Sähköhammasharjan paluu

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Oral-B

Kerroin jo aiemmin, että sain Oral-B:ltä testattavaksi uuden Oral-B Pro 7000 -sähköhammasharjan.

Olen ollut viimeksi kosketuksissa sähköhammasharjan kanssa joskus 1990-luvun alkupuolella, ja silloin harjassa oli kaksi ominaisuutta: tärinä ja surina. Asentoja oli on ja off. Harja taisi sittemmin mennä rikki eikä uutta suristinta tullut hankittua.

Joskus kauan sitten harkitsin kyllä uuden ostamista, mutta joku – kuka lieneekään – opasti, että käsin harjaamalla saa yhtä puhdasta jälkeä. No, tutkimusten mukaan ei saa, vaan käsiharjan kerrotaan poistavan plakkia keskimäärin vain puolet siitä mitä sähköharja.

Nyt olen siis päässyt jälleen kokeilemaan, miltä sähköhammasharjaus tuntuu.

IMG_2466 (2).jpg

Ovathan harjat ehtineet kehittyä sitten viime näkemän. Nyt tärinän ja surinan lisäksi tarjolla on CrossActionia, edestakaista ja pyörivää sykettä, erilaisia harjausasetuksia, paineentunnistusta ja BlueTooth-yhteys.

Siis mitä?

Oral-B CrossAction -harjapäässä harjakset ovat 16 asteen kulmassa, joten ne peittävät hampaan pinnasta kerralla 30 prosenttia enemmän. Harjan edestakainen ja pyörivä syke poistavat plakkia tehokkaammin. Harjaukseen voi myös valita sopivan asetuksen kuudesta mahdollisesta: päivittäinen puhdistus, syväpuhdistus, pehmeä, kiillottava ja ikeniä hoitava asetus sekä kielenpuhdistus. Paineentunnistus varoittaa siitä, jos painaa liian kovaa.

Sitä olisikin tarvittu silloin nuorempana, kun onnistuin vaurioittamaan ikeniäni liian voimakkaalla harjaamisella.

IMG_2469 (2).jpg

Erityisen kiinnostava on kuitenkin hammasharjan Bluetooth-yhteys. Tämä tarkoittaa sitä, että hammasharja yhdistyy langattomasti mobiililaitteeseen, johon asennettava sovellus sekä ohjaa hampaiden harjaamisessa että kerää harjauskerroista statistiikkaa. Puhelinta ei edes tarvitse jaksaa kaivaa joka kerta esiin, sillä harja säilyttää tiedot jopa kahdestakymmenestä harjauksesta, ja ne voi synkronoida sovellukseen jonain toisena päivänä. Niin, ja osaapa applikaatio muistuttaa myös siitä, kun on aika vaihtaa harjaspää.

IMG_3612.png

Jatkan harjan testailua ja kerron kokemuksistani myöhemmin. Ja sitten minulla saattaisi olla jokin yllätys myös teille! Palataan asiaan.

 

Postaus on osa Oral-B:n kaupallista kampanjaa.

Kommentit (4)
  1. Paluuta entiseen ei ole. Et voi pestä enää käsiharjalla, kun käytät tätä 🙂

  2. hammaslääketieteen kandidaatti
    27.10.2014, 06:03

    Korjaus: manuaalisella (”tavallisella”) hammasharjalla saa yhtä hyvää jälkeä kuin sähköhammasharjalla, kyse on enemmänkin tehosta. Manuaalisella pitää harjata tutkimusten mukaan 8 min, jotta saa saman tuloksen kuin sähköhammasharjalla 2 minuutissa. Ja kuka muka harjaa hampaitaan 8 min, kun suomalaisten on vaikeaa harjata hampaitaan edes se kerran päivässä? 😀

    1. Hei, hyvä täsmennys! Ja wau, en tiennytkään, että se ero on noin iso!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *