Remontin seuraava vaihe alkaa, pian leikataan seinää!

Olemme katselleet tätä näkyä keittiöstä olohuoneeseemme kymmenen vuotta. Nyt se muuttuu pysyvästi.

Remontti

Tämä saattaa olla viimeinen kuva, jossa monissa kuvissa ruokapöydän takana näkynyt vanha arkistokaappimme on nykyisellä paikallaan. Huomenna alkaa remontin jännittävin vaihe: se, jossa kyseisen kaapin paikalle leikataan toisen asunnon puolella johtava oviaukko. Jatkossa voimme katsella samasta paikasta näkymää makuuhuoneeseemme ja siellä seisovaan vaatekaappiin.

Olemme viikonlopun aikana tyhjentäneet kaikki olohuoneen kaapit ja laatikot pahvilaatikoihin ja ottaneet taulut ja tv:n pois seiniltä ja ruokapöydän päällä olevat valaisimet irti katosta.

Toinen oviaukko naapurin puolelle tehdään eteisen vaatekomeron kautta, joten myös kaikki liinavaatteet, kassit ja muu komeron sisältö on sijoitettu pahvilaatikoihin.

Remontti

Maanantaina muutamat tiellä olevat huonekalut viedään remonttifirman varastolle jemmaan, mutta isoimmat ja hankalimmin siirreltävät (ko. arkistokaappi, piano sekä ruokapöytä) saavat jäädä olohuoneeseen. Itse oviaukon tekeminen ei olisi vaatinut huoneen tyhjentämistä näin täydellisesti, mutta kunnostamme samalla olohuoneen katon, joka on todella huonossa kunnossa. Lattioiden maalaaminen skoupattiin kuitenkin ulos useammastakin syystä. Katsellaan sitä joskus toiste.

Remontti

Tavaralaatikot saavat jäädä eteiseen, jossa ei varsinaisesti tehdä remonttihommia. Olohuoneen ja vaatekomeron oviaukot on tarkoitus muovittaa umpeen, jotta pölyt pysyvät olohuoneen puolella.

Nyt alkaa tuntua vihdoin siltä, että tässä tehdään oikeasti remonttia. Seinän toisella puolella työt ovat toki pitkällä, mutta tähän mennessä ne eivät ole vaatineet meiltä juuri muuta kuin mielipiteitä, ja olemme saaneet muuten olla rauhassa.

Remontti

Seuraavat viikot tulevat varmasti olemaan monin tavoin hankalat, näin olen varoitellut myös muuta perhettä. Tilaa on vähän, käytössä on vain keittiö ja makuuhuoneet, ruokapöytää ei voi käyttää, leikkitilaa ei ole juurikaan ja pölyäkin on varmasti ilmassa muoviseinistä huolimatta. Annoinkin isommalle ohjeeksi mennä leikkimään kavereille niin monena päivänä kuin mahdollista ja yritän kysellä myös pienelle leikkitreffejä kodin ulkopuolella.

En osaa sanoa, miten pitkään tämä kaikkein ahtain vaihe kestää, mutta oletettavasti pari viikkoa. Oviaukkojen leikkaaminen ei ole varmaan kuin yhden päivän homma, mutta katon kunnostamisessa menee useampia päiviä. Sekä olohuoneen että makuuhuoneen seinähommien pitää olla myös tehtynä ennen kuin kamoja voi levitellä takaisin paikoilleen.

Lähiviikkoina on siis kehiteltävä tekemistä kodin ulkopuolella niin paljon kuin mahdollista.

koti remontointi
Kommentit (2)
  1. Miten Laku pärjäilee remontin keskellä?

    1. Tommi Koivisto
      17.2.2022, 23:36

      Kiitos, hyvin menee! Saamme onneksi keittiön ja makuuhuoneiden välisen käytävän ovet suljettua, ja ne pidetään nyt suljettuina. Tuosssa se nukkuu keittiön sohvalla 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *