Retki ilman äitiä

Onhan siinä puolensakin, että poika on tottunut tuttipulloruokintaan.

Eilen otin vauvan ja pullollisen maitoa lastenvaunuihin, ja hurautimme kahdestaan työpaikalleni Espooseen tervehtimään kollegoitani. Rouva sai käydä omilla asioillaan, ja me olimme pojan kanssa aivan muina miehinä kahden kesken.

IMG_0337-2.jpg

Tyttömme ei suostunut vauvana koskemaankaan tuttipulloon, joten hän oli kiinni äidissään oikeastaan siihen asti, kun hän alkoi syödä kiinteitä ruokia. Eikä olisi tullut kysymykseenkään, että olisimme voineet lähteä tytön kanssa johonkin kahdestaan ilman äitiä.

Mutta tämä tilanne avaa nyt aivan uusia mahdollisuuksia!

IMG_8357.jpg

Onhan tämä muutenkin aivan toisenlaista, kun voin itsekin osallistua vauvan syöttämiseen ja saan kokea vauvan kanssa sitä läheisyyttä, joka olisi muuten vain äidin koettavissa. 

Vaikka maidon pumppaamiseen menee jonkin verran aikaa, olen jo nyt havainnut, että kaiken kaikkiaan pojan syöttäminen käy nopeammin kuin tytön aikanaan. Edes pullojen pesemiseen ja desinfiointiin menevä aika ei ole mitään siihen verrattuna, että tyttö söi ensimmäisinä viikkoinaan kahden tunnin välein ja puolitoista tuntia kerrallaan. Siinä ei Rouva tehnyt juuri muuta kuin imetti. 

Rouvakin taitaa olla aika tyytyväinen siihen, että isi voi hoitaa yösyötöt. Toivotaan silti, että poika alkaisi vähitellen tottua paremmin myös imetykseen. Olisi aika kätevää, että olisi molemmat vaihtoehdot käytettävissä.

Kommentit (33)
 1. Itse olen osittain rintaruokkinut molemmat lapset kiinteiden aloittamiseen asti. Valitettavasti sairastuin ensimmäisen lapsen aikana masennukseen, juurikin imetyksen takia. Maitoa ei tullut tarpeeksi ja tein kaikkeni sen lisäämiseksi, otin myös yhteyttä imetyksen tukeen, mutta tunsin olevani vain huono äiti sen jälkeen, koska en ”yrittänyt tarpeeksi”. Tein vielä sen virheen, että luin nettikeskusteluja ym. asiasta. Itkun kanssa sitten imetin sen 4 kuukautta, kunnes sukulaiseni totesi, että nyt saa riittää, ihan oman mielenterveyteni vuoksi. Toisen lapsen kohdalla olin jo henkisesti valmistautunut siihen, että maitoa ei välttämättä tule ja kaikki menikin paremmin ilman itkuja. Imetys on hyvä asia, mutta eiköhän anneta jokaisen vanhemman tehdä oma päätöksensä sen suhteen.

  1. Juu, varsinkin kun se ei aina ole edes oma päätös. Kuulostaa tosi kurjalta ja rankalta tuo sinun kokemuksesi. Miehenä minun on vähän vaikea ymmärtää tämän asian painoarvoa äitiydessä/vanhemmuudessa. Toki imetys on hyvä asia, jos onnistuu, mutta toivoisin että imetystuet yms. kannustaisivat ennemminkin relaamaan kuin ns. yrittämään kaikkensa. Ehkä he tekevätkin niin, en tiedä kun en ole kokeillut.

  2. Imetyskeskustelussa on se hankaluus, että helpointa on vedota omiin kokemuksiin, jotka saattavat olla aivan erilaisia kuin muiden. Tutkimuksia löytyy myös eri lähtöön. Minulla imetys pahensi synnytyksen jälkeistä masennusta (jolla voi olla kytkös estrogeenin puutteeseen imetyksen aikana) aiheuttamalla mm. vaihdevuosimaisia oireita kuten valvomista, kuumia aaltoja sekä ahdistusta. Imettämisen lopettaminen 3,5 kuukauden kohdalla normalisoi minulla hormonitoimintaa ja edisti toipumista (ja oli todella tarpeen mielenterveyteni takia). Kokonaisuudessa perheen jaksaminen ja vanhempien mahdollisuus jakaa hoitovastuuta eivät ole pieniä asioita, vaikka imettäminen onkin hyvä asia vauvan kannalta. En voi kuin olla samaa mieltä, että kukin perhe toimii kuten parhaaksi näkee oman tilanteensa mukaan ja tähän tulee kannustaa.

   Kaikkea hyvää ja onnellista teille uuden vauvan kanssa ja turhat paineet pois Rouvalta!

 2. Voi ärsytys. Tässäkin ketjussa on enemmän ”imetysfanaatikoista” vauhkoojia kuin oikeasti imetyksestä vauhkoojia 😀 Miksi aina tiettyjä asioita puolustamalla saa sen fanaatikon leiman? Tässäkin ketjussa on jotain kiistelyä imetykseen liittyvistä tutkimuksista sekä ihan fiksuja neuvoja rouvalle, kun ilmeisesti haluaa imettää. Ja sitten jo huudetaan Fanaatikot!!

  1. Keksitkö parempaa termiä/sanaa sitten postauksen ekoille kommenteille…? Ja eikö kyseiset kommentit kuulosta sinusta yhtään pamfletilta? Kuin poliittista julistusta lukisi :’D.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *