Ryppyjä kestovaipparakkaudessa

Isyyspakkaus

Varoitus: Lopeta heti lukeminen, jos sinua eivät kiinnosta kestovaipat ja niiden sisällöt.

No niin, sinua on varoitettu.

Olemme edelleen jatkaneet kestovaippailua (hah, tämä sana karkoittaa viimeisetkin, joita koko aihe yököttää) aivan suunnitelmiemme mukaan: päivisin kestoillaan ja öisin käytetään kertakäyttöistä vaippaa. Poikkeustilanteissa ja matkoilla kertakäyttöisiä on käytetty myös päivisin, mutta esimerkiksi mökkioloissa kestoja on käytetty niin kuin kotonakin, ja ne on käyty pesemässä anoppilassa.

Nyt kuitenkin vaippojen käyttämisessä on alkanut häiritä pari asiaa.

Pienempi harmi on, että osassa käyttämistämme vaipoista niiden tarrat ovat menneet käytössä aika huonokuntoisiksi (kuva yllä), ja tyttö saa nypellettyä vaatteiden läpikin ne auki. Ilman bodyä näitä vaippoja ei voi käyttää lainkaan.

Paremmin toimivat joko leveämmällä tarralla olevat kestovaipat (kuva yllä) tai vielä paremmin nepparikiinnityksellä toimivat (kuvat alla). Niitä tyttö ei ole ainakaan vielä saanut kiskottua auki.

Sitten on se isompi harmi: vaipan sisältö. Kun sitä tavaraa tulee kerralla niin iso lasti, että se ei pysy vaipan sisällä. Kertakäyttövaippojen kanssa en ole vastaavaa havainnut, sillä ne istuvat jotenkin tiukemmin.

Mutta eihän tämä ole todellista, että kerran päivässä on vaipanvaihdon yhteydessä vaihdettava myös vaatteet, käytettävä lapsi suihkussa ja pestävä joko sohva, lattia tai vuodevaatteet. Kuvittelin, että kestoja voisi käyttää päiväkodissakin, mutta eihän siitä mitään tule, jos se on tällaista sotkemista.

Mitenkäs te muut kestoilijat olette ratkaisseet ongelman?

Kommentit

MM
Maijan matkassa

Lopettamalla kestoilun samassa tilanteessa. Minäkin ottaisin siis mielelläni vastaan vinkkejä. Minua ottaa päähän vuoto-ongelmien lisäksi se, että vaipat eivät näytä kestävän kuin yhden lapsen käytön. Tarrat pettävät aikaisemmin mutta myös nepparit lähtevät jossain vaiheessa irti.

Tommi K
Isyyspakkaus

Jaa jaa, meillä nepparilliset on saatu/ostettu käytettyinä, ja ne eivät näytä ainakaan vielä irronneen.

Amma
Why you little!!

Ohivuotojen varalle mä vedän vaipat aika tiukalle ja kyllä, meilläkin toimii vain nepilliset. Tarrojen kanssa aina pitäis olla housut jalassa, eli joo, toimiihan ne sit talvella, kun ne housut on jokatapauksessa jalassa. Kovin toivein ollaan silti menossa hoitoon kestoilla. Katsotaan kuin hoitotätin pää kestää vaihtaa niitä, kun yli 20 vuotta alalla olleelle pph:lle kestot tulee nyt ekaa kertaa vastaan o_O Lisäksi sain kommenttia "me liikutaan aika paljon, vaipan pitäisi kestää kuivana aika pitkään". No jaa, yritetäänpä sitten tehdä megapaketteja niistä, jotta tulvaa ei tule parissa tunnissa (ja kaikki vaatteet ulkovaatteita myöten märkänä..)

Hohhoiluttaa jo valmiiksi :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Hohhoijaa :) Kyllä tosiaan itsekin odotan mielenkiinnolla, millainen syksystä tulee. Ihan joka asian suhteen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Voisiko vaippoihin lisätä enemmän imuja? Meillä vaipat (Fuzzi Bunz) kyllä kestivät kahden pojan käytön ja myin ne sitten vielä eteenpäinkin (edelleen käyttökelpoisina). Ja toimivat siis myös päiväkotikäytössä hyvin, kun vaippoja kuitenkin vaihdettiin siellä aika usein. :-)

Tommi K
Isyyspakkaus

Mä luulen että se imujen lisääminen ei enää auta, kun tavara on kiinteämpää. Päinvastoin olen miettinyt, että pitäisikö olla vähemmän imuja, että vaipan sisäpuolelle mahtuisi enemmän.

Marisanna (Ei varmistettu)

Meillä toimivat kestovaipat hyvin kunnes lapsi oli 1,5-vuotias. Sen jälkeen olimme samassa tilanteessa kuin te nyt, eikä imujenkaan lisääminen auttanut. Siirryimme siis kokonaan kertakäyttövaippoihin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ehkäpä sekin meillä edessä, mutta kokeillaan nyt vielä.

pklh (Ei varmistettu)

Päiväkodin lastenhoitajana ihan oikeasti toivoisin, että menette kertakäyttöisillä päikkyyn. Kestovaippojen käyttö on ihan todella hieno asia, mutta se totisesti tuo lisävaivaa päiväkodin työntekijöille. Minusta jokainen saa kotonaan vaipattaa lapsensa niin kuin haluaa, mutta sitä vaivaa ei pitäisi antaa muille. Nimimerkillä muutamasta kestovaipallisesta kokemusta ja ei hitto...

Tommi K
Isyyspakkaus

Minä puolestani toivoisin, että päiväkodista sanottaisiin tämä asia ihan suoraan, jos se ei ole toivottavaa. Päiväkodin tutustumiskäynnillä kerrottiin, että kestovaippoja voi käyttää, ja silloin pitää mukana olla oma pyykkipussi. Mehän aiemmin kuvittelimme, että se ei edes olisi mahdollista.

SS (Ei varmistettu) http://hyvavoittaa.blogspot.fi/

Tähän on varmaan jokaisella päiväkodilla linjansa, mutta luulisi ettei siitä ole kovin paljon vaivaa, jos aamulla vie pinon kestoja pussissa päiväkotiin ja samaan pussiin hoitajat täyttävät käytetyt kestot päivän mittaan. Näin ainakin joissain päiväkodeissa Espoossa toimitaan, eikä se aiheuta hoitajissa närää.

Itse olen vasta pääsemässä kestoilua kokeilemaan, kunhan vauva tulisi ulos mahasta, ja olen hankkinut juurikin noita taskuvaippoja (bumGenius) tarroilla, sillä niiden näppäryyteen tuntui niin moni ystävä luottavan. Tuo vaipan falskaaminen taitaa olla se suurin ongelma kestoilussa.. Siihen ei taida olla muita ratkaisuja kuin lisäimut ja/tai vaipan vaihtaminen useasti.

Iiris_ (Ei varmistettu)

Vai että vaivaa muille? Töissä pitää valitettavasti joskus tehdä epämiellyttäviä asioita, joista on vähän vaivaa.

KVY (Ei varmistettu)

Päiväkoti ei voi kieltäytyä kestovaippojen käytöstä. Eikä se nyt ihan oikeasti lisätyötä tuo. Vaipat pussiin (onko väliä onko pussi kangasta vai muovia?) ja pussi matkaa päivän loputtua eteenpäin. Kestojen käyttäjillä vanhemmat ottavat pussin kotiin ja kertsit hoitajat raahaa roskikselle. Kiinnitysmekanismi kun on hyvin samankaltainen kuin teippivaipoissa (housujakin löytyy).

Kertakäyttövaipat on edelleen yksi suurimmista metaanikaasuja tuottavista kaatopaikkajätteistä. Ja ihan tosiaan jätemäärä yhdestä pienten ryhmäsät on helposti JÄTESÄKILLINEN vaipparoskaa päivässä. Ja haju on sen mukainen. Siellä kertsissä ei ole mustaa-aukkoa joka syöksisi sen siälöön ulkoavaruuteen tai muuten hoitajan ulottumattomiin..

JonnaH. (Ei varmistettu)

Mummoni kasvatti aikanaan kahdeksan lasta ja siihen maailman aikaan kävelemään ja jonkin verran puhumaan oppineet lapset osasivat mennä itse potalle. Ei olisi tullut kuuloonkaan moinen vaipparumba tuon ikäisellä lapselle siihen maailman aikaan. En kyllä ymmärrä, miksei lapsia nykyäänkin opetata sinne potalle aikaisemmin, ei kai ne tyhmentyneet ole 50-60 vuodessa? Järkyttävintä on, että 3 v lapset kävelee vaipat pöksyissä. Ehkä ne vaipat on helpommat?

Tommi K
Isyyspakkaus

Ehkä aika kultaa vähän niitä mummon muistoja ;) Mutta kyllä varmasti vaippoja pidetään nykyisin pidempään kuin ennen. Ne ovat helppoja, ja toisaalta kun nykyiset kertakäyttövaipat pysyvät märkinäkin kuivan tuntuisina, lapsilla ei ole kiire oppia niistä pois.

Sitä en tiedä, miksi monet jättävät pottaharjoittelun myöhempään. Minultakin kysyttiin edellisen kerran, kun sivusin samaa aihetta, että onkos meidän tyttö vielä vähän liian pieni potalle. No ei ole.

JonnaH. (Ei varmistettu)

Saattaa hyvin olla! ;) Mukavia pottaharjoitteluja sinne!

Hyppytikki

Ottakaa huomioon, että ennen lapsia on pakotettu tekemään asioita, kyseenalaisinkin keinoin. Toivon todella ettei yksikään isä tai äiti nykypäivänä seiso vitsan tai vyön kanssa potan vieressä niin kauan, että sinne jotain tulee. Itse kahden kuivan (2 ja 4 v) lapsen äitinä uskon, että lapsilla on oma herkkyyskautensa pottailuun. Itse en ole tikkua ristiin pottailun kanssa laittanut, ja kappas, molemmat halusivat luopua vaipasta 2 v 3 kk iässä ihan itse! 

Kestoista. Pikkukakkosella mega-kakkijana toimi ainoastaan sisävaippa ja villahousut. Talvella pitkälahkeiset menee housuista, kesällä lyhytlahkeiset shortseista. Sisävaippa usein istuu paremmin, ja villakuori on oikein hoidettuna pomminvarma :) PUL-taskuihin hermo meni lopullisesti jo esikoisen vauva-aikana, ne ei vaan toimi.....

Anskualkuper. (Ei varmistettu)

Potalle tai pöntölle vaan. Meillä meni varahoitoon päiväkotiin tyttö n.2v iässä. Oli jo silloin lähes vaipaton että ulkoiluun ja unille tarvitsi vaipan varalta.. Hoitajien päivän kuulumiset oli "teidän tyttö teki kakan pottaan niiiin hienosti että!" Ja toinen täti kävi kommentoimassa saman asian. Vastasin että ensinnäkin suurempi uutinen olisi ollut jos se olisi tullut housuun ja päivittäistä vessa raporttia tuotoksista en tarvitse! ;) mukavaa syksyä!

HH (Ei varmistettu)

Hyvä mummolle että noin hienosti meni JonnaH.

Lapset on erilaisia ja potalle ei voi eikä saa lasta pakottaa (katso esim. http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tukivinkit/lapsi_oppii_kuivaksi/ ). Oman 1v 4kk kanssa pottaa on kokeiltu säännöllisin väliajoin viimeisen puolenvuoden ajan. Lapsi pyrkii heti potalta pois kun hänet siihen asetetaan ja jos blokkaa tien esim. kirjalla, jota ajatteli lukea että lapsi viihtyisi potalla, tulee itku. Lapsi oppii päiväkuivaksi ja potalle kun on siihen valmis, nyt on potta tauolla ja vain koristeena lastenhuoneessa.

Kyllä minusta potta olisi helpompi vaihtoehto kuin megakakkojen siivoaminen kestovaipasta ja usein myös lapsen reisistä ja selästä....

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko teillä vain taskuvaippoja käytössä? Ja kaikista eri merkeistä vuotaa? Kannattaa kokeilla eri malleja, nyt kun lapsi liikku pystyssä toimivat eri vaipat kuin kontaajalla ja jos reisi on vauvaiästä kaventunut, vaipan pitää olla tiukemmalla kuin ennen. Imua pitää olla riittävästi - mutta ei liikaa. Sisävaippa+kuori on yleensä pitävämpi yhdistelmä kuin taskuvaippa/AIO. Villakuori on ihanan hengittävä näin kesällä ja yleensä aika varma vuotojen suhteen, jos lanoliinitus on kunnossa. Päiväunille kannattaa tosiaan varata kunnollinen sisävaippa+villahousuyhdistelmä, ja pitemmille vaihtoväleille muutenkin.

Kannattaa myös tsekata, ovatko kuminauhat löystyneet käytössä, kestovaipatkaan eivät ole ikuisia.
Tarrojen koukkupuolen voi putsata nöyhdästä esim. hakaneulalla, niin pysyvät paremmin kiinni. Ompelutaitoinen voi myös vaihtaa tarrat uusiin (ja miksei kuminauhatkin). Meillä on kuitenkin tarrat ja kuminauhat kestäneet reilusti kahden lapsen käytön, ja näin pitäisi ollakin, jos valmistaja on alunperin käyttänyt kunnollisia materiaaleja.

Mitenkäs teillä pottailu etenee? Säännöllisellä pottailulla säästät vaippapyykkiä jo kummasti. Ja nepparivaippoihin kyllä joutuu moni siirtymään siinä vaiheessa, kun lapsi aukoo vaippaa joka välissä. Toisaalta ei mene kauan, kun lapsi osaa jo riisua sen kertiksenkin. Toisaalta voitte aina käydä potalla, kun lapsi on vaipan riisumisesta muutenkin kiinnostunut.

Vaipan materiaaleista vielä sellainen huomio, että esim. fleecepinta voi mennä tukkoon. Testaa puhtaalla vaipalla hanan alla, imeytyykö vesi vaippaan vai valuuko samantien pinnalta pois. Lisäinfoa löytyy Kestovaippainfon sivuilta.

Tommi K
Isyyspakkaus

Taskuvaippoja juu, toiset pitävät paremmin kuin toiset. Ehkä pitäisi tosiaan kokeilla jotain muuta mallia. Ja putsata niitä tarroja, kiitos vinkistä.

Potalla on käyty jo pidempään, ja se sujuu vaihtelevasti. Yleensä kuitenkin vain pissat tulevat pottaan.

Cpop

Entä jos vaihdatte housumallisiin kestoihin? Eikös niitäkin ole? Ainakin harkkahousuja on(joihin voi lisätä ja poistaa imua tarpeen mukaan), mutta sellaisiin vaippoihin en ole niin tutustunut mielestäni nähnyt niitä kuitenkin. Teippivaipoista voi tietysti myös purkaa huonoksi menneen teippiosan pois ja ommella uuden tilalle.. tai ehkä jopa ommella vaan uusi päälle? Nepparitkin korjaantuu vaihtamalla, eikä se paljoa vie aikaa. Kokemusta ei ole, ei edes käytetä kestoja (harkkarit on kuitenkin tarkoitus koeajaa, kunhan saadaan sopivan kokoiset meidän rimpulalle), mutta nämä neuvonyritykset tulivat mieleen.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ömm, en tiedä :) En ylipäänsä tiedä, millon pitäisi siirtyä housuvaippoihin. Olisin varmasti saanut asian selvitettyä samassa ajassa kuin kirjoitin edellisen lauseen :D

Cpop

Meillä siirryttiin housuvaippoihin(kertiksissä kylläkin..)jo varmaan 10kk tietämillä, kun lasta oli ihan mahdoton pukea avonaisiin ja lähti kävelemään. Eipä kai sillä mitään väliä ole milloin niihin pitäisi vaihtaa, jos toiminta onnistuu muillakin (:

marjum
Minä, Marjukka

Moi!

Ekan lapsen kanssa mietin kovin, kuinka kestoilua voisi jatkaa myös päiväkodissa. Teimme kompromissin ja laitoimme tytölle kestovaipan päivän ensimmäiseksi vaipaksi. Päiväkodissa henkilökunta vaihtoi kertakäyttövaipan ennen ulkoilua (samaan aikaan siis kaikki vaipalliset lapset saivat puhtaan vaipan) ja loppupäivä mentiin kertakäyttövaipoilla. Kotona kestoiltiin sen verran, mitä ehdittiin.

Jossain kohdin huomasimme, että pieni vessa oli kokoajan kestovaippojen peitossa. Pikkukoneellisia ei viitsinyt pestä päivittäin. Kertakäyttövaippoihin siirryttiin täysin, kun pottailu alkoi  sujua ja opeteltiin kuivaksi. 

Kestoilua on kiva jatkaa siihen saakka, kun se tuntuu hyvältä eikä LIIAN RASKAALTA. Hatunnosto pitkästä kestoilukaudesta, toivottavasti saatte jonkun ratkaisun aikaiseksi! 

Toisen lapsen kanssa käytössä ovat yhä ne samat fuzzy bunzit. Yksikään ei ole joutanut roskikseen ja hyvinä ovat pysyneet! Lapsien ruumiinrakenne on niin monimuotoista, että vaikea sanoa, mikä malli istuu kellekin. Meidän rimppakintuille sopivat nuo, sekä nalle nöttöset yhdistettynä imse vimsen kuoriin. Lisäimuna käytämme mm. bambuhampusta tehtyjä imuja.

Pääasia, että kestoilu tuntuu hyvältä. Toisen lapsen kanssa päätimme ratkaista non-stop kestovaippapyykkäilyn siten, että pyykkipäivänä ja sitä seuraavana päivänä käytämme kertakäyttövaippoja. Hengähdystauko antaa lisää energiaa jaksaa kestoilua pidempään (jos vaipat toimivat niin kuin pitää! :) Symppaukset ja tsemppaukset!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

Voisihan sen tehdä niinkin päin, että laittaa aamulla kertakäyttövaipan ja sitten mukaan puhtaan kestovaipan, joka laitettaisiin viimeisenä päiväkodissa. Näin ei olisi sitten niitä likaisia vaippoja sitä yhtäkään kuljeteltavana.

marjum
Minä, Marjukka

Loistoidea!

Tilia kirjautumatta (Ei varmistettu)

Meillä on molemmilla lapsilla toimineet kestovaipat (taskut) päiväkodissa hyvin. Siellä kuitenkin pottaillaan niin ahkerasti ja päiväjärjestys on aina sama, että vaipat eivät joudu niin lujille kuin kotona. ;) Toisaalta pyykkiä tulee kyllä siellä muutenkin melko lailla, kun lapset opettelevat syömään itse ja vieruskaveriltakin kaatuu välillä ne maidot kaverin syliin. Ja vahinkojahan sattuu vielä varsinaisen vaippaiän jälkeenkin välillä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Se siis voi onnistuakin, hienoa! Miten henkilökunta siellä on suhtaunut kestovaippoihin?

Hallitun hysterian Anu (Ei varmistettu) Http://hallittuhysteria.blogspot.fi

Me saatiin vajaasta vuoden vanhasta poika opetettua kakkaamaan pottaan eli jos se kakka tulee aika kellontarkasti niin kannattaa kokeilla pottaa. Helpotti kummasti kestoilua,

Meillä poika myös kestoili päiväkodissa ja ainakaan hoitajat eivät päin naamaa kehdanneet sanoa mitään. Me tosin toimitetiin rautalankaohjeet ja valmiiksi täytetyt taskuvaipat päiväkodille eli vaivaa ei ollut sen enempää mitä tavallisistakaan vaipoista.

Jalat alleen ottaneella lapsella minusta parhaiten toimi sivunepilliset vaipat. Meillä ainakin Myllymuksujen vaipat olivat todella toimivat.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ei tule kellontarkasti, valitettavasti, ja se pottahommakin on ottanut vähän takapakkia.

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi olla siitäkin, että vaippa on löysällä, ainakin niissä, joissa tarrat on vähän huonot. Mutta niissäkin, jotka istuvat paremmin, välillä vaan vaippa on yksinkertaisesti niin sanotusti täynnä. Ei mahdu enempää sisään.

Mari Johanna se on (Ei varmistettu) http://liuskapaivassa.blogspot.fi/

Siis mitä, onko lapseni kestovaipoista jälleenmyyntiarvo nyt kadonnut? Heh. Tarrakiinnitys on kyllä semmottii.

Meillä asia ratkesi niin, että päiväkoti kieltäytyy kestovaipoista. Sen jälkeen lapsi oppi potalle tosi nopeasti. Eli ei käytännössä kerennyt kertiksiä paljoa käyttääkään.

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh :) Ehkä ne tarrat saa siitä vielä elvytettyä. Toivottavasti Rouva muuten on perillä siitä, mitkä vaipoista ovat peräisin teiltä ja mitkä on ostettu itse kirppareilta. Mulla ei ole aavistustakaan.

iitukka

Meillä on lasten suolen toiminta ollut suht säännöllistä, joten olen ratkaissut kakkaongelman käyttämällä kertakäyttövaippoja, kunnes tulee kakka ja sit loppupäivän kestoja. Joskus menee koko päivä kertseillä, joskus vain puolet. Oon yrittänyt aatella että on satunnainen kestoilukin parempi kuin ei mitään.

Lumikettu
Sinä olet ihme

Samaa mieltä! "Yksi kestovaippa päivässä on 365 kertakäyttövaippaa vähemmän vuodessa!"

Meillä kakkaongelma on se, että kakkakestovaippaa ei jaksaisi aina pestä, ja se on ratkaistu myös näin. Kakka nimittäin tulee useimpina päivinä vain kerran ja yleensä aamulla, joten kestovaippailla ehtii sitten koko iltapäivän.

Näistä kestovaippajutuista samoin kuin esim. kasvissyönnistä on hyvä pitää poissa sellainen nollatoleranssi- tai mustavalkoajattelu: vaikka nollalinja onkin hyvä, niin on myös vähemmän-linja. Less is less ja sitä rataa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä, ihan varmasti hyvä ratkaisu sekin.

Lumikettu
Sinä olet ihme

Meillä oli jossain vaiheessa ongelmana se, että kerttisvaipoista tuli kakat aina selkään, kestoista ei.

Ja sit me ostettiin isompia kerttisvaippoja. Toimisiko sama isommilla kestovaipoilla? Halvemmalla toki pääsee kertakäyttöisiin (osittain) vaihtamalla.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ehkä, jos vaan ne pysyvät jalan ympärillä tiukasti.

Piipo79

Menkää vaan fiiliksen mukaan. Jos tuntuu, ettei sotkuja jaksa siivoilla, niin ei niitä tarvi aina jaksaakaan. Minä nyt tässä tunnustan heti olevani laiska äiti sen suhteen, joten en ole kestoillut ollenkaan. Toinen syy, miksi en kestoillut on se, että minusta näyttää siltä, ettei vaipat ole niin mukavat liikkumiseen pienen päällä (koppuraisemmat ja siten hankalat liikkua). Korjatkaapa jos/kun olen väärässä, tämä kun perustuu ihan mututuntumaan :-)

Tommi K
Isyyspakkaus

On ne kestot vähän jäykemmät ja isommat jalkovälistä. Kyllä sen huomaa, kun tytölle laittaa kertiksen, että lapsi on puolet pienempi ja kulkee vähemmän jalat harallaan :D

Piipo79

ok, no olin mä sitten oikein ajatellut sen. Kertakäyttöisistäkin vaipoista tykkään käyttää sellaisa, mitkä istuvat hyvin päällä (esim. Muumivaipat on tönkköjä, Liberon housuvaipat ihan tosi tosi hyviä, Pampersin ei-housuvaipat jne). Mut joo, kyllä se laiskuus oli täällä suurin syy.... :-)

Mimosa.. (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/mimosan-mietteita

Meillä kestovaippailu otti takapakkia sen takia, ettei saatu/ehditty/pystytty pukee niitä pojan päälle. Poika on oppinut ryömimään ja kiipeilemään, harjottelee kovasti konttaamista, joten vaipanvaihto on sellasta appelua. Siirryttiin käyttää kertakäyttösiä housuvaippoja, kun ne saa kiskottua kaikista nopeimmiten jalkaan, kun kaverilla on niin hirveä kiire.Toiveena olis, että poika "rauhottus" joskus sen verran, että pystyisi jatkamaan kestovaippailua.Niin ja kestovaipoista ja päiväkodista: käytännöt vaihtelee päiväkodin mukaan. Suosittelen keskustelemaan oman ryhmän hoitajien kanssa mitä mieltä he ovat. Ja voi vaikka ehdottaa, että alkuun kokeillaan niiden käyttöä ja jos henkilökunta kokee sen liian vaikeeks/hankalaks, niin voi siirtyä kertakäyttösiin. Parasta antaa hyvät informaatiot kestovaipoista, koska luulen, että monet hoitajat saattaa olla niiden suhteen aika skeptisiä tai tietämättömiä (ja esim. ajatella niitten käyttämistä hankalempana kuin se oikeesti on).

Pyryharakka (Ei varmistettu)

Luulenpa, että ongelma on nyt täytteissä :) Onko vaippa ihan ylitäynnä vai millaista täytettä taskussa on imuna? Sekin vähän ratkaisee missä järjestyksessä imut on. Kokeilkaapa vaikka perus harsoa ja siihen joku lisäimu alle. Harsonkin voi taittaa ihan vaan puoliksi ja siitä taittelee haluamansa leveydeltä. Imun olisi hyvä olla laidasta lautaan, mutta ei niin paksusti, että tulee kuperaksi. Mieluummin saa jäädä kouruksi :)

Meillä on pyörinyt yli 14 vuotta kestovaippapyykki ja kahdeksalla lapsella on kestoiltu. Voit laittaa vaikka sähköpostia, kun minä en ehkä muista käydä täällä katsomassa ;)

Sen olen sanonut "urani" aikana, että stressiä ei kannata ottaa, mutta ei kannata heittää pyyhettä kehään heti kun vastustaa. Ohivuotoja tulee kaikentyyppisillä vaipoilla joskus. Ei ole sellaista vaippaa vielä meillä käynyt (kertistä eikä kestoa) joka ei joskus falskais :)

Tsemppiä!

Tommi K
Isyyspakkaus

No siinä on sitten jo kokemusta, että tietää mistä puhuu :) Kyllä varmasti täytteissä(kin) on vikaa, ja niitä käytetään miten milloinkin, ristiin rastiin, ja osa lisäimuista on aika kovia ja leveitä koppuroita. Ehkä mä tarvitsisin vaan jonkun tukiopettajan, joka seuraisi vieressä, mikä menee pieleen :)

punanen (Ei varmistettu)

Meillä on tyttöstä pissatettu ja kakatettu alusta asti aina vaipanvaihdon yhteydessä, aluksi altaan päällä, sittemmin potalla. Nyt 1v3kk iässä tulee päiviä, jolloin päivät molemmat/kaikki kakat tulee pottaan ja niitä päiviä jolloin pyykkikoppaan tipahtaa kolmekin kakkavaippaa. Aika paljon on varmasti kiinni suolen toimintatahdista, jos kaikki tulee kerralla eikä ehdittäisi potalle, voisi sama ongelma olla meillä. Nyt lennetään kotona ollessa potalle ensimmäisestä pierusta ja hyvällä tuurilla saadaan kaikki pottaan. Samoin tiedetään että aamulla on paras mennä rivakasti potalle ja lounaan jälkeen myös jos haluaa kakkapyykkiä välttää.
Täytteen vähentäminen kuulosti hyvälle idealle sen suhteen jos haluaa että vaippaan mahtuu enempi kakkaa. Samoin tarkistaa että ovat tarpeeksi napakalla. Meillä tyttöselle saa aina laittaa tarrat vinoon tai nepeistä vyötärön tiukemmalle kuin reidet.
Tarrat on menneet ihan saman näköisistä (ainakin kolmannella käyttäjällä) olevista vaipoista huonoksi, jos ei ole bodyä päällä, laitetaan vauvojen pikkarit päälle. Niitä on kertynyt sukulaisilta tulleista vaatekasseista useammat.

ukonlintu (Ei varmistettu)

Tarhaan sanotte, että muita vaippoja ei ole. Paha niiden on kertiksiä pakkotaakaan ostamaan... Viette valmiit vaipat täytettynä tarhaan, pul-pussin likaisille ja aina iltapäivällä viette likaiset vaipat pois. Kakan pönttöön kippaminen on jo iso plussa.

Rouva kun on niin kätevä ompeluissa, niin printtaa kestovaippainfon sivuilta kaavan ja ompelee itse teille uusia nepparivaippoja. Tarvikkeita saa nettikaupoista. Meillä esikoisen kohdalla jouduttiin tarrallisista luopumaan, kun availi päikkäreillä niitä. Kam- nepparit on sen verran tiukkoja, et niitä ei lapsi ite saa auki, kuin tosi isona.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikös noin fiksu tyttö osaa jo kohta tehdä tarpeensa Pottaan, no ainakin päiväkodissa oppii.

Tommi K
Isyyspakkaus

Sitä mekin toivomme.

JohannaMS (Ei varmistettu)

Mulla iski kuvista silmään että vaipat on aika halvan ja kulahtaneen näkösiä, esim tuo halpis babyland. Kyllä laatu auttaa kummasti. Itse olen vallan panostanut ja ostanut laadukkaita kotimaisia ja lähinnä uutena tai vähän käytettynä. Ja ei ole falskausongelmia, vaikka poika tekee niin hirveitä jättisontia ettei kertseillä olis mitään saumaa. Muutama näitä kiinanihmeitä on ja kyllähän ne falskaa herkemmin kun materiaalit ja laatu on mitä on. Ja jos on ihan kulahtanu jo niin ei se mitään enää pidä, ei vaate ole ikuinen mikään. Jos rahan menoa miettii niin kertakäyttöisiin menee aina rutkasti enemmän vaikka vertailuna olisi miten kallis uusi ylimitoitettu kestovarasto.

Pages

Kommentoi