On taas sadonkorjuun aika: vadelmat, kurkut, tomaatit ja kesäkurpitsat kypsyvät

Puutarhamökin pääsatokausi on alkanut.

Pensaat notkuvat vadelmaa.

Marjoja ei ole aivan yhtä runsaasti kuin viime vuonna, mutta on Rouva ehtinyt keittää niistä jo vähän hilloakin. Vadelmien lisäksi hän on kerännyt myös useamman litran valkoherukoita, jotka hän on paseerannut pakkaseen ja keittänyt mäskit mehuksi.

Kasvihuonekurkut ovat tomaattien lisäksi erittäin palkitsevia kasvatettavia kasvihuoneessa. Femspot-lajikkeen sato on runsas ja kurkku hyvin helppohoitoinen, jos vaan siihen ei iske vihannespunkki, joka käytännössä tuhoaa kasvin. Kurkut pitää vaan muistaa kerätä ajoissa, sillä ne kasvavat helposti liian suuriksi, jopa kiloisiksi, mutta muuttuvat samalla puiseviksi.

Kurkkuja on saatu nauttia parin viikon ajan. Toissapäivän vein kotiin neljä isoa kurkkua, ja parissa päivässä on kypsynyt saman verran.

Kesäkurpitsamme ei ole parina vuonna oikein onnistunut, mutta tänä vuonna se näyttää satoisalta. Kesäkurpitsaakin on saatu parin viikon ajan.

Avomaankurkut ovat alkaneet kypsyä vasta viikko sitten, ja ne on syöty tähän asti sellaisenaan (ja kasvihuonekurkkuja puolestaan säilötty chilikurkuiksi), mutta niistä riittää varmasti myös säilöttäväksi, kun suurin sato alkaa kypsyä. Lajikkeeltaan se on Conny.

Kasvihuoneen puolella tomaattien satokausi on parhaimmillaan.

Keltaiset Yellow Submarine -tomaatit alkoivat kypsyä jo pari viikkoa sitten.

Nyt on jo oranssien ja supermakeiden Sungold-tomaattien aika.

Viimeisenä alkavat kypsyä punaiset lajikkeet, joita kasvihuoneessamme ovat Zuckertraube, Rosella, Black Cherry ja Gardener’s Delight.

Seuraavaksi odotamme papusatoa, joka oli viime kesänä varsinainen yllättäjä ja pääsi kerralla yhdeksi suosikeistamme! Myös perunaa pääsee pian nostamaan. Pienet maistiaiset saimme jo viikko sitten, mutta jätimme mukulat yhä kasvamaan.

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (2)
  1. Onko tarvinnut paljonkin kastella tänä kesänä?

    1. Tommi Koivisto
      4.8.2021, 20:23

      Tosi paljon, joka toinen päivä on pitänyt kastella ihan kunnolla. Se on jotenkin niin turhan tuntuista hommaa, kun normaalisti kuitenkin pitäisi sataa vähän väliä 😄

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *