Rattailla New Yorkissa

Ennen matkaa mieltämme askarrutti kaikkein eniten se, miten liikkuisimme lapsen kanssa New Yorkissa. Metrolla tietysti, mutta missä välineessä lapsi kiikkuisi mukana?

IMG_4326.jpg

Edellisen kerran, kun olimme kaupungissa, tyttö oli vajaan vuoden ikäinen, ja häntä kannettiin paikasta toiseen kantorepussa. Silloin hän myös viihtyi repussa ja saattoi ottaa vaikkapa museokäynnin aikana siinä hyvät päiväunetkin.

IMG_4329.jpg

Kantorepun käyttäminen jäi sinne viime kevättalveen, ja Rouvan palattua töihin reilu vuosi sitten aloimme liikkua pelkästään rattailla.

Kokeilin joitain viikkoja sitten, voisiko kantorepun ottaa uudelleen käyttöön niin, että tyttö roikkuisikin selän puolella. Ei onnistunut. Hän jäi repun kanssa niin matalalle, ettei nähnyt repusta juuri mitään, ja hän alkoi huudella pian: ”Pois. Pois. Pois.” Okei, kokeillaan sitten jotain muuta.

IMG_4343.jpg

Hankin Huuto.netistä sekä kantorinkan että hyvin pieneen tilaan menevät Lille Trold -matkarattaat. Harkittuamme asiaan vielä toisen kerran, päätimme lähteä matkaan ilman kantorinkkaa pelkillä matkarattailla, sillä rinkka alkoi tuntua turhan järeältä ratkaisulta kaupunkioloihin. Ja täytyy kyllä sanoa, että en ole vielä kertaakaan kaivannut kantorinkkaa.

 Sanoisin jopa, että nämä 25 eurolla ostetut käytetyt matkarattaat ovat olleet vuoden paras ostos. 

IMG_4360.jpg

Kaupungissa on periaatteessa helppo liikkua rattailla lukuun ottamatta metroasemia. Suurimmalla osalla asemista ei ole hissejä eikä edes liukuportaita, joten rattaat lapsineen on yksinkertaisesti kannettava portaita ylös ja alas.

Minulle tämä ei ole ongelma, mutta Rouva ei sitä kyllä yksin tekisi, vaikka Lille Troldit hyvin kevyet ovatkin. Kapeissa portaissa, kuten asuintalossamme, toisen pitää ottaa lapsi syliin, ja toinen kantaa pelkkiä rattaita.

IMG_4378.jpg

Ravintoloissakaan rattaat eivät ole ongelma. Ne menevät niin pieneen tilaan, että ne voi työntää vaikka penkin alle tai jättää kokoon taitettuna johonkin nurkan taakse.

Yhteenvetona siis: yksi pieni lapsi ja yhdet pienet rattaat OK. Useamman lapsen ja isompien rattaiden kanssa liikkuminen kaupungissa olisi kyllä jo hankalampaa.

IMG_4340.jpg

Kuvat ovat Chelsean High Linelta (http://www.thehighline.org/). Sinne pääsee hissillä, ja siellä voi myös turvallisesti poistua rattaista.

Kommentit (7)
  1. Lykin poikaani Manhattanilla 1990-luvun puolivälistä vuosikymmenen loppupuoliskolle McClarenin rattailla (sen ajan ”it stroller”), siis alkaen 1,5 vuotiaasta aina siihen saakka, kun rattaita ei enää tarvittu. New York oli ainakin silloin mutkaton paikka liikkua todlerin kanssa rattailla, vaikka mitään erityisiä helpotuksia ei lapsiperheille ollutkaan. Jännittävää ja vaiheikasta loppulomaa!

  2. Apua mikä New York -kuume näistä kuvista tulee. Sanoin eilen blogiasi luettuani puolisolle, että NY pitää nostaa matkakohdelistalla korkealle. Säästetään, säästetään…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *