Salailusta ja peittelystä

Isyyspakkaus

Tiedättekö muuten, mikä on isälle kaikkein vaikeinta raskaudessa? 

No se alkuvaihe, kun asiaa pitää peitellä ja piilotella, vaikka tekisi mieli HUUTAA KOKO MAAILMALLE, ETTÄ ARVATKAAPA KETKÄ TÄÄLLÄ ON RASKAANA!

Niin, Rouvahan oli pieniin päin jo näihin aikoihin viime syksynä.

Pitkään siitä ei tiennytkään kuin pari ihmistä (tai itse asiassa saatoin "vahingossa" lipsauttaa parille muullekin), mutta esimerkiksi omille vanhemillemme paljastimme asian vasta juuri ennen joulua - sen jälkeen kun olimme ensin kertoneet asiasta tytölle.

Rouva oli kertonut työkavereilleen jo hieman aiemmin, mikä helpotti vaikkapa pikkujouluja, kun ei tarvinnut teeskennellä alkoholittomuutta siksi, että "on kipeä" tai "on menossa seuraavana päivänä johonkin" tai "jotain".

Viime syksynä meillä oli sen verran vähän juhlia tai illallisia muun kuin oman perheen kanssa, että kovin suurta ongelmaa Rouvan tilan peittely ei tuottanut. Yksi ilta jäi kuitenkin mieleen, ja se oli lokakuinen illallinen WTD-Natan luona.

Rouva ei halunnut vielä paljastaa uutista, joten sovimme, että yritän vaivihkaa vaihtaa laseja, tai jotain, kun Nata katsoo muualle.

Tai jotain, huhheijaa. Nata oli varannut illalliselle hyvät juomat, muun muassa vuoden 2004 portviiniä. Rouva maistoi juomia sen verran, että lasi kävi huulilla, mutta käytännössä siis joka kerta, kun Nata käänsi selkänsä, tempaisin Rouvan lasin omille huulilleni ja otin hörpyn. Ja huppeliskeikkaa, miten käykään, kun uhrautuu juomaan kahden ihmisen juomat.

Olin varma, että Nata näki touhuni ja ajatteli, että sielläpä on janoinen illallisvieras, kun ei omat juomat riitä.

Mutta ei! Sitten kun lopulta kerroimme Natalle tilanteesta, kysyimme suoraan, huomasiko hän sinä iltana, että join ruokajuomat kaksin käsin. Nata kuitenkin vakuutti, ettei ollut huomannut yhtään mitään.

Olen aivan kamalan huono pitämään salaisuuksia, joten kylläpä helpotti, kun siitä sai alkaa kertoa. Joulun jälkeen siitä tiesi jo lähipiiri, ja helmikuun alussa sain vihdoin kertoa siitä myös blogissa.

Pitkään asiasta ei ole ollut enää epäselvyyttä, eikä pitkään ole enää jäljellä. Alle kaksi kuukautta laskettuun aikaan. Alle kaksi viikkoa äitiysvapaan alkuun. Ihan tosi jännää.

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Hihi naurattaa tuo sun rouvan lasien tyhjentäminen! Onneksi oli tarjolla vaan viinejä, eikä mitään vahvempaa! Kyllä te miehetkin uhrautumaan joudutte!

Tommi K
Isyyspakkaus

Todella! Onneksi ei ollut vaikkapa rapukestit tai venäläinen vodkaillallinen :D Olisi voinut olla vaikeampi myös toteuttaa tuo salajuopottelu.

Enfant Terrible

Tuo on niin tuttu tunne! Itse sain itseasiassa tietää raskaudestani samana päivänä, kun kerroit täällä blogin puolella raskaudesta! Juuri samalla viikolla ystäväni piti pienet kotibileiden tapaiset, joihin olin luvannut mennä - kerroin kyseiselle ystävälleni heti ja menin muuten alkoholittoman oluen voimalla. Ainoa, että join sitä liikaa ja mulle tuli IHAN karsee olo siitä, ja luulen että muut bileissä olijat miettivät minun vaan juoneen liikaa kun lähdin yhdeltätoista kotiin :D 

Huomenna on kasassa tasan 15viikkoa ja lähipiiri onneksi tietää jo, mutta virallisesti ei olla vielä tultu ulos kaapista tämän pienokaisen suhteen :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Onnea sinnekin! Onhan siinä kaappiraskaudessa oma hauska puolensakin, kun voi hymyillä salaperäisesti itsekseen ja tietää vain itse syyn sille. Ja sitten jossain vaiheessa voi alkaa tiputtelemaan pieniä vihjeitä ja katsoaa, hoksaako joku.

Mutta aika suoraan asia pitää kyllä kertoa monille - ja ehkä jopa vääntää vähän rautalangasta. Mäkin kerroin yhdelle työkaverilleni, että ajattelin pitää kesällä vähän isyysvapaata. Hän kysyi ensin, onko minulla siis isyysvapaita pitämättä. Eikä hän ymmärtänyt ensin edes silloin mistä on kyse, kun vastasin 'ei'. :)

Enfant Terrible

Onhan siinä kyllä! Kun kantaa sitä suurta ja rakasta salaisuutta (ihan kirjaimellisestikin, heh) sisällään ja tekisi mieli huutaa ihan kaikille, mutta sitten hetken ajan kuitenkin pitää se vielä itsellään - varsinkin kun alkuraskaudessa kaikki tuntuu niin hauraalta. 

Näitä rautalanka tilanteita on näemmä myös noin päin! Viime lauantaina olin syntymäpäivillä, jossa puolituttu huuteli kovaan ääneen muiden kuullen "NOH JOKO TEILLE ON TULOSSA, KUN ET SÄ JUOKKAAN MITÄÄN!!!" siinä yrität ympäripyöreesti vastata jotain ja toisella vaan huuto jatkuu. Teki muuten mieli mätkäistä jossain vaiheessa tyyppiä limsapullolla päähän ja pitää pieni puhuttelu aiheesta "älä koskaan kysele keneltäkään tuollaisia asioista, ellei se ihminen itse ota sitä puheeksi". 

MarjaH (Ei varmistettu)

Mä tein positiivisen raskaustestin kaverin "Juodaan karonkkaviinat pois" -bileiden aamuna. Ratkaisu: liikkeelle autolla (muutenkin ihan normaalia mulle) ja lapsi mukaan. Kukaan ei ainakaan suuresti ihmetellyt cola-tölkkiäni. Lapsellakin oli kivaa, siellä oli hänellekin samanikäistä seuraa. (Nimestään huolimatta juhlat olivat ihan sivistyneet pippalot)

Ensi viikolla alkaa äitiysloma!

Tommi K
Isyyspakkaus

Meillähän ei ole sitä autoa eli sitä korttia ei ole. Hauskaa äitiyslom... VAPAATA sinne! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse olen lähes absolutisti, todella harvoin juon mitään alkoholipitoista. Ja ihan joka välissä joku on vääntämässä ja kyselemässä, olenko raskaana. Raskasta. Friman pikkujouluissa täytyy se yksi pakollinen siideri juoda niin, että kaikki varmasti näkevät, että EN OLE RASKAANA.

Tsemppiä teille viime metreille!

Tommi K
Isyyspakkaus

Ihmiset on kyllä kovin ajattelemattomia. Omassa päässään saa toki ajatella kaikenlaista, mutta tämän asian tiedustelu on kyllä aika tahditonta.

T-100
(G)ROUND ZERO

Minä tein hätäpäissäni itsestäni alkoholiongelmaisen raskautta salatessani. Sepitin hätäpäissäni, että kesän festarit meni niin överiksi, etten ole sen jälkeen juonut pisaraakaan. Sittemmin hätävalheeni nielleet ovat (toivottavasti ainakin) ymmärtäneet mistä kiikasti.

Tommi K
Isyyspakkaus

Apua :D

Nata - White Trash Disease

hahahahah janoinen faija! mä kelasin vaa et onpa tommi huppelissa ja kaadoin lisää, myös itselleni tietty :D :D 

Oili / Ajatuksia Saksasta (Ei varmistettu) http://ajatuksiasaksasta.blogspot.com

Aihihihi mä siis niin näen tämän tilanteen sieluni silmin! Ihan kuin jostain komediasta!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä muakin tilanne vähän nauratti itsekseni :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ja mä tietysti pelkäsin, että Satun lasi täyttyy sitä mukaa, kun se tyhjenee :D Näin ei onneksi käynyt.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mua on ennenkin kiinnostanut että Rouva ei ilmeisesti välttele pehmeitä juustoja eikä kypsentämätöntä lihaa raskausaikanaan?
Pienihän se infektioriski toki on, olen monesti miettinyt että itse olin turhan hysteerinen syömisteni suhteen raskauksieni aikana.

Tommi K
Isyyspakkaus

Juustoista tsekataan pastörointi, ja pastöroimattomia juustoja Rouva ei syö, sillä niissä listerioosiriski on suurempi. Pastöroituja pehmeitä juustoja hän kyllä syö. Mutta mitenkäs tuo kypsentämätön liha? Mä en nyt ihan heti keksi, mistä lihasta on kyse, sillä Rouva syö muutenkin aika vähän liharuokia ja silloin kun sitä on, se on joko jauhelihaa tai pitkään haudutettua ruhonosaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Aivan oikein minusta Rouva toimii!
Tossa Natan blogijutussa oli kuva mediumiksi paistetusta lihasta, tai minun puhelimen näytöllä se näytti sellaiselta. Siksi luulin sitä raa'aksi.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ahaa, tarkoitit sitä! Joo, Rouva ei pidä mediumiksi jätetystä lihasta normaalistikaan, joten hän pyysi Nataa kypsentämään oman lihansa kypsemmäksi. Kuvan annos on omani.

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Meillä myös salassapitäminen oli hankalaa, kun itse poltin silloin ja hetihän ihmiset tietää, että jotain on nyt meneillään kun en polttanutkaan. Molemmille kolmas lapsi, ensimmäinen yhteinen ja yhdessäoloa tulee vasta kaksi vuotta ja tyttö jo 8kk :D itsekkään oikein osannut asennoitua, saati sitten kertoa ihmisille, varsinkaan omille vanhemmille. Mieheni ei uskaltanut kertoa vanhemmilleen pitkään aikaan, koska häntä jännitti saman verran kun piti esikoisestaan kertoa, koska oli itsekkin vasta alle 18 silloin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuo on kyllä aika helppo havaita, joo :)

Taitai (Ei varmistettu)

Meillä esikoista odottaessa oli vastaavassa vaiheessa raskautta opiskelijajärjestön vuosijuhlat, vikat sellaiset ja molemmille toki tilattu alkoholillinen menu. Mies teki urheasti osansa (ja sitten tais joltain kaverin mieheltä löytyä vielä jotain ekstraakin vessareissuilla) ja lopputulos oli ettei todella päästy jatkoille asti. Mutta säilyi piilossa :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Huh... :D

Kommentoi