Ruokaostoksista ja amerikkalaisista äidinmaidonkorvikkeista

Isyyspakkaus

Parhaita puolia siinä, ettei asu hotellissa, on se, että jokaista ateriaa ei tarvitse syödä ravintolassa. Ei pelkästään siksi, että se kävisi kalliiksi vaan myös siksi, että se olisi suoraan sanoen aika raskasta kahden lapsen kanssa.

Olemmekin syöneet ravintolassa yleensä kerran päivässä, ja vähintään aamu- ja iltapalat on laitettu kotosalla. Joinain iltoina on tehty myös salaattia ja muutaman kerran otettu take away -sushit, joista tyttö pitää kovasti.

Yksi kiva take away -lounaslöytö on ollut East Wind Snack Shop (471 16th St, Brooklyn), josta saa maukkaita dumplingeja ja kevätkääryleitä.

Ruokakaupassa käyminen vieraassa paikassa on aina vähän jännää, ja hetkinen pitää ihmetellä valikoimaa ennen kuin ostorutiinit muodostuvat. Puurohiutaleita, maitoa, granolaa, jogurttia, kasviksia, kananmunia, tuoreita marjoja ja hedelmiä sekä tietysti leipää ja maapähkinävoita. (Olen syönyt jo yhden ison purkillisen...)

Yllättävä ongelma näytti kuitenkin muodostuvan vauvanruoista. Otimme pojalle mukaan jonkin verran korvikkeita ja tuubeihin pakattuja soseita. Ne kuitenkin loppuivat pian, ja ajattelimme, että haemme niitä vain lisää kaupasta.

Soseita kyllä löytyy useammasta kaupasta, mutta nestemäisiä äidinamaidonkorvikkeita on saatavilla yllättävän harvoista paikoista. Ne eivät myöskään kuulu lähimmän kunnollisen ruokakauppamme, Union Marketin valikoimiin. Kokeilimme kerran jauheesta sekoitettavaa litkua, mutta se ei näyttänyt maistuvan pojalle.

Sain selville, että suuri piirtein ainoa vaihtoehto olisi Enfamil-merkkinen maitopohjainen korvike, jota on saatavilla Walgreens-supermarketista ja samaan ryhmään kuuluvasta Duane Reade -apteekki- ja taloustavaraketjusta. Kumpaakaan kauppaa ei ole aivan vieressä, mutta Walgreens sentään löytyy parin kilometrin päästä. Onneksi molempien ketjujen nettisivuilta voi tarkastaa tuotteen saatavuuden, ettei tarvitse tehdä turhia maidonhakumatkoja. Kaupat nimittäin näyttävät pitävän hyllyssä vain paria - kolmea pakkausta kerralla.

Ja onneksi tämä maito myös maistuu pojalle. Tytön mielestä kun paikallinen luomumaito maistuu niin kummalliselle, että hän juo useimmiten mieluummin vettä.

Kommentit

Mrs Firehill (Ei varmistettu)

Jenkkikorvikkeet ovat hyvin erimakuisia. Jauheet ovat helppoja vauvoille ja kevyitä kantaa mukana. Jos haluatte vielä koittaa jauheita kannattaa kokeilla useita merkkejä eli ostaa pikkupakkaukset testattavaksi. Farmers market ja Wholefoods on parhaat ja luomut tietty. Ja jauheen sekaan tietty pullovettä ei kraanasta.
Nimim: 5 vkon reissulla jenkeissä vauvan kanssa olleena kokeilin kaikki...

Tommi K
Isyyspakkaus

Nuo valmiit nesteet on olleet niin käteviä, ettei olla jaksettu lähteä niiden jauheiden kanssa enää testailemaan. Niitä pulloja ei kuitenkaan tarvitse kovin montaa kanniskella mukana, kun lähtee kaupungille.

Amaalia (Ei varmistettu)

Jos on imeväisikäisen kanssa reissussa niin monesti helpointa on kantaa korvikkeet Suomesta. Harvassa paikassa on kuitenkaan laadukkaita korvikkeita saatavilla. Teillä tietty on pitkä reissu, mut jauheena olisi varmaan saanut maidot mukaan Suomesta.

Tietoa muiden maiden vauvanruokavalikoimasta on kyllä aika hyvin netissä saatavilla matkablogeissa yms ja Amerikan tarjonnasta löytyy tosiaan ihan ruokakauppojen sivuilta. Monesti on helpompi ottaa asioista etukäteen selvää, ettei tarvitse sitten panikoida.

Ilmeisesti rouva ei imetä enää ollenkaan? Mietin vain että noin isolle vauvalle varmaan osittaisimetys voisi riittää, kun lisänä on kuitenkin jo paljon soseita.

Tommi K
Isyyspakkaus

Juu ei, Rouva ei enää imetä. Voit lukea täältä tarkemmin.

Intended Mum

Meidän vauvat syntyivät Kaliforniassa ja siellä asuttiin ensimmäiset kuusi viikkoa. Itse hehkuttelin aikoinaan kuinka hyvin korviketta löytyi rapakon takaa sekä nestemäisenä että jauheena! Nestemäisiä oli reilun desin kertapulloista noin litrasiin kanistereihin, yksittäisenä tai kuuden pullon satseissa. Oli perus, luomu, herkkävatsaisille, keskosille, jne. omat versiot. Me käytimme eniten Similacia, sitä saivat vauvat myös sairaalassa. 

Ehkä syynä meidän erilaisiin kokemuksiin on, että meillä oli auto käytössä ja päästiin iisisti keskusta-alueelta ulos Targettiin ja Babies'r'usiin, joissa yleensä täytettiin varastoja, mutta muistan hakeneeni korviketta myös Wholefoodsista ja Walgreenista.

Mukavaa lomaa! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Sehän se juuri onkin, että tuotteita on saatavilla juuri noissa isoissa ketjuissa, mutta jos sellaista ei ole vieressä... Se siis yllätti, että jauhemainen korvike on sitä, mitä saa kaikkialta ja nestemäinen tuote on erikoisuus, kun Suomessa se on varmasti toisin päin. Ehkä. En tiedä, kun en ole niitä jauheita katsellut.

Kommentoi