Seitsemän ilonaihetta marraskuiselta viikolta

Täytyy myöntää, että päivän lyhyys ja sään harmaus tekevät olon vähän alakuloiseksi ja väsyneeksi, ja pitää ihan tsempata, että muistaa iloita iloisista asioista. Siksi päätin muistuttaa vielä itselleni, että mahtuihan viime viikkoon monta sellaista – jo ennen lauantain kissanristiäisiä.

1) Silkkipaperilumihiutaleet

IMG_3137.jpg

Askartelimme tytön kanssa silkkipaperista talvisia koristeita ikkunaan. Tyttö oli riemuissaan, kun hän sai treenata pienten saksiensa käyttöä. 

IMG_3153.jpg

2) Joulutortut

Rouva teki vuoden ensimmäiset luumutortut ja kokeili vääntää jopa voitaikinan itse. Hyviä tuli. Olipa muuten luumuhillokin itse tehtyä.

IMG_3172.jpg

3) Kolmipyörä

Lapsi on puhunut koko syksyn siitä, miten hän haluaa ”pikkupyörän”. Lupailimme jo, että sellainen hankittaisiin kevääksi.

Yläkerran naapurimme kuitenkin lahjoitti meille heille pieneksi jääneen kolmipyörän, ja tyttö huomasi sen pyörävarastossa. Ja koska pienen jalat näyttivät jo ylettyvän polkimille, pääsimme kokeilemaan sitä ensimmäisen kerran.

IMG_4115.jpg

Ensimmäisellä kerralla hänen oli vielä vaikea ymmärtää polkemiseen vaadittavaa pyörivää liikettä, mutta toisella kerralla se sujui jo huomattavasti paremmin. 

4) Samppanja

Samppanjalähetyksemme saapui!

IMG_4155.jpg

Vanhan työpaikkani viinikerho tilasi ison satsin (1 200 pulloa!) kuplajuomaa Roger Brunilta Champagnesta, ja minäkin otin kaksi laatikollista. Hinnaksi muodostui 20 – 30 €/pullo laadusta riippuen. Tuottaja ja tuotteet ovat meille tuttuja jo muutaman vuoden takaa, ja samppanja on erittäin hyvää, mukavan paahteista.

5) Kynttilät

Kynttilöitä ei ole meillä poltettu oikeastaan sen jälkeen, kun tyttö alkoi kävelemään ja kiipeilemään. Nyt uskaltauduimme ottamaan ne taas käyttöön. Pesimme kynttilöistä pölyt pois (oikeasti), ja sytytimme ne pitkästä aikaa.

IMG_4160.jpg

6) Illallinen Ravintola Juuressa

Torstaina nautimme Rouvan kanssa Ravintola Juuressa ravintolan 10-vuotisjuhlaillallisen todella pitkän kaavan mukaan.

IMG_4186.jpg

Illallinen oli yllätys Rouvalle. Olin vain kertonut, että jotain tapahtuu, ja hänen pitää olla hyvissä ajoin kotona. Hänelle selvisi, mihin olemme menossa vasta, kun olimme jo lähes ravintolan ovella.

Lajeja oli kymmenen, ja lähes jokaiselle oma viini (huh). Lisäksi tarjoiltiin kolme yllätysannosta. Illallinen alkoi kuudelta, ja kotiin palasimme puolilta öin.

IMG_4182.jpg

Kaikki ruoat olivat erinomaisia. Parasta antia olivat ehkä kuitenkin hirvi (kuvassa alla) ja kuha.

IMG_4202.jpg

7) Cashewpähkinävoi!!!

Ai jai jai. Miten en ollut koskaan aiemmin kuullut tällaisesta aineesta?

Palataan tähän aiheeseen alkavalla viikolla reseptien muodossa!

IMG_3190.jpg

Kommentit (3)
  1. Ihana ilonpilkahdus harmauden keskellä. Muistui itsellä mieleen muutaman vuoden takainen vierailu Roger Brunin tilalla, mukavat pari päivää! Ja varsinkin reserve familialea on tullut tilattua kotiin 🙂

  2. Ihanan positiivinen lähestymistapa tähän ankeaan, synkkään ja kurjaan ajanjaksoon. Kiitos siitä! Pitäisi itsekin muistutella itselleen kaikista asioista, jotka ovat hyvin. (Ai niin, kirjoitin siitä postauksen omaan blogiini lokakuussa, mutta näköjään omatkin ajatukset ehtii nopeasti unohtua… :/ )

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *