen mätiä (15,50€). Hän oli annokseensa ja kalan kypsyyteen hyvin tyytyväinen.

Rataskaevu 16 Tallinn - 08.jpg

Omalla lautasellani oli grillattua lampaankaretta, tattia, fenkolia, bataattia ja valkosipuli- punaviinikastiketta (14,60 €). (Ja lasissa todella Bloody Mary. Se ei kuulunut varsinaisesti ravintolan listalle, mutta se järjestyi kysyttäessä.) Lammas lisukkeineen oli törkeän hyvää, ja varmasti yksi parhaista aterioista, joita olen Tallinnassa syönyt. Liha oli mehevää ja mureaa ja lisukkeet ja kastike hyvin maukkaat.

Rataskaevu 16 Tallinn - 09.jpg

Mitäs sanot näistä 3,50 €:n lasten annoksista? Kanafilee, peruna-porkkanamuhennosta, tuoretta kurkkua, kirsikkatomaattia ja kermakastiketta.

Rataskaevu 16 Tallinn - 07.jpg

Pieni pasta, kasviksia, virolaista juustoa ja kermakastiketta. Sanoisin, että hinta-laatusuhden on aika kohdillaan. Harmi vaan, että poikani ei suostunut maistamaankaan omaa ruokaansa.

Rataskaevu 16 Tallinn - 06.jpg

Tämän lounaan perusteella Rataskaevu 16 nousee ehdottomasti yhdeksi lempiravintoloistani Tallinnassa, ja kuten sanoin, ensi kerralla pitää ottaa sitten pidemmän kaavan mukaan.

Myös palvelu oli todella välitöntä ja iloista, ja kuittiimme kirjoitettujen terveisten jälkeen olin lopullisesti myyty.

Rataskaevu 16 Tallinn - 10.jpg

Tunnistatko muuten, minkä kappaleen nuotti oli liimattu istumapaikkani viereen?

Rataskaevu 16 Tallinn - 01.jpg

Kiitos taas Tallinna, olet ihana! Tältä erää varastossa ei ole enempää postauksia, mutta onneksi Tallinnaan pääsee niin helposti milloin vain uudelleen!

 

Lisää tältä Tallinnan-matkalta:

Kommentit (12)
 1. Henna / sooloiluja.com
  17.9.2018, 12:34

  Törmäsin näihin Tallinna-teksteihisi, kun katselin oliko moni muukin kirjoitellut Rataskaevu 16:sta. Oli tietty, sillä onhan se ihan tosi hyvä ravintola! Ja samoilla omistajilla tosiaan myös Pegasus ja Väike Rataskaevu… mutta nyt myös uusi paikka Tabac vanhassa kaupungissa sekä Ülo lähellä Balti jaamin toria. Kummatkin testattu ja hyviksi todettu.

  1. Kiva kuulla! Laitetaan muistiin, olisikin kiva käydä Tallinnassa vielä tänä vuonna.

 2. Täällä tullut käytyä usein ja ihan paras hinta-laatu -suhde. Myös saman omistajan Pegasosta voin suositella. 😛

  1. Hienoa, kiitos suosituksesta!

  2. Täältä myös suositus kaikille kolmelle! Palvelu on ollut kaikissa erinomaista ja hinta-laatu tosiaan kohdillaan. Myös sisustus on miellyttävä, Väikessä ja Pegasoksessa sellaista hauskan retrovaikutteista. Pegasos on kokoonsa nähden yllättävän rauhallinen, sillä tila jakautuu useaan kerrokseen (osasta pöydistä on myös komea näkymä Nigulisten kirkon puistoon).

   Rataskaevu 16 on tosiaan usein täynnä, pääsimme illalliselle vasta kolmannella pöytävarausyrityksellä. Toisaalta, kahdella ensimmäisellä kerralla saimme varaustiedusteluun vastauksen, jossa pahoiteltiin tilan puutetta ja kerrottiin, että meille on kuitenkin varattu pöytä Pegasoksesta/Väikestä, menu oli linkitetty viestiin. Meidän ei tarvinnut muuta kuin kuitata, haluammeko pitää varauksen. Olin jo tässä vaiheessa aika myyty, koska varsinkin toisella noista kerroista valmis tarjous helpotti elämää paljon. Ja tuli tietysti tosi tervetullut olo verrattuna siihen, että olisi vain käsketty kysellä muualta:)

   1. Hienosti konseptoitu palvelu, täytyy sanoa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *