Satu taikasauvoista

Olipa kerran pieni tyttö, joka halusi oman taikasauvan. Eikä mitä tahansa taikasauvaa, vaan juuri sen, joka kimalteli vaatekaupan kassalla samassa pakkauksessa kauniin kruunun kanssa. Tytön isä ei kuitenkaan halunnut ostaa taikasauvaa, ja he palasivat kotiin pelkkien hiuslenkkien ja -pinnien kanssa.

Tämä jäi painamaan pienen tytön mieltä, ja hän haaveili omasta taikasauvasta päivittäin.

Kun pieni tyttö otti taikasauvan puheeksi jo viidennen kerran, hänen neuvokas isänsä keksi jotain: ”Entäpä jos menisimmekin jonain päivänä askarteluliikkeeseen ostamaan taikasauvatarvikkeita ja tekisimme itse juuri sellaiset taikasauvat kuin haluamme!”

IMG_0713.jpg

Pieni tyttö hyväksyi ehdotuksen ja odotti kuumeisesti retkeä askarteluliikkeeseen. Hän suunnitteli, miten hän ostaisi sieltä timantteja: pinkkejä, punaisia, sinisiä ja sydämen muotoisia.

Päivät kuluivat aivan liian hitaasti, mutta viimein isä löysi sopivan päivän retkelle.

IMG_9739.jpg

Pieni tyttö oli pökertyä onnesta nähdessään kaikki ne timantit, joita kaupassa oli tarjolla.

IMG_9746.jpg

Kimalleliimojen valinta oli vähintään yhtä vaikeaa kuin timanttien.

IMG_9757.jpg

Kaupan hyllystä löytyi puisia sydäntaikasauvoja, jotka pieni tyttö ja isä maalasivat askartelumaalilla valkoisiksi.

IMG_9800.jpg

Toisena päivänä, maalin kuivuttua, isä kaivoi esiin kiiltoliimat: punaista, kultaa ja sinistä, ja taikasauvat koristeltiin niillä yhteisvoimin.

IMG_9886.jpg

Varsinainen kohokohta oli, kun pieni tyttö pääsi liimaamaan taikasauvaan kallisarvoisia timanttejaan.

IMG_0111.jpg

Viimeisten kiiltoliimakoristeiden lisäämisen jälkeen taikasauvat olivat valmiit. Ja niin pieni tyttö sai neuvokkaan isän ansiosta yhden taikasauvan sijaan viisi taikasauvaa, jotka olivat huomattavasti vaatekaupan taikasauvaa hienompia.

IMG_0710.jpg

Ja niin he elävät edelleen onnellisina taikasauvojensa kanssa, ja isä pohtii, mitä seuraavaksi askarreltaisiin.

Sen pituinen se.

Kommentit (16)
  1. Perunalaatikosta saa tuunattua ison aarrelaatikon.

    Vanhoista laseista saa tehtyä vaikka Frozen-lasit, kun ostaa ”uunilakkaa”.

    http://mcb.ipapercms.dk/CreativCompany/FI/MainCatalogue/MainCatalogue201011/?Page=129

  2. Täytyy vinkata, kun maantieteellisesti melko lähellä asutte, että Espoon kierrätyskeskuksessa oli ainakin pari vuotta sitten pienen askartelukaupan kokoinen nurkka kaikkea kierrätykseen tuotua, tarkasti eroteltua pikkusälää jotka sopii niin ison kuin pienen askartelijan töihin. Siis purkkikaupalla vaatteista eroteltuja nappeja, paljetteja, hakasia, rikkimenneiden korujen helmiä ja kiinnityshakasia, vetoketjuja, nuppeja, pieniä kankaanpalasia, hapsunauhoja, pieniä kangaspalasia, lasikiviä, korkkeja, muotteja, puupalikoita yms. Oikeastaan niin paljon kaikkea, ettei sieltä oikeasta askartelukaupasta tarvitsisi kuin sakset ja liimaa!

    Ja askarteluohjeiden aarreaittahan on Pinterest! Katsoin äsken hakusanoilla ”easy crafts for toddlers” ja tuli heti pari ideaa kotiinkin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *