Särkänniemi: Tyttösen TOP 5 ja isin Hype-huudahdus

Tampereen-matkamme pääkohde oli Särkänniemi, ja varasimmekin sille kokonaisen päivän. Vaikka kävimme pari vuotta sitten pyörähtämässä huvipuistossa ja kävin jopa yhdessä laitteessa, edellisestä varsinaisesta Särkänniemen-retkestäni on jo niin pitkä aika, etten edes muista, milloin se oli. Todennäköisesti viime vuosituhannella.

IMG_9348.jpg

Nyt päätin viedä 5-vuotiaani katsomaan, millaisia laitteita täältä ”Tampereen Lintsiltä” löytyy. (*)

Tytön pituus on vielä reilusti alle 120 cm, joten kaikkein hurjimpiin laitteisiin hän ei päässyt. Pienten lasten laitteista kävimme kokeilemassa paria, mutta vauhdikkaampien laitteiden makuun päässyt lapsi kaipaa jo vähän enemmän kuin hissukseen pientä ympyrää köröttelevää autoa.

IMG_9302.jpg

Mietinkin, että juuri tämän ikäiselle ja kokoiselle huvipuistot ovat vähän hankalia paikkoja, sillä kaikkein pienimmille tarkoitetut laitteet ovat jo aivan liian lapsellisia ja moniin laitteisiin, joissa olisi kiva käydä, ei riitä pituus. Mutta sopivia laitteita kyllä löytyi silti sen verran, että tekemistä riitti koko päiväksi!

Ja 5-vuotiaamme mielestä Särkänniemen TOP 5 oli seuraava:

1. Tukkijoki

IMG_9448.jpg

Välittyykö tästä kuvasta se, miten märkä olen? Tytölle oli onneksi mukana kuoritakki, ja suojelin häntä muutenkin pahimmalta kastumiselta – ja otin samalla itse vastaan kaikki roiskeet.

IMG_9440.jpg

Ja myönnetäänpäs myös sitten sekin, etten ollut eläissäni käynyt aiemmin Tukkijoessa tai missään vastaavassa laitteessa. Ajatus vaatteiden kastumisesta ei ole vain viehättänyt. Mutta hauskaahan se oli, ja tytön mielestä koko puiston paras laite! Voi niitä riemunkiljahduksia ja nauruja, kyllä ne olivat tämän kastumisen arvoiset.

2. Troika

Troika oli varmasti hurjin laite, johon tyttö on tähän mennessä päässyt. Korkealle ilmaan nousevat ja vinhasti kieppuvat vaunut olivat niin hauskat, että niihin piti päästä vielä toisenkin kerran. Äitiä hirvitti katsella vierestä.

IMG_9331.jpg

3. Majakka

Äidistä puheen ollen: hän kun ei pidä mistään pyörivistä laitteista, saimme hänet houkuteltua tytön seuraksi Majakkaan, joka pomppii vain pystysuunnassa. Arvatkaa kuka huusi eniten kaikista laitteessa istuvista tyypeistä.

IMG_9385.jpg

4. Angry Birds -seikkailurata

Kuvittele mielessäsi leikkipuiston kiipeilyteline ja kerro se noin 25:llä.

IMG_9368.jpg

On portaita, putkiloita ja liukuja. Ja todella hyvät mahdollisuudet kadottaa lapsi, vaikka seisoisi itse vieressä.

IMG_9356.jpg

5. Hattara

Hattara kuuluu huvipuistoon, ei sille mitään voi, ja se on myös yksi ensimmäisistä kysymyksistä, jos edes puhutaan mistään huvipuistoreissusta: ”Saanko sitten hattaran.” Eihän se hyväksi hampaille ole, mutta sokeria yhdessä hattarassa on kuitenkin vähemmän kuin pienessä pullollisessa limsaa.

IMG_9530.jpg

* * *

Kävimme välissä tutustumassa myös Koiramäkeen, joka sijaitsee heti Särkänniemen huvipuistoalueen ulkopuolella.

IMG_9414.jpg

Koiramäki ei ole meille vielä tuttu kirjoista, ja olemme lukeneet Mauri Kunnaksen teoksista vasta Koirien Kalevalaa ja Kaikkien Aikojen Avaruuskirjaa.

IMG_9389.jpg

Koiramäki on kuitenkin todella suloinen alue, johon on rakennettu sekä vanhan suomalaisen pikkukaupungin puutalokeskusta että punamultainen maalaisidylli. Maatilalla on myös ihan oikeita eläimiä paijattavana ja mahdollisuus ratsastaa ponilla.

IMG_9399.jpgIMG_9421.jpg

Suurimman suosion Koiramäen kohteista sai Kreivi Drakkulan linna: monikerroksinen pompputalo liukumäkineen ja pallotykkeineen.

IMG_9401.jpg

* * *

Pääsi poikanenkin kokeilemaan laitteita vielä ennen lähtöämme, kun olimme jo kastuneet Tukkijoessa.

IMG_9491.jpg

Angry Birds Ride sopi aivan pienillekin ja hypytti mukavasti.

IMG_9464.jpg

Ajoin jälkeen poika taputti käsiään. Taisi olla siis mieleen.

IMG_9480.jpg

Myös viereinen Pikku Hinaaja oli hauska keinuva ja pyörivä laiva, joka nauratti pientä.

IMG_9510.jpg

* * *

Entäpä isi, pääsikö hän mihinkään isojen poikien laitteisiin?

IMG_9258.jpg

Jo vain! Kun muu perhe jäi syömään Näsinneulan juuren Neulaseen välipalaa, karkasin omille teilleni ja ehdin käydä kahdessa laitteessa.

Näistä ensimmäinen oli Tornado. Pitkä ja hurja vuoristorata-ajelu, jossa jalat roikkuvat ilmassa. Kyyti oli juuri niin hauskaa, miltä näyttääkin!

IMG_9291.jpg

Koska Tornadoon pääsi jonottamatta, ehdin jonottaa vielä kesän uutuuslaitteeseen, Hypeen.

Hype on ylimmässä kuvassa näkyvä oranssi vuoristorata. Laite on Särkänniemen korkein ja nopein laite ikinä, ja se kulkee jopa 100 km/h. Ja olipahan aika hauska vekotin! Taisin jopa päästää suustani jonkin spontaanin huudahduksen, kun vaunu syöksyi suoraan alaspäin kovempaa kuin vapaassa pudotuksessa. Kai.

Jos aikaa olisi ollut vielä toiseen jonotukseen, olisin käynyt samassa kuvassa näkyvässä toisessa laitteessa, X:ssä. Se on massiivinen heiluri joka tekee täyden ympyrän ja laittaa matkustajat ylösalaisin. Ensi kerralla sitten.

Ja sitten vaan lapset kotiin kasvamaan ja takaisin Särkänniemeen, kun tyttönen on saavuttanut 120 cm:n pituuden! Saas nähdä, onko poika metrin mittainen ennen sitä.

(*) Särkänniemen elämyspassit saatu Särkänniemeltä

perhe matkat vanhemmuus lapset
Kommentit (4)
  1. Meillä oli vähän toiste päin – molemmat lapsukaiset Särkänniemi/Lintsi-ikäisinä huimasti ikäisiään pidempiä ja noihin min. 120cm-häkkyröihin olisivat pääseet jo 4 vuotiaina. Siinä sai suu vaahdossa keksiä syitä miksi ei voikaan vaikka on tarpeeksi pitkä (itse kauhuissani kaikista vempaimista..).

     

    1. 😀 Toivon kyllä jotain kasvupyrähdystä. Olisi kovin kiva päästä vähän nopeammin isompien laitteisiin…

  2. Meillä vähän samat havainnot pituuden puolesta! Eikä pelkästään huvipuistoossa vaan myös kiipeilypaikoissa. Korkeessa tyttö veti radat läpi liian helposti ja itkeskeli kun ei päässyt isin ja kummipojan kanssa latvaradoille. Hänen mukaansa alemmat radat olivat vauvaratoja 🙂 Ehkä vaan helpompi skipata ja mennä sitten uudelleen kun pituus riittää! 

    1. Korkee meillä onkin jäänyt tänä kesänä käymättä. Vielä toki ehtii, ja siellähän se on mökin suunnalla sekin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *