Retki eteiseen

Remonttimme viimeinen vaihe käynnistyi vihdoin viime viikolla, kun kosteusmittaaja antoi luvan paikata makuuhuoneen ja lastenhuoneen seinät. Edessä oli viikon mittainen evakkoretki, tosin aivan eri mittakaavassa kuin putkiremontin aikana: nyt siirsimme vain sängyn ja yöpöydän eteiseen.

img_2280.jpg

Mistä siis olikaan kyse?

Meillä oli sekä makuuhuoneen että lastenhuoneen ulkoseinissä kosteusvaurio, joka oli syntynyt vesieristeiden haurastumisen ja lumisten talvien sulamisvesien tuloksena. Seinien pinnat avattiin asunnon puolelta jo lähes vuosi sitten kuivumaan. Lopullinen kuivatus ja paikkaus jäivät odottamaan sitä, että seinän toisella puolella tehtävä pihakannen korjaus on tehty loppuun ja vesieristys uusittu.

Nyt kun tyhjensimme makuuhuoneen töiden ajaksi, ajattelimme uusia samalla vaivalla myös huoneen tapetin. Etsimme oikeanlaista seinäpaperia jo vuosi sitten (ks. Perhanan turkoosi ja Rohkeita tapettiajatuksia), mutta ilmoitin silloin Rouvalle, että tapetti vaihdetaan vasta sitten, kun muut remonttihommat on tehty. No, nythän se aika alkaa olla käsillä. Birger Kaipiaisen keltainen ’Kiurujen yö’ (kuva alla) saa siis väistyä ja Rouva viedä uuden tapetin valintaprosessinsa loppuun.

img_2274.jpg

Eteinen toimii kyllä yllättävän hyvin väliaikaisena makuuhuoneena. Jos ei häiriinny siitä, että sängyn sijainti ulko-oven vieressä ei ole aivan feng shuin mukaista, järjestely on oikeastaan ihan viihtyisä.

img_2388.jpg

Kommentit (4)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *