Nyt se on tapahtunut, olohuoneen seinässä on reikä!

Kolmetoista vuotta tämä jahkailu kesti. Vastailin aikataulutiedusteluihin lukemattomat kerrat jotain epämääräistä ja puhuin tästä mielessä kummittelevasta projektista ”reikänä olohuoneen seinässä”.

Ja sitten tuosta noin vain, yhtenä keskiviikkona, se paljon puhuttu reikä ilmestyi seinään, eikä itse aukon sahaaminen vienyt kuin pari tuntia. Oli lähestulkoon liikuttavaa nähdä tämä aukko ensimmäisiä kertoja ja kävellä asuntojen välillä kulkematta porraskäytävän kautta. Niin pitkään tästä on puhuttu ja niin pitkään koko projektia suunniteltu.

Remontti

Seinän leikkaamisessa ei tullut eteen ensimmäistäkään yllätystä, ellei sitä lasketa yllätykseksi, että leikkaaminen oli helpompaa kuin oletimme. Rakennesuunnitelmat tehtiin oletuksella, että huoneistojen välissä olisi muurattu tiiliseinä mutta se ei olisi kuitenkaan kantava. Seinä ei todellakaan osoittautunut kantavaksi, sillä seinälevyjen (mitä lie harkkoja olivatkaan) välistä ei löytynyt edes sitä tiiltä.

Remontti

Asuntojen lattiat ovat parin sentin verran eri korkeuksilla, joten makuuhuoneen ja olohuoneen väliin kynnykseen tulee pieni porras.

Remontti

Toinen asuntojen välinen oviaukko tehtiin keskimmäisen eteisen ja liinavaatekomeromme väliin. Alla olevassa kuvassa näkyvä ovi avautuu kotimme eteiseen, ja kapean oven tilalle vaihdetaan kymmenen senttiä leveämpi ovi, jonka ostimme naapureiltamme. Tähän uuteen oviaukkoon ei kuitenkaan tule lainkaan ovea, vaan se jää tyhjäksi aukoksi.

Remontti

Naapuriasunnon puolella katot on kunnostettu, ja ne näyttävät upeilta. Kaikki irtoava on irrotettu ja katot on kangastettu ja tasoitettu ennen maalausta. Katosta puuttuu vielä ostamani kattorosetti.

Remontti

Sama on edessä myös olohuoneessamme, jonka katot olivat todella huonossa kunnossa. Syytin itseäni vuosikaudet siitä, että kunnostin ne itse väärillä menetelmillä vuonna 2003, mutta maalari kertoi, että pohja oli niin haurasta ja rapisevaa, että itse asiassa tiukimmin kiinni olivat juuri ne kohdat, jotka olin tasoittanut silloin itse. Koko katto kaavittiin betonille asti ja pohjamaalattiin ja nyt edessä on samanlainen katon kangastaminen kuin naapuriasunnon katossa.

Remontti

Seuraavat edessä olevat isommat asiat ovat lattioiden kunnostus, tulevan makuuhuoneemme ja vierashuoneiston välisen oviaukon sulkeminen ja seinien maalaus. Suljettava oviaukko (kuvassa alla keskellä) suljetaan puurakenteella, villalla ja Gyproc-levyillä, mikä on muuraamista helpompi menetelmä ja myös eristää ääntä paremmin.

Naapuriasunnon lattiat hiotaan ja malataan, ja eteisen ja keittiön puolella laitetaan muutama uusi laudanpätkä purettujen rakenteiden kohdille.

Remontti

Sitten tuleekin jo aika katsella viimeisten silausten perään, ja olemme viime päivinä valinneet maalisävyjä yhteistyökumppanini Cover Storyn värimallistosta. Tässä short listimme makuuhuoneen ja vierashuoneiston olo-/makuuhuoneen seiniin.

Remontti

Lisää Cover Storyn maaleista ja sävyjen valitsemisesta toisella kerralla.

Remontti

Homma etenee siis hienosti, ja vaikka valmista ei nyt taidakaan olla ihan helmikuun lopussa, loppusuora häämöttää jo.

koti remontointi
Kommentit (4)
 1. Noora ruokadiggari
  17.2.2022, 17:52

  Vau! Pitkä prosessi. Sitten, vain yksi reikä seinään ja mikäs tää paikka on? Teillä on niin hyvä maku että varmasti tulee kiva lopputulos!

  1. Tommi Koivisto
   17.2.2022, 23:44

   Kiitos, mekin uskomme, että tästä tulee kiva!

 2. Hei, saako kysyä, kauan teillä kesti rakennusluvan jättämisestä siihen, kun lupa tuli? Varmaan nämä vaihtelevatkin Helsingin eri alueilla ja projektista riippuen,mutta kiinnostaisi tietää.

  1. Tommi Koivisto
   17.2.2022, 23:43

   Se vei about 3 kk. Siinä välissä piti toimittaa pariin kertaan jokin lisädokumentti, joita odotimme isännöitsijältä, mutta en osaa sanoa, hidastivatko ne prosessia ja olisiko se mennyt nopeammin, jos dokumentit olisi toimitettu heti hakemuksen tekemisen yhteydessä. Ehkä ei.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *