Ruisviskiä, suolaheinää ja huutoa puhelimeen

Eilinen ilta oli harvinaista herkkua. Äitini ja isäni olivat hoitamassa lasta koko illan, joten me päätimme Rouvan kanssa lähteä kaupungille ihan kahdestaan. Onhan sellaista tehty ennenkin, mutta edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo tovi.

Yritimme käydä drinksuilla Kyrönmaan matkailun edistämiskeskuksessa (jep, katso Googlesta), mutta siellä oli meneillään jokin drinkkikoulutus. Päädyimmekin sitten Liberty or Deathiin.

IMG_9102.jpg

Ja ei pöllömpi valinta: listalla kun oli vielä Kyrönmaan matkailun edistämiskeskuksesta ”lainattu” ruisviskipohjainen drinkki, Kyröntappelus, jossa oli käytetty myös maitoa ja joka tarjoiltiin mämmin kanssa. Wau, erinomaista! Drinkin pohjana käytetyllä Kyrö Distillery Companyn viskillä oli vielä vinkeä nimikin, Rye Rye, siis ”ruis ruis” tai ”rai rai”.

IMG_9095.jpg

Nyt tämä menee kyllä aivan sivuraiteille, mutta piti vielä googlata tuosta viskistä lisää ja sain selville, että kyseinen tislaamo sijaitsee samaisessa Isonkyrön Osuusmeijerin rakennuksessa, jossa sijaitsee myös Vanha aika -niminen kirpputori. Harmi, että tätä tislaamoa ei ollut siellä vielä kaksi vuotta sitten, kun poikkesimme rakennuksessa Vaasan-reissullamme. Ja enpäs muuten tiennytkään, että samaisessa meijerissä on kehitetty myös yksi suomalaisten lempijuustoista, Oltermanni. Ilmankos osoite olikin Oltermannintie.

Liberty or Deathissa olisi maistunut toinenkin drinkki, mutta olimme jatkamassa illalliselle Ravintola Askiin (Vironkatu 8). Se tehtiinkin sitten pitkän kaavan mukaan.

Kahdeksan (eli todellisuudessa amuse boucheineen ja petit fourseineen kahdentoista) lajin illallinen viineineen oli makumaailmaltaan mielenkiintoinen kokemus.

IMG_9119.jpg

IMG_9131.jpg

IMG_9142.jpg

Annokset olivat pieniä ja kauniita, ja sainpa maistettua nyt myös Taste of Helsingissä väliin jättämääni suolaheinää ja valkosuklaata. Annos oli tosin ilmeisesti hieman toisenlainen, sillä he varioivat kyseistä jäkiruokaa jonkin verran.

IMG_9150.jpg

Annoksissa oli tiiviit maut, ja niiden komponentit olivat tarkkaan harkitut – ja myös tarkasti asetellut. Ravintola menikin paitsi hintansa myös pipertelyasteensa vuoksi itselläni joukkoon: oli kiva käydä, mutta luulen yhden kerran riittävän. Arvostamme kuitenkin enemmän paikkoja, joissa otteet ovat ronskit ja palvelu välitöntä. Minulla oli myös farkuissani alipukeutunut olo.

IMG_9160.jpg

Tyttö oli siis koko illan isovanhempiensa seurassa, ja he hoitivat lasta myös torstaipäivän. Kaikki oli mennyt oikein hienosti, ja sekä lapsi että isovanhemmat olivat nauttineet yhteisestä ajastaan. Äitini ja isäni yöpyivät tällä kertaa hotellissa, ja he olivat käyttäneet lasta myös siellä pomppulinnassa ja leikkihuoneessa ja jopa syömässä hotellin ravintolassa.

Sitten isovanhemmat lähtivät, ja helvetti pääsi irti. Tyttö itki ja riehui tänään koko illan, kaikki oli vaikeaa ja mikään ei kelvannut. Nukkumaanmenostakin taisteltiin lähes tunnin verran. Huoh.

Tyttö oli myös onnistunut nappaamaan taskustani hänen huoneensa runkopatjalle pudonneen kännykän, sitä näppäillessään soittanut entiselle bisnestutulleni ja siis huutanut lähes suoraa, itkuista huutoa tämän korvaan. Siitä sitten pahoittelutekstiviestit perään.

Ajattelimme lähteä huomenna Tallinnaan. Nyt se ajatus ei tunnu ollenkaan niin hyvältä kuin vielä eilen. Mutta majapaikkakin on jo maksettu ja koira laitettu hoitoon Jyväskylään…

Kommentit (13)
 1. Meidän tytär (nyt 9v.) on aina n. parivuotiaasta lähtien saanut hirmuisia hepuleita mamilta ja papalta palatessaan. Joskus kiukkuhuuto on alkanut välittömästi, kun mami sulkee oven lähtiessään, joskus hepslaaki alkaa parin tunnin päästä. Ja todellakin on jatkunut vielä kouluiässä! Muuten siis ihan tavallisen iloinen ja sopeutuvainen lapsi, mutta aina isovanhemmilta kotiutuessa tällainen reaktio. Olemme tuumanneet, että jonkinlaista protestointia se on ”jätitte minut mummilaan hoitoon ettekä olleet minun kanssani, nyt olen vihainen” -tyyliin. Vaikka mamin ja papan kanssa onkin aina hurjan kivaa ja hän saa olla huomion keskipisteenä.

  Tyttö on nyt parin viikon lomareissussa isovanhempiensa kanssa, kotiutuu sunnuntaina. Reissu on ollut ihana ja elämyksiä täynnä, laps on soitellut iltaisin intoa puhkuen. Mielenkiinnolla odotan kuitenkin, että minkälainen kohtaus on luvassa sunnuntaina…

  Niin että tsemppiä vaan teille! Ihan tavanomaista, mutta vanhemmille vähintäänkin raskasta.

 2. Nata - White Trash Disease
  27.6.2014, 09:07

  oi! toi on ihan loistava drinksu!! yllätyksellinen! ens kerralla sinne kyrönmaan matk… jne

  ja hiton hyvin sanottu: pipertelyasteensa vuoksi itselläni joukkoon: oli kiva käydä, mutta luulen yhden kerran riittävän. oli juuri ihan samanlainen yhden tähden kokemus budapestissa, vaikkei raflassa tai ruuassa mitään moittimista.

   

  1. Mulla on muuten aiemminkin käynyt näin nimenomaan jossain astetta (tai tähteä) paremmassa ravintolassa. Pipertely johtaa helposti siihen, että ruoka vaikuttaa turhan kikkailevalta ja hengettömältä. En kuitenkaan tarkoita, että Askissa olisi käynyt niin, vaan heillä nimenomaan kokonaisuus vaikutti harkitulta. Mutta silti jokin sellainen ”wau, tänne pitää tulla pian uudelleen” jäi puuttumaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *