Satu taikasauvoista

Isyyspakkaus

Olipa kerran pieni tyttö, joka halusi oman taikasauvan. Eikä mitä tahansa taikasauvaa, vaan juuri sen, joka kimalteli vaatekaupan kassalla samassa pakkauksessa kauniin kruunun kanssa. Tytön isä ei kuitenkaan halunnut ostaa taikasauvaa, ja he palasivat kotiin pelkkien hiuslenkkien ja -pinnien kanssa.

Tämä jäi painamaan pienen tytön mieltä, ja hän haaveili omasta taikasauvasta päivittäin.

Kun pieni tyttö otti taikasauvan puheeksi jo viidennen kerran, hänen neuvokas isänsä keksi jotain: "Entäpä jos menisimmekin jonain päivänä askarteluliikkeeseen ostamaan taikasauvatarvikkeita ja tekisimme itse juuri sellaiset taikasauvat kuin haluamme!"

Pieni tyttö hyväksyi ehdotuksen ja odotti kuumeisesti retkeä askarteluliikkeeseen. Hän suunnitteli, miten hän ostaisi sieltä timantteja: pinkkejä, punaisia, sinisiä ja sydämen muotoisia.

Päivät kuluivat aivan liian hitaasti, mutta viimein isä löysi sopivan päivän retkelle.

Pieni tyttö oli pökertyä onnesta nähdessään kaikki ne timantit, joita kaupassa oli tarjolla.

Kimalleliimojen valinta oli vähintään yhtä vaikeaa kuin timanttien.

Kaupan hyllystä löytyi puisia sydäntaikasauvoja, jotka pieni tyttö ja isä maalasivat askartelumaalilla valkoisiksi.

Toisena päivänä, maalin kuivuttua, isä kaivoi esiin kiiltoliimat: punaista, kultaa ja sinistä, ja taikasauvat koristeltiin niillä yhteisvoimin.

Varsinainen kohokohta oli, kun pieni tyttö pääsi liimaamaan taikasauvaan kallisarvoisia timanttejaan.

Viimeisten kiiltoliimakoristeiden lisäämisen jälkeen taikasauvat olivat valmiit. Ja niin pieni tyttö sai neuvokkaan isän ansiosta yhden taikasauvan sijaan viisi taikasauvaa, jotka olivat huomattavasti vaatekaupan taikasauvaa hienompia.

Ja niin he elävät edelleen onnellisina taikasauvojensa kanssa, ja isä pohtii, mitä seuraavaksi askarreltaisiin.

Sen pituinen se.

Kommentit

Piipo79

Meilläkin askarrellaan jos vaikka mitä viikoittain! Yksi hauska idea on muuten aarrearkku (tehtiin maalaamalla kenkälaatikko ensin halutunlaiseksi ja sitten tarroilla koristellen), kannen kahva askarreltiin helmistä, jotka pujoteltiin sellaiseen karvaiseen rautalankaan (en muista niiden nimeä), joiden päät sai pahvin läpi ja kieputettua kannen takapuolelle kiinni. Ainoa mitä olen huomannut askarteluliikkeissä usein vierailevana, että tarvikkeisiin saa kyllä uppoamaan pitkän pennin ja tuotoksista tulee moninverroin kalliimpia kuin kaupasta hankittujen! Ei ihme että usein varmaan tyytyy ostamaan valmiina.

Hanna R.

Voi tämä kuulostaa ihanalta! Mäkin haluan askarrella aarrearkun! <3

Tommi K
Isyyspakkaus

Hanna, sä voi tulla meille askartelemaan yhdessä tytön kanssa! ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ja kiitos sulle tästä ideasta! Ottaen huomioon, miten paljon olen itse askarrellut skidinä, olen uskomattoman huono keksimään, mitä sitä voisikaan tehdä... Maitopurkkitaloja... talouspaperirullalinnoja... Joo!

Piipo79

Vessapaperirullakiikarit. Talouspaperirullakaukoputki. Meillä on näitä monia. Leikitään merirosvoa :-)

Vierailija (Ei varmistettu)

Joku tuolla alempana jo vinkkasikin jostakin askartelusivustosta, myös Facebookin Lasten kanssa askartelevan ideapankki -ryhmästä löytänee ideoita ja inspiraatiota askarteluun :)

Kati Aviron (Ei varmistettu) http://piilomajassa.wordpress.com

En ikinä unohda miten pyysin isältä rumpuja (olin n. 5-6- vuotias) ja isä sai idean: tehtiin yhdessä mulle rummut Oboy -kaakaopurkeista. Palikat tehtiin jostakin kepeistä, joiden päihin isä uhrasi vanhat nahkahanskansa. Leikattiin sormiosat, täytettiin ne pumpulilla ja pantiin rumpupalikoiden päähän kiinni.

iii (Ei varmistettu)

Ihana isi ja tyttö!

Aunty Dev (Ei varmistettu)

Minä olen täältä hakenut vaikka ja mitä askarteluvinkkejä joskus kouluavustajana työskennellessäni ja lasteni kanssa askartelua suunnitellessa...
http://www.enchantedlearning.com/crafts/

TuijaJ (Ei varmistettu)

Tässä yksi kivannäköinen askartelu, joka itselläni on ollut jo jonkin aikaa kirjanmerkeissä: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/06/10/kesaformulat

Luulen, että meidän 3,5-vuotias neiti ainakin olisi innoissaan :)

Ihana postaus! Askarteluideoita kannattaa etsiä Pinterestistä, siellä on vaikka mitä.

Salallaa (Ei varmistettu)

Samaa paikka olisin itsekin vinkannut, ihan tulvillaan kaikkea mahdollista.

Tuulis (Ei varmistettu)

Yksi askarteluidea, joka tuli mieleen, on itse tuunattu paita/mekko/leggarit. Joku vaalea perusvaate, lapselle pari arkkia tätä http://www.hobbypoint.fi/hot_fix_efektiarkit, jonka saa itse leikata timanteiksi, jotka isi silittää kiinni. Lisäksi voi ostaa jonkun kangastussin, jolla voi jatkaa koristelua.

möttis (Ei varmistettu)

Täytyy vinkata, kun maantieteellisesti melko lähellä asutte, että Espoon kierrätyskeskuksessa oli ainakin pari vuotta sitten pienen askartelukaupan kokoinen nurkka kaikkea kierrätykseen tuotua, tarkasti eroteltua pikkusälää jotka sopii niin ison kuin pienen askartelijan töihin. Siis purkkikaupalla vaatteista eroteltuja nappeja, paljetteja, hakasia, rikkimenneiden korujen helmiä ja kiinnityshakasia, vetoketjuja, nuppeja, pieniä kankaanpalasia, hapsunauhoja, pieniä kangaspalasia, lasikiviä, korkkeja, muotteja, puupalikoita yms. Oikeastaan niin paljon kaikkea, ettei sieltä oikeasta askartelukaupasta tarvitsisi kuin sakset ja liimaa!

Ja askarteluohjeiden aarreaittahan on Pinterest! Katsoin äsken hakusanoilla ''easy crafts for toddlers'' ja tuli heti pari ideaa kotiinkin! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Perunalaatikosta saa tuunattua ison aarrelaatikon.

Vanhoista laseista saa tehtyä vaikka Frozen-lasit, kun ostaa "uunilakkaa".

http://mcb.ipapercms.dk/CreativCompany/FI/MainCatalogue/MainCatalogue201...

Kommentoi