Sellerisosekeitto

Isyyspakkaus

Selleri tuntuu olevan monille hieman vaikeasti lähestyttävä juures: sitä voi kyllä laittaa keittoihin muiden juuresten ja vihannesten kanssa, mutta pelkiltään sen syöminen ei tule mieleen.

Haastankin sinut kokeilemaan tätä samettista sellerisosekeittoa.

Keitossa ei ole juuri muuta kuin selleriä, ja se on maustettu juustokuminalla. Jopa tyttömme syö tätä keittoa kaksin käsin! (Välillä ihan kirjaimellisestikin.)

Nythän on muuten paras mahdollinen aika syödä kotimaisia juureksia, sillä tällä hetkellä ei ole oikein minkään tuoreen vihanneksen sesonki. 

Ainekset

 • ruokaöljyä
 • 2 tl juustokuminaa (jeeraa)
 • 2 sipulia
 • n. 1 kg juuriselleriä
 • n. 1 l vettä
 • 2 dl kermaa
 • 1 tl suolaa
 • mustapippuria

Valmistaminen

 1. Pese, kuori ja kuutioi sellerit reilun kokoisiksi kuutioiksi
 2. Kuori ja kuutio sipuli
 3. Kaada reilun kokoisen kattilan pohjalle loraus ruokaöljyä ja kuumenna öljy. Lisää juustokumina öljyyn, hämmennä sitä hetken aikaa kattilassa ja lisää sitten sipulit
 4. Kuullota sipulit ja lisää sellerikuutiot kattilaan
 5. Lisää vesi. Vettä saa olla sen verran, että sellerikuutiot peittyvät reilusti
 6. Keitä sellerit kypsiksi
 7. Soseuta keitto, lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit

evergreenoflife (Ei varmistettu) http://evergreenoflife.blogspot.com

Ihanaa, tätä on pakko kokeilla! Kuulostaa ja näyttää hyvältä :)

aN-nA (Ei varmistettu)

Hyvä muistutus tästäkin juureksesta :) nuoruudessa au pairina Saksassa ollessa tehtiin ruuaksi suht usein selleri-schnitzeleitä. Suht ohut viipale selleriä, panerointi ja paisto pannulla. Maistui pienillekin.

OP (Ei varmistettu)

Kokeiltu on! Hieman erilaisen makuista kuin ne sosekeitot, jotka teen. Jeeran, sellerin ja kerman yhdistelmä on hieno. Minusta vain tuntuu, että tämä nyt ostamani Jeera ei ole niin hyvää, kuin aikaisemmin marokkolaiselta tutulta saamani.Ymmärrän kyllä, että taapero tykkää. Minun olisi itse pitänyt malttaa keittää selleriä vähän pidempään, mutta minkäs teet, kun nälkä oli.

MiiaK (Ei varmistettu)

Olipa hyvää! Vanhempainvapaalaisena kaipaan vaihtelua omaan arkiruokarepertuaariin ja kokeilen mielelläni uusia juttuja. Tätä voisi tarjota illallisilla alkukeittona, kun kaveriporukalla kokoonnumme seuraavan kerran pöydän ääreen ruokaa ja ruoanlaittoa harrastavalla kaveriporukallamme.

Kommentoi