Ruutuaikaa kohtuudella vaan ei sekuntikellolla

Kaupallinen yhteistyö: Arla

Perheessämme näplätään puhelimia aika lailla.

IMG_9085-2.jpg

Itse teen sitä jopa päivätyökseni ja runsaasti myös blogin vuoksi, ja myös Rouva näpyttelee päivittäin Instagram-postauksia sekä henkilökohtaiselle tililleen että työnsä puolesta. Myös lapsemme ovat tottuneet siihen, että ruokailumme alkaa usein ruokakuvauksilla, ja hekin ovat jo tottuneita käsimalleja.

IMG_9098-2.jpg

Voit siis varmasti ymmärtää, että perheessämme suhtaudutaan kännykän käyttöön ruokapöydässä hieman suvaitsevaisemmin kuin monissa muissa, ja meillä on turha yrittääkään saada läpi tiukkaa kännykkäkieltoa. Mutta kun kuvat on otettu ja ruokailu alkaa, puhelimet menevät meilläkin pois.

Näissä kuvissa puhelimen ruudulla näkyvää Arlan Aamu-kissaa lapset saivat ihmetellä hetkisen ennen ruokailun alkua, mutta kännykkä siirtyi pianon päälle heti, kun isi ja äitikin olivat istuutuneet pöytään.

IMG_9037-2.jpg

Pelien pelaaminen ei kyllä kuulu meilläkään ruokapöytään, eikä edes televisio ole auki ruokaillessamme kuin aivan poikkeustapauksissa. Viimeksi linnan juhlien aikaan itsenäisyyspäivänä.

Muuten emme ole lasten ruutuajan kanssa supertarkkoja emmekä mittaa sitä sekuntikellolla. Emme käy ruutuajalla kauppaa emmekä uhkaile lasta ruutuajan menetyksellä.

IMG_9066-2.jpg

Lapset saavat katsoa tv:stä Pikku Kakkosta tai muita lastenohjelmia viikonloppuna aamuisin ja arkisin ennen päivällistä.

Peleistä he eivät ole oikeastaan lainkaan kiinnostuneita, joten peliaikaa ei ole tähän mennessä tarvinnut rajoittaa lainkaan.

Isompi lapsi kyllä voisi katsoa Netflixiä aivan rajattomasti, ja sen suhteen käytämme tarveharkintaa. Aikuinen harkitsee, onko tarvetta.

On esimerkiksi aivan ok katsoa ohjelmia auto- tai junamatkalla – vaikka koko matka. On myös niitä hetkiä, kun isin ja äidin on ehdottomasti saatava tehtyä jokin tärkeä homma ilman häiriöitä, ja se onnistuu parhaiten, kun lapsi katsoo jotain ohjelmaa. Kun tärkeä homma alkaa olla lopuillaan, tarkistetaan, miten paljon meneillään olevaa ohjelmaa on jäljellä ja sovitaan, että uutta ohjelmaa ei aloiteta, kun ohjelma päättyy.

IMG_9003-2.jpg

Meillä tämä on toiminut erittäin hyvin. Isompi lapsi ei pidä lainkaan itsestään selvänä, että joka päivä saa katsoa ohjelmia, ja monena arkipäivänä siihen ei ole edes aikaa.

Pienempi ei tunnu edes olevan hirveän kiinnostunut ohjelmista, ja hän jaksaa katsoa vaikkapa Pikku Kakkosta vain viidestä kymmeneen minuuttia ennen kuin lähtee tekemään jotain kiinnostavampaa.

IMG_9093-2.jpg

Aamu-Kissa saa siis vierailla jatkossakin viikonlopun aamiaispöydässämme sen lyhyen hetken, jota kissan hoitaminen vaatii, jos vain lupaa loikata heti sen jälkeen pianon päälle lepäämään!

IMG_9021-2.jpg

Lataa puhelimeesi maksuton Arilyn-sovellus ja osoita sillä Aamu-kissan kuvaa Arlan maitopurkin kyljessä, niin pääset leikkimään kissan kanssa. Kun saat kissalta lahjan, voi osallistua kilpailuun Arlan sivuilla.

Kommentit (4)
  1. Moi, jos on tarvetta saada pienempi lapsi pysymään ruudun ääressä, niin vanha kunnon Teletapit! Vannon että pysyy paikoillaan ihan niin pitkään kun tapit vaan ruudussa pyörii.

    1. Hahaa, no ei mulla NIIN suurta tarvetta ole häntä saada juuri telkun ääressä istumaan 😀 Hän nukkuu onneksi vielä päiväunet, joten rauhaa vaativat asiat voi onneksi ajoittaa niiden ajalle.

  2. Pidän blogistasi, mutta tämä Arlan Aamu-Kissa ei oikein uppoa. Olet painottanut, että käytätte perheessänne luomutuotteita ja pari postausta sitten taisit sanoa, että perheessänne ei juuri aamupalaa yhdessä syödä. Hämmentää.

    1. Tartuin tähän aiheeseen, sillä AR-sovellukset yksinkertaisesti kiinnostavat minua. Valitettavasti Arla ei ollut laittanut Aamu-kissaa luomumaitoihin syystä, jota en tiedä. Edellisessä Aamu-postauksessani kerroin että emme syö yhteisiä aamiaisia arkisin, mutta viikonloppuisin syömme usein toisen brunssimaisen aamiaisen, kun molemmat vanhemmat ovat hereillä. Tämän postauksen kuvat ovat viime sunnuntain aamiaiseltani, jonka vaimoni oli valmistanut, kun itse vetelin vielä sikeitä. Voit katsoa leivän tarkemmat speksit täältä: https://www.instagram.com/p/BdpWB1BFPnZ. Ei tämä kovin hämmentävää pitäisi olla 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *