Sellerisosekeitto
Selleri tuntuu olevan monille hieman vaikeasti lähestyttävä juures: sitä voi kyllä laittaa keittoihin muiden juuresten ja vihannesten kanssa, mutta pelkiltään sen syöminen ei tule mieleen.
Haastankin sinut kokeilemaan tätä samettista sellerisosekeittoa.
Keitossa ei ole juuri muuta kuin selleriä, ja se on maustettu juustokuminalla. Jopa tyttömme syö tätä keittoa kaksin käsin! (Välillä ihan kirjaimellisestikin.)
Nythän on muuten paras mahdollinen aika syödä kotimaisia juureksia, sillä tällä hetkellä ei ole oikein minkään tuoreen vihanneksen sesonki.
Ainekset
- ruokaöljyä
- 2 tl juustokuminaa (jeeraa)
- 2 sipulia
- n. 1 kg juuriselleriä
- n. 1 l vettä
- 2 dl kermaa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
Valmistaminen
- Pese, kuori ja kuutioi sellerit reilun kokoisiksi kuutioiksi
- Kuori ja kuutio sipuli
- Kaada reilun kokoisen kattilan pohjalle loraus ruokaöljyä ja kuumenna öljy. Lisää juustokumina öljyyn, hämmennä sitä hetken aikaa kattilassa ja lisää sitten sipulit
- Kuullota sipulit ja lisää sellerikuutiot kattilaan
- Lisää vesi. Vettä saa olla sen verran, että sellerikuutiot peittyvät reilusti
- Keitä sellerit kypsiksi
- Soseuta keitto, lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.