Ruokaostoksista ja amerikkalaisista äidinmaidonkorvikkeista

Parhaita puolia siinä, ettei asu hotellissa, on se, että jokaista ateriaa ei tarvitse syödä ravintolassa. Ei pelkästään siksi, että se kävisi kalliiksi vaan myös siksi, että se olisi suoraan sanoen aika raskasta kahden lapsen kanssa.

IMG_1676.JPG

Olemmekin syöneet ravintolassa yleensä kerran päivässä, ja vähintään aamu- ja iltapalat on laitettu kotosalla. Joinain iltoina on tehty myös salaattia ja muutaman kerran otettu take away -sushit, joista tyttö pitää kovasti.

Yksi kiva take away -lounaslöytö on ollut East Wind Snack Shop (471 16th St, Brooklyn), josta saa maukkaita dumplingeja ja kevätkääryleitä.

IMG_1770.JPG

Ruokakaupassa käyminen vieraassa paikassa on aina vähän jännää, ja hetkinen pitää ihmetellä valikoimaa ennen kuin ostorutiinit muodostuvat. Puurohiutaleita, maitoa, granolaa, jogurttia, kasviksia, kananmunia, tuoreita marjoja ja hedelmiä sekä tietysti leipää ja maapähkinävoita. (Olen syönyt jo yhden ison purkillisen…)

Yllättävä ongelma näytti kuitenkin muodostuvan vauvanruoista. Otimme pojalle mukaan jonkin verran korvikkeita ja tuubeihin pakattuja soseita. Ne kuitenkin loppuivat pian, ja ajattelimme, että haemme niitä vain lisää kaupasta.

Soseita kyllä löytyy useammasta kaupasta, mutta nestemäisiä äidinamaidonkorvikkeita on saatavilla yllättävän harvoista paikoista. Ne eivät myöskään kuulu lähimmän kunnollisen ruokakauppamme, Union Marketin valikoimiin. Kokeilimme kerran jauheesta sekoitettavaa litkua, mutta se ei näyttänyt maistuvan pojalle.

IMG_1996.JPG

Sain selville, että suuri piirtein ainoa vaihtoehto olisi Enfamil-merkkinen maitopohjainen korvike, jota on saatavilla Walgreens-supermarketista ja samaan ryhmään kuuluvasta Duane Reade -apteekki- ja taloustavaraketjusta. Kumpaakaan kauppaa ei ole aivan vieressä, mutta Walgreens sentään löytyy parin kilometrin päästä. Onneksi molempien ketjujen nettisivuilta voi tarkastaa tuotteen saatavuuden, ettei tarvitse tehdä turhia maidonhakumatkoja. Kaupat nimittäin näyttävät pitävän hyllyssä vain paria – kolmea pakkausta kerralla.

Ja onneksi tämä maito myös maistuu pojalle. Tytön mielestä kun paikallinen luomumaito maistuu niin kummalliselle, että hän juo useimmiten mieluummin vettä.

Kommentit (6)
 1. Meidän vauvat syntyivät Kaliforniassa ja siellä asuttiin ensimmäiset kuusi viikkoa. Itse hehkuttelin aikoinaan kuinka hyvin korviketta löytyi rapakon takaa sekä nestemäisenä että jauheena! Nestemäisiä oli reilun desin kertapulloista noin litrasiin kanistereihin, yksittäisenä tai kuuden pullon satseissa. Oli perus, luomu, herkkävatsaisille, keskosille, jne. omat versiot. Me käytimme eniten Similacia, sitä saivat vauvat myös sairaalassa. 

  Ehkä syynä meidän erilaisiin kokemuksiin on, että meillä oli auto käytössä ja päästiin iisisti keskusta-alueelta ulos Targettiin ja Babies’r’usiin, joissa yleensä täytettiin varastoja, mutta muistan hakeneeni korviketta myös Wholefoodsista ja Walgreenista.

  Mukavaa lomaa! 🙂

  1. Sehän se juuri onkin, että tuotteita on saatavilla juuri noissa isoissa ketjuissa, mutta jos sellaista ei ole vieressä… Se siis yllätti, että jauhemainen korvike on sitä, mitä saa kaikkialta ja nestemäinen tuote on erikoisuus, kun Suomessa se on varmasti toisin päin. Ehkä. En tiedä, kun en ole niitä jauheita katsellut.

 2. Jos on imeväisikäisen kanssa reissussa niin monesti helpointa on kantaa korvikkeet Suomesta. Harvassa paikassa on kuitenkaan laadukkaita korvikkeita saatavilla. Teillä tietty on pitkä reissu, mut jauheena olisi varmaan saanut maidot mukaan Suomesta.

  Tietoa muiden maiden vauvanruokavalikoimasta on kyllä aika hyvin netissä saatavilla matkablogeissa yms ja Amerikan tarjonnasta löytyy tosiaan ihan ruokakauppojen sivuilta. Monesti on helpompi ottaa asioista etukäteen selvää, ettei tarvitse sitten panikoida.

  Ilmeisesti rouva ei imetä enää ollenkaan? Mietin vain että noin isolle vauvalle varmaan osittaisimetys voisi riittää, kun lisänä on kuitenkin jo paljon soseita.

  1. Juu ei, Rouva ei enää imetä. Voit lukea täältä tarkemmin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *