Ruisviskiä, suolaheinää ja huutoa puhelimeen

Isyyspakkaus

Eilinen ilta oli harvinaista herkkua. Äitini ja isäni olivat hoitamassa lasta koko illan, joten me päätimme Rouvan kanssa lähteä kaupungille ihan kahdestaan. Onhan sellaista tehty ennenkin, mutta edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo tovi.

Yritimme käydä drinksuilla Kyrönmaan matkailun edistämiskeskuksessa (jep, katso Googlesta), mutta siellä oli meneillään jokin drinkkikoulutus. Päädyimmekin sitten Liberty or Deathiin.

Ja ei pöllömpi valinta: listalla kun oli vielä Kyrönmaan matkailun edistämiskeskuksesta "lainattu" ruisviskipohjainen drinkki, Kyröntappelus, jossa oli käytetty myös maitoa ja joka tarjoiltiin mämmin kanssa. Wau, erinomaista! Drinkin pohjana käytetyllä Kyrö Distillery Companyn viskillä oli vielä vinkeä nimikin, Rye Rye, siis "ruis ruis" tai "rai rai".

Nyt tämä menee kyllä aivan sivuraiteille, mutta piti vielä googlata tuosta viskistä lisää ja sain selville, että kyseinen tislaamo sijaitsee samaisessa Isonkyrön Osuusmeijerin rakennuksessa, jossa sijaitsee myös Vanha aika -niminen kirpputori. Harmi, että tätä tislaamoa ei ollut siellä vielä kaksi vuotta sitten, kun poikkesimme rakennuksessa Vaasan-reissullamme. Ja enpäs muuten tiennytkään, että samaisessa meijerissä on kehitetty myös yksi suomalaisten lempijuustoista, Oltermanni. Ilmankos osoite olikin Oltermannintie.

Liberty or Deathissa olisi maistunut toinenkin drinkki, mutta olimme jatkamassa illalliselle Ravintola Askiin (Vironkatu 8). Se tehtiinkin sitten pitkän kaavan mukaan.

Kahdeksan (eli todellisuudessa amuse boucheineen ja petit fourseineen kahdentoista) lajin illallinen viineineen oli makumaailmaltaan mielenkiintoinen kokemus.

Annokset olivat pieniä ja kauniita, ja sainpa maistettua nyt myös Taste of Helsingissä väliin jättämääni suolaheinää ja valkosuklaata. Annos oli tosin ilmeisesti hieman toisenlainen, sillä he varioivat kyseistä jäkiruokaa jonkin verran.

Annoksissa oli tiiviit maut, ja niiden komponentit olivat tarkkaan harkitut - ja myös tarkasti asetellut. Ravintola menikin paitsi hintansa myös pipertelyasteensa vuoksi itselläni joukkoon: oli kiva käydä, mutta luulen yhden kerran riittävän. Arvostamme kuitenkin enemmän paikkoja, joissa otteet ovat ronskit ja palvelu välitöntä. Minulla oli myös farkuissani alipukeutunut olo.

Tyttö oli siis koko illan isovanhempiensa seurassa, ja he hoitivat lasta myös torstaipäivän. Kaikki oli mennyt oikein hienosti, ja sekä lapsi että isovanhemmat olivat nauttineet yhteisestä ajastaan. Äitini ja isäni yöpyivät tällä kertaa hotellissa, ja he olivat käyttäneet lasta myös siellä pomppulinnassa ja leikkihuoneessa ja jopa syömässä hotellin ravintolassa.

Sitten isovanhemmat lähtivät, ja helvetti pääsi irti. Tyttö itki ja riehui tänään koko illan, kaikki oli vaikeaa ja mikään ei kelvannut. Nukkumaanmenostakin taisteltiin lähes tunnin verran. Huoh.

Tyttö oli myös onnistunut nappaamaan taskustani hänen huoneensa runkopatjalle pudonneen kännykän, sitä näppäillessään soittanut entiselle bisnestutulleni ja siis huutanut lähes suoraa, itkuista huutoa tämän korvaan. Siitä sitten pahoittelutekstiviestit perään.

Ajattelimme lähteä huomenna Tallinnaan. Nyt se ajatus ei tunnu ollenkaan niin hyvältä kuin vielä eilen. Mutta majapaikkakin on jo maksettu ja koira laitettu hoitoon Jyväskylään...

Kommentit

FruL (Ei varmistettu)

Paitsi että Vanhaa Aikaa ei enää ole :(

Mutta Oltermannista ja Isonkyrön meijeristä sen verran, että Oltermannin pakkauksessa oleva kuva on Isonkyrön meijerin kuva. Siis sellainen, kun se on ollut silloin alussa, nykyisin sitä on laajennettu. Alunperin Oltermannia valmistettiin vain Isossakyrössä. Siis silloin, kun olin lapsi. Sitten tuli Valio ja osti tuotemerkin... ja kävi tyyliin Turun Sinapit ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi harmi, hyvä tietää.

Mutta oo mikä ahaa-elämys. Todella, siinähän se rakennus on juustopaketissa :D

Mari K (Ei varmistettu)

Teidän tytöllä oli mummukrapula. Mummun kanssa ollaan 'kuin kirkossa' ja sitten kun mummi lähtee kotiin, helvetti on irti. En tiedä mistä se johtuu, mutta mummukrapula menee joskus ohi. Sille pitää varata aikaa ja hermoja. Tsemppiä! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ha! Hauska termi :D

Piipo79

Itse olen saanut neuvoksi sen, että hoitokeikan jälkeen (ja ihan senkin jos äiti on esim useamman päivän erossa lapsesta vaikka olisi isän kanssa) ei kannata olla ihmeissään jos lapsi reagoi. Toiset enemmän kuin toiset. Ja jos on ollut hektistä menoa niin kiukku tulee helpommin. Se on ihan normaalia kun ei osaa pukea ikäväänsä sanoiksi! Halia hän siis vain kaipailee :-)

Tommi K
Isyyspakkaus

Jees, ja sitten kun oli vielä muutenkin erikoinen viikko vieraassa päiväkodissa. Viikonloppu olikin sitten aikamoista kiukuttelua...

Vierailija (Ei varmistettu)

Mummukrapula tai yleisemminkin hoitokrapula on osuva termi. Meillä näitä on ollut myös päiväkotipäivien jälkeen pidemmän tauon, kuten kesäloman, jälkeen. Ikävälillä 2-4, sitten on helpottanut. Meillä vaativat yhden rauhallisen koti-illan ja yön ohimennäkseen eli paras aika hakea lapsi hoitajalta on alkuilta, jos ei halua kuunnella kiukuttelua ihan koko päivää.

Marihanna (Ei varmistettu)

Mummukrapula vaivaa mun kokemukseni mukaan jopa vielä kouluikäisiä. Ovat aina olleet ihan mahtavan hyväkäytöksisiä ja mainioita mummulassa - ja kotona sitten räjähtää. Nykyään osaamme jo odottaa sitä. Ja nauraa sille.

Tommi K
Isyyspakkaus

Huoh. Meidän pitäisi selvästi käyttää tätä mummopalvelua useammin, niin tottuisimme tähän...

Nata - White Trash Disease

oi! toi on ihan loistava drinksu!! yllätyksellinen! ens kerralla sinne kyrönmaan matk... jne

ja hiton hyvin sanottu: pipertelyasteensa vuoksi itselläni joukkoon: oli kiva käydä, mutta luulen yhden kerran riittävän. oli juuri ihan samanlainen yhden tähden kokemus budapestissa, vaikkei raflassa tai ruuassa mitään moittimista.

 

Tommi K
Isyyspakkaus

Mulla on muuten aiemminkin käynyt näin nimenomaan jossain astetta (tai tähteä) paremmassa ravintolassa. Pipertely johtaa helposti siihen, että ruoka vaikuttaa turhan kikkailevalta ja hengettömältä. En kuitenkaan tarkoita, että Askissa olisi käynyt niin, vaan heillä nimenomaan kokonaisuus vaikutti harkitulta. Mutta silti jokin sellainen "wau, tänne pitää tulla pian uudelleen" jäi puuttumaan.

Annami (Ei varmistettu)

Meidän tytär (nyt 9v.) on aina n. parivuotiaasta lähtien saanut hirmuisia hepuleita mamilta ja papalta palatessaan. Joskus kiukkuhuuto on alkanut välittömästi, kun mami sulkee oven lähtiessään, joskus hepslaaki alkaa parin tunnin päästä. Ja todellakin on jatkunut vielä kouluiässä! Muuten siis ihan tavallisen iloinen ja sopeutuvainen lapsi, mutta aina isovanhemmilta kotiutuessa tällainen reaktio. Olemme tuumanneet, että jonkinlaista protestointia se on "jätitte minut mummilaan hoitoon ettekä olleet minun kanssani, nyt olen vihainen" -tyyliin. Vaikka mamin ja papan kanssa onkin aina hurjan kivaa ja hän saa olla huomion keskipisteenä.

Tyttö on nyt parin viikon lomareissussa isovanhempiensa kanssa, kotiutuu sunnuntaina. Reissu on ollut ihana ja elämyksiä täynnä, laps on soitellut iltaisin intoa puhkuen. Mielenkiinnolla odotan kuitenkin, että minkälainen kohtaus on luvassa sunnuntaina...

Niin että tsemppiä vaan teille! Ihan tavanomaista, mutta vanhemmille vähintäänkin raskasta.

Tommi K
Isyyspakkaus

Thanks!

Kommentoi