Remonttikonsultti, osa 12: Kymmenen ideaa keittiöremonttiin

Asuntomme keittiöremontti valmistui hieman reilu vuosi sitten jouluksi. Keittiöremontti oli jo toinen kymmenen vuoden sisällä, mutta se olikin sitten perusteellisempi: kun ensimmäisellä kerralla tyydyimme lähinnä kunnostamaan pintoja, toisessa remontissa keittiö siirrettiin kokonaan toiseen huoneeseen.

img_9506.jpg

Kerroin tämän keittiön rakentamisesta jo hyvin monisanaisesti Putkiremonttipäiväkirjassa, mutta tässä vielä kertauksena kymmenen asiaa, joista pidämme erityisesti keittiössämme. Toivon, että nämä ideat inspiroivat myös sinua.

1. Täysin oma keittiö

Meiltä kysyttiin remontin aikana: ”Kenen keittiö teille tulee?” Ensin en ymmärtänyt lainkaan, mitä kysyjä tarkoitti. ”Aa, siis joo, se ei tule minkään firman mallistosta, vaan tavarat on haalittu sieltä täältä.”

Rohkaisenkin yhdistelemään vanhaa ja uutta ennakkoluulottomasti. Näin lopputulos on taatusti täysin oma eikä kenenkään muun.

 • Yläkaapit vanhasta keittiöstämme
 • Allastaso mittatilauksena Hackmanilta
 • Tason alla oleva sininen laatikosto Fasaanista
 • Altaan alla oleva laatikosto teetetty puusepällä
 • Saareke vanha apteekin myymälätiski Huuto.netistä.

img_9542.jpg

2. Vanha kaapisto saarekkeena

Lasku- ja kaappitilaa ei voi olla liikaa, joten sitä kannattaa suunnitella keittiöön niin paljon kuin mahdollista. Olemme erityisen tyytyväisiä tähän kaapistoon, joka toimii saarekkeena ja johon voi esimerkiksi juhlissa kattaa noutopöydän.

3. Tilava ruokakomero

Alla olevassa kuvassa vasemmalla näkyvien pariovien takana on ruokakomeromme. Sinne mahtuu kaikki. Myös mikroaaltouuni, mikä on erinomaista, se kun ei ole mikään keittiön kaunistus.

img_9509_1.jpg

4. Teräksinen työtaso

Edellisessä keittiöremontissamme laitoimme vanhaan keittiöömme kirsikkapuisen työtason. Myös tiskipöytämme pinta oli samaa kirsikkaa, ja pesuallas oli upotettu puuhun. Puutaso oli meille kuitenkin huono valinta, ja nyt halusimme teräksisen työtason. Nyt voimme roiskia vettä vapaasti ympäri työtasoa eikä sen kuivaamisesta ja öljyämisestä tarvitse huolehtia.

Työtaso on 3,5 metriä pitkä, ja se on tilattu Hackmanilta. Muut valmistajat olisivat voineet toimittaa vain kolmemetrisen tason.

5. Yksi iso pesuallas

Arvoimme kahden pienen ja yhden ison altaan välillä. Valitsimme onneksi tämän ison altaan. Sen mitat ovat 60 cm x 50 cm, ja siitä tehtiin vielä hieman standardia syvempi, 20-senttinen. Altaassa mahtuu pesemään jopa uunipellit, ja isoja kattiloitakin mahtuu sinne useampi.

Työtaso suunniteltiin myös niin, että altaan ja lieden väliin jää vielä työskentelytilaa, joka on osoittautunut hyvin käteväksi leikkuulaudan paikaksi. Siitä on lyhin mahdollinen matka liedelle.

6. Hana, jossa on ulosvedettävä suutin

Pesuallas on niin iso, että valitsimme hanan, jossa on ulosvedettävä suutin. Sillä saa puhdistettua kätevästi altaan kauimmaisetkin nurkat.

img_9565.jpg

7. Vanhat teollisuusvalaisimet

Halusimme kattovalaisimeksi jotain näyttävää, ja päätimme luopua edellisessä remontissa yläkaapiston alle upottamistamme halogeenivaloista. Löysimme uudet valaisimet hollantilaisesta 360volt.com:ista.

Tai eivät ne mitkään uudet valaisimet olleet. 360volt.com myy nimittäin vanhoja ja kunnostettuja teollisuusvalaisimia, jotka ovat niin makeita, ettei mitään rajaa. Olemme erityisen ihastuneita valtavan kattolampun upeaan lasikupuun.

img_9545.jpg

8. Kaasuliesi

Kaasuliettä en vaihtaisi. Putkiremontin yhteydessä kaasumahdollisuus palautettiin kaikkiin asuntoihin, niihinkin, joista kaasu oli joskus katkaistu.

Lietemme on Smegin 100 cm leveä Opera-liesi, siinä on kuusi keittolevyä ja kaksi sähköuunia. Pienempää uunia emme ole käyttäneet, mutta keittolevyjen määrän ja keittotason leveyden suhteen liesi on paljon kokkaaville loistava valinta.

Liesi maksoi saksalaisessa verkkokaupassa 1 500 euroa vähemmän kuin Suomessa.

9. Mittojen mukaan teetetty huuva

Liesituulettimen kupu eli huuva teetettiin omien piirustusten mukaan Laitilan rakennuspellissä. Siitä tuli juuri sellainen kuin pitikin.

img_9571_-_version_2.jpg

10. Sohva keittiössä

Sohvan sijoittaminen keittiön tuntui alussa hassulta, mutta sille ei ollut muutakaan paikkaa, emmekä halunneet luopua siitä. Hyvä niin, sillä sohva on ollut kovassa käytössä. Koira, lapsi, vieraat, me itse: kaikki viihtyvät keittiön sohvalla, kun joku puuhailee keittiössä. Ja sitä tapahtuu usein.

img_9559.jpgJuttusarja kertoo 1920-luvun kivitalossa sijaitsevan asunnon remonteista, joissa kutakuinkin kaikki on laitettu tavalla tai toisella uusiksi. Osa jopa kahteen kertaan. Remontit sijoittuivat vuosiin 2003 – 2005 ja 2011 – 2012.

Edelliset osat:
1: Asunnon ostaminen
2: Asunnon pohjaratkaisu
3: Mallintaminen SketchUpilla
4: Remontinhallinta
5: Lautalattiat
6: Seinien pohjatyöt

7: Sähkötyöt
8: Halkeileva katto
9: Seinien maalaaminen
10: Lattialistojen ja ovien kunnostaminen
11: Kymmenen kysymystä tapetoinnista

koti diy sisustus remontointi
Kommentit (31)
 1. Hei, mahtavaa, kiitos paljon!

  Halusin juuri noin kurkistaa kuvun alle nähdäkseni, miten tälläiset hommat viritetään ja nyt käsitän! Tämä auttoi siis paljon 🙂

 2. Moi Tommi! On aivan ihastuttava tuo teidän keittiö!

  Tuo teidän huuva kiinnostaa kovin. Meille on näillä näkymin tulossa pieni puuhella sekä tavallinen hella vierekkäin, tai no sallitun matkan päähän toisistaan. Ja jonkinlainen leveä ”yhteishuuva” olisi varmaan paras ratkaisu. Muutama tarkentava kysymys tuosta teidän kaunokaisesta..

  Miten teillä on ratkaistu tuo huuva tuolta sisältä?

  Kuinka tarkat piirrustukset tekijä vaati? 

  Mitä materiaalia huuva on? (onko se maalattu valkoiseksi?)

  Kiitos paljon, jos jaksat vastata. Avotakasta ja täältä blogista olen käynyt tuota teidän huuvaa kateellisena kyttäämässä!

  1. Kiitos!

   Ömm, ”miten” on aika laaja kysymys. Kertoisiko kuva enemmän kuin sanat?

   [[{”fid”:”340351″,”view_mode”:”media_original”,”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”510″,”width”:”680″,”class”:”media-element file-media-original”}}]]

   Sen sisällä on siis Siemensin liesituuletin.

   Piirustukseni olivat aika suuntaa-antavat. Annoin tarkat ulkomitat, ja peltiseppä sitten tiesi, minkä verran tilaa liesituuletin vaatii huuvan sisältä. He siis myös hommasivat tuulettimen, eli meidän ei itse tarvinnut vaivata päätämme tuulettimen mittojen suhteen.

   Materiaali on peltiä ja se on maalattu valkoiseksi.

   Auttaako asiaa?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *