Ravintolarauhan salaisuus

Isyyspakkaus

Tyttömme on ollut melko rauhallinen ravintola-asiakas, ja hän pysyy tyytyväisenä melko pitkään, kun hänellä on itselläänkin jotain naposteltavaa. Turun ja Tampereen -reissulla hän kuitenkin keksi, että syöttötuolissa on kivaa nousta seisomaan, ja leivänpalatkaan eivät pitäneet häntä aloillaan. Isin vyö piti, ja ruokarauha oli taattu.

Ensin Tintåssa

...sitten di Trevissä

...hotellin aamiaisella

...Vapriikissa

...ja Heinätorissa.

Ei hän onneksi hirveän kärsivältä näyttänyt.

Seuraavalla kerralla osaan jo ottaa varavyön mukaan.

Vaan mikä liima pitäisi hänet istumassa potalla yhtä nätisti?

Kommentit

Amma
Why you little!!

Oh, kuinka tuttua. Kotona syöttötuoliin tungetaan pojan taakse tyyny, jolloin on aika tiukassa toolissansa. Muualle erirtäin hyvä ratkaisu! Mökillä poju köytettiin normituoliin kantoliinalla :)

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Talvisin kaulaliina toimii vastaavalla tavalla, testattu on.

Vierailija (Ei varmistettu)

http://www.huvikumpu.fi/epages/PPO.mobile/?ObjectPath=/Shops/16012008-31...

Tuommoiset valjaat on muuten näppärä keino "kiinnittää" lapsi syöttötuoliin/kauppakärreihin tms :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Jaa jaa, enpä olisi tullut ajatelleeksi. Pitää tutustua tuotteeseen :)

idalo (Ei varmistettu)

Meillä on myös valjaat kiinni syöttötuolissa. On ollut kyllä hyvä ratkaisu, saa hoitajakin syödä rauhassa sen aikaa, kun lapsi juo maitonsa tai nakertaa leipää, eikä tarvi koko ajan olla komentamassa.

Simpukkala (Ei varmistettu)

Meillä tyttö istui potalla kun hänelle puhallettiin sillä aikaa saippuakuplia. Taas näitä neuvoja, joiden soisi olevan neuvolan oppaissa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hoo, täytyypä testata!

Mepi (Ei varmistettu)

en muuten kommentoi, mut potallakin?? meidän tyttö 2.5v ja nyt vasta kiinnostunut potasta, oppi kyl kuivaks ihan itestään ja yhenäkin. En halua kritisoida, mut onks vähä aikasta teillä?

KooLee (Ei varmistettu)

Siis 2.5v vasta potalle?!

Höp (Ei varmistettu)

Meillä oli molemmat pojat täysin kuivia 2 vuotiaana. Itse olin siskoni kanssa äitini kertoman mukaan vuoden ikäisenä. Joten...

Tommi K
Isyyspakkaus

Ei tämä meistä liian aikaista ole.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ongelma on se, että tyttö on tähän asti tehnyt tarpeensa pottaan yleensä vain, kun me emme ole olleet vieressä kyttäämässä. No, nyt hän sitten nousee potalta, kun emme ole siinä vieressä. Ja nousisi varmaan sen kumivyön kanssakin :D

MirvaK

Meillä kaulaliina oli käytössä, kun siirryttiin syöttötuoliin. Neidin istuminen oli hetken sen verran huteraa (ja syöttötuoli leveä), niin kaulaliinalla kiinni. Pitäisi varmaan ottaa taas käyttöön, koska 9,5kk on nyt keksinyt että tuolissa pääsee seisomaan.

Vanhoissa BabyBjörn potissa oli ainakin sellaiset vyöt. Omia vauvakuvia kun katselin niin tällaisen huomasin. Onkohan enää missään mallissa?

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm, nyt tuli mieleen, että voisikohan sitä Dot Potin kantokahvaa käyttää sellaisena vyönä..?

Tyyliniekka (Ei varmistettu) http://tyyliniekka.fi

Tämähän oli vallan yksinkertainen ja toimiva vinkki, en tullut ajatelleeksi. Itselläni on siis reilun vuoden ikäinen poika, jonka syöttäminen on ajoittain haastavaa. Nyt tiedän, että en heitä käyttämättömäksi jääneitä vöitäni pois, vaan pistän yhden niistä hoitolaukkuun. :-)

Blogisi on mukavaa luettavaa, etenkin tällaiselle etätöitä osittain tekevälle isälle. Kiitos.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiva kuulla! Ja hauskaa, että jokunen isäkin silloin tällöin tunnustautuu lukijaksi! :)

Piipo79

Meillä ei auta tähän uteliaaseen tytteliin mikään, alkaa hirveä huuto jos eipääse tutustumaan paikkoihin. Ja ravintoloissa ei viitsi muiden asiakkaiden vuoksi alkaa huudattamaankaan...Yritin tuossa menneellä viikolla saada tyttöä pysymään tuolissa 1) leivänpaloilla 2) antamalla omast ruuastani hänelle 3) hyla-pillimaidolla 4) kaivamalla kassistani rahapussin 5) ostamalla jäätelöpallon!! (tiedän, epätoivosta...). Ja ei, tyttö halusi juosta ympäriinsä. Näinpä jompi kumpi meistä seuraili vuorollaan tyttöä joka viiletti menemään. Näin ne ovat erilaisia luonteeltaan jo pienestä pitäen!

Tommi K
Isyyspakkaus

No joo, nämä on varmaan kaikki niitä vaiheita. Meillä tämä kävely on sen verran uusia asia, että hän malttaa vielä pysyä paikallaan. Palataan tähän asiaan joskus syksyllä :)

Liisa
Osasin!

Meillä kullannuppu ottaa paskaraivarit jos laittaa vyöllä kiinni. Kokeiltu on kyllä. Onneksi istuu useimmiten kiltisti. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Potalla vai ruokapöydässä? ;)

Liisa
Osasin!

Ruokapöydässä. :) Potassa ei ole mitään mihin vyön saisi kiinni. Potalla istumisen suhteen kiinnostus on vaihtelevaa. Ilmeisesti hän miehenä haluaisi pissata mieluiten seisaallaan (matolle).

Kippuralla

joo sama vika kuin Liisalla :D

TÄNÄÄN, 2v3kk iässä, on ekan kerran käynyt tappelutta potalla muutamasti illan aikana. ja jokakerta pissasi sinne, eli tähän saakka ei siis ollut edes kypsä siihen..

 

Mindeka
Ma-material Girl

No niinpä! Sitä odotellessa ;) Ei ole meidän 1v 11kk istunut kertaakaan potalla 2s pidempään, saati sitten edes pissannut sinne. Lapset oppivat eri tahdissa, koska saavuttavat tietyn kypsyyden ja ns. herkkyyden omaan tahtiinsa ja jokaiseen asiaan. Iän numeroilla ei ole sen kanssa oikeastaan mitään tekemistä.

Tsemppiä vaan meille kaikille!

Tommi K
Isyyspakkaus

Oh. Milloin sitten aloititte sen puuhan?

Viljaista

Meilläkin ollu kaulahuivit kovassa käytössä ;D

Pottavinkkejä vastaanotetaan täälläki! Alle vuotiaana lapsi tykkäs käydä potalla ja jopa pissas/kakkas sinne toisinaan (mitään säännöllistä potalle vienti ei kuitenkaan). Yks kaks kieltäyty hommasta kokonaan ja vetää raivarit ku yrittää istuttaa potalle. Joskus malttaa istuu sen kaks sekkaa :D Pitää kyllä kokeilla noita saippuakuplia! Oon ite aatellu asian silleen, et ehtiihän sen sittenki, ku lapselle voi selittää potalla käynnin ja hän ymmärtää sen. Oon tosin huomannu, et lapsi selkeesti jo "pidättää" pissaa eli aamulla vaippa ei oo märkä. Eli jospa hänkin oppis iteksiin kuivaksi (ja sitten mä heräsin ;).

On toi teidän lapsi vaan niin ihana, Tommi!

Mindeka
Ma-material Girl

Yksi ammattilaisen vinkki oli se, että kun päikkärien jälkeen on vaippa märkä, niin lapsi on "valmis" pottaharjoituksiin. Fyysisesti siis.

Tsemppiä!

Piipo79

Meillä meni pottailut 7kk-10,5kk välillä ihan mallikkaasti. Sitten tyttö keksi ettei malta istua. Nyt 1v2kk malttaa lirauttaa jos annan kirjan ja saa etsiä sieltä koiraa, hattua, mustekalaa jne. Nyt tyttö on selvästi tajunnut, että pottaan tehdään pissit ja joskus mieltään osoittaen nousee potasta ylös ja katsoo tiukasti silmiin ja pissii lattialle !! (esim. kun oli isin kanssa mummolassa pari päivää = äidistä erossa). Voikohan uhmaikä tulla jo tässä vaiheessa :-)

MirvaK

Meillä kakat alkoi tulemaan pönttöön n. 6kk iässä. Neidistä näki kun alkoi ähistelemään. Nyt kun ikä lähenee 10 kuukautta, niin kakan haluaa tehdä vain pottaan. Jos ähinän alettua kiikuttaa vessaan, niin likka keskeyttää hommat ja saa raivarit pöntöllä. Sitten kun on uusi vaippa laitettu niin siihen jatketaan samantien. Menisipä tämä vaihe pian ohi, sillä kivempi oli kun ei tarvinnut kakkavaippoja vaihdella. :D

Kristaliina
Puutalobaby

Sarjassamme aiheesta eksymistä :) Meillä tuo potalla istuminen tehdään niin, että potta on kylpyhuoneessa pöydällä ja äiti/isi seisoo siinä vieressä naperoa tukemassa. Siihen on tullut suurimmat osat jo siitä 8 kk (muistaakseni) ikäisestä asti, mutta toki vaippakin on vielä käytössä.

Mutta joo, sitten kun siirretään potta lattialle, on varmaan taas uudet kuviot hommassa - jos tyyppi hoksaa, että hei tästähän voi lähteä liikkeelle :) Nyt istuu nätisti paikoillaan ja pitää varalta vielä reunoistakin itse kiinni :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh, tämä meidän tyyppi on siis tähän asti vaatinut vessarauhan :) Mutta joo, näin mentiin aivan sivuraiteelle, mikä oli kyllä arvattavissa, kun lisäsin viimeisen virkkeen tähän juttuun.

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi kiitos, niin on! :) Meillä on kans mennyt tosi hyvin siihen asti, kunnes hän alkoi kävelemään oikeasti kunnolla tuossa pari viikkoa sitten.

Liisa
Osasin!

Meillä ekat pissat saatiin pottaan kun poika kävi isänsä kanssa pissalla. Pissasivat siis yhtä aikaa, toinen pönttöön ja toinen pottaan. :) Ja sitten ankarat juhlat kun se pissa tuli; tanssia, laulua ja hurraahuutoja. Pissaa myös esiteltiin pojalle potan pohjalla ja kaadettiin liru näyttävin menoin vessanpönttöön. :) Näin hiukan alle 1-v saatiin jyvälle ja innostuneeksi hommasta.

Sitä en tedä, miten epäsäännöllisesti tulevat kakat saadaan joskus pottaan. Luulen, että siihen aletaan pyrkiä kun poika on niin iso, että lahjonta alkaa tehota.

Kippuralla

Me esiteltiin potta 1vnö mutta kun ei suostunut istumaan niin ei sitten.
Tosiaan la jäi nyt vaipat pois, pelkästään unille+kauppareissuille on laitettu ja muuten ilman. Riisuu itse pikkarit pois ja käy potalla, aina ei tarvitse edes kysyä että onko vessahätä. Yhtään vahinkoa ei ole vielä käynyt, ulkoakin juoksee sisälle tarpeen vaatiessa. Joten tästä se nyt lähtee :) esikoinen oli kuiva 2v4kk iässä ja keskimmäinen 2v ja kolmas on ihajust 2v4kk.

Kommentoi